Kommunistisk Politik Digital 21 – 2022 – Nyheder hvor der kæmpes

Nr. 21 – 2022NYHEDER HVOR DER KÆMPES

Uge 40-41/2022

14-dages blad på nettet – Få overblik med KPDigital.
Bl.a. med vigtige artikler fra KPnet og KPnetBlogs

Valg løser ikke problemerne
Det der forandrer situationen er ikke dit kryds den ene dag. Det er det, du og resten af arbejderklassen og befolkningen gør alle dagene ind imellem valgene.
De stigende problemer i vores hverdag – med energipriser der går amok, inflation der æder lønnen, klimakrisen der vokser og en imperialistisk krig i Europa, der eskalerer løses ikke med en ny omgang tomme valgløfter.

“Kampen om historien” – vigtig nyudgivelse til dagens politiske kamp
På Oktober Forlag udkommer i dag et hæfte – Kampen om historien – Med undertitlen: Lad dem ikke forfalske vores kollektive erfaringer om kampen mod fascismen og nazismen. Emnet er magthavernes omskrivning af Anden Verdenskrigs historie, deres dæmonisering af kommunismen og forsøg på ”rehabiliteringen” af fascismen.

Ny nordisk socialdemokratisme
En revolutionær vinkel på kritikken af Enhedslistens Pelle Dragsteds ”Ny nordisk socialisme”. Som er en ny socialdemokratisk variant over en såkaldt tredje vej til socialisme. Og et forsøg på at skabe en teoretisk undskyldning for den politik Enhedslisten har ført gennem mange år.
Af Dorte Grenaa, APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Inflation og prisstigninger må mødes med modkrav om løn- og indkomststigninger
Vi må stille modkrav til de store prisstigninger og den hurtigt stigende inflation. Der må organiseres omkring kravene for reelle store lønstigninger nu og højere sociale ydelser, folkepension og dagpenge nu.
Af Dorte Grenaa, Arbejderpartiet Kommunisterne, APK

DEMONSTRATION VED FOLKETINGETS ÅBNING

TALERSTOL MOD KRISE, KRIG OG MANIPULATION
Vejret var fint og stemningen ligeledes i top på demonstrationen ved Folketingets åbningsdag på Christansborg Slotsplads. FOLKET HAR ORDET, stod der på en blokvogn. Og det er sgu også på tide, vil mange mene. Arbejdernes, ungdommens stemme er næsten ikke eksisterende i den daglige mediedækning. Derfor var det et godt initiativ som gode kræfter havde inviteret til.

Kun klare krav, sammenhold og kamp kan skabe forandring
Arbejdere og familier føler magtesløshed og vrede over prisskruens katastrofale vej op og op. Tusinder frygter at blive sat ud af deres bolig. Det højt besungne kapitalistiske  samfundssystem og markedssystem viser sig udueligt. Folketinget har kun fokus på at hjælpe bankerne og storkapitalen. De kan højst give os et plaster på såret og gøre os til gældsslaver for at få varme. Uanset om det er ”rød” eller ”blå” blok, der sidder i regeringskontorerne, så formuleres politikken af skyggeregeringen i Dansk Industri og Dansk Arbejdsgiverforening

Politikerne skærer ned og ruster op, tager fra os der arbejder og giver til eliten
“Jeg opfordrer jer til at kæmpe for forandring, og gøre modstand mod systemet, ved at organisere sig uden om det. Det er nemlig historisk bevist til at være den eneste måde at opnå forandring på.” Når det kommer til virkelighedens problemer har valgets politikere ingen reelle løsninger – kun tomme valgløfter.

Vi kæmper for kvindefrigørelse og mod kvindeundertrykkelse
Når det kommer til virkelighedens problemer har valgets politikere ingen reelle løsninger – kun tomme valgløfter. Her er en af Folkets Stemmer.

Jeg er sygeplejerske! Jeg er aktivist – og jeg er vred!
“Folket har ordet og folket ønsker forandringer” slår Nanna Suse fast.
Når det kommer til virkelighedens problemer har valgets politikere ingen reelle løsninger – kun tomme valgløfter.

Enhver bevægelse må have modstand mod krigen som et krav
Den danske regering er på total vanvidskurs. Forsvarsbudgettet skal stige med 18 milliarder, så det rammer omkring 50 milliarder om året. De sender våben i et væk til   Ukraine, og afviser enhver tanke om fredsforhandlinger. De satser alt på oprustning og sanktioner, og tvinger folket til at betale for konsekvenserne af deres beslutninger. Med åbne øjne omfordeles samfundets penge lige nu til våbenindustrien og energisektoren.

Stavnsbånd og slaveri er genindført i Danmark
Det hedder sig, at stavnsbåndet er afskaffet, og ude på Vesterbrogade står der da også et fint monument, som kaldes Frihedsstøtten. Problemet er bare, at Frihedsstøtten burde rives ned, for i Danmark blev slaveriet genindført tilbage i 1980’erne, da aktivering blev indført.

4. oktober ved Christiansborg: Kom med i protesterne mod krisepolitik og krig!
Folketingets åbning vil ikke forløbe i stilhed og accept. Udenfor på pladsen vil befolkningens talerstol blive åbnet, med ganske andre synspunkter, politik og krav. Med NEJ til de uhyrlige prisstigninger, stop for krigsoprustningen og superprofitterne, for sundhed og sociale rettigheder. En række initiativer vil dagen igennem rejse krav og markere de kampe der føres udenfor borgen.

FRA KLASSEKAMPEN I ØVRIGT

Oprust den offentlige sektor!
At der er katastrofal mangel på sosu’er og sosu-medhjælpere, sygeplejersker, portører o.s.v. på de danske hospitaler har i årevis været velkendt. Underbemandingen kan i høj grad mærkes blandt de ansatte. I så høj grad at det kan være decideret sundhedsfarligt og sygdomsfremkaldende at gå på arbejde.

Nej, vi er ikke i samme båd
Skal vi tro politikerne står vi i dag i en fælles krise, hvor nationen må stå last og brast mod ydre fjender. Helt konkret betyder det: Bak op om krig, om oprustning. Spænd livremmen ind, bær krisen og inflationen – pak klassekampen i mølposen og stol på os politikere og det samfundssystem, der tydeligvis ikke fungerer.

Hvorfor skulle Rusland sabotere deres egne rørledninger?
Med sabotagen af Nord Stream 1 og 2, der finder sted og bringer os tættere på en stadig voksende konflikt, som når som helst kan brede sig til hele verden, har vi set medierne opfinde en virkelighed, en forfærdelig karikatur af de faktiske interesser. Denne tegneserieagtige analyse af begivenhederne forklarer ikke situationen og bringer lys over den, men omgår i stedet de faktiske interesser og mystificerer dem.
Udtalelse fra DKU’s internationale udvalg

FRA DEN INTERNATIONALE KLASSEKAMP

Et budget for krig og fattigdom
Finanslovsforslaget er et budget for krig og fattigdom. Det samme gælder det norske finanslovsforslag. Krigsmagere og arbejdsgivere fører samme farlige klassepolitik. Læs herom i en artikel fra det norske Revolusjon:

Nogle vigtige erfaringer fra de seneste folkelige protester i Iran
Mordet på “Mahsa Amini” fandt sted i en situation, hvor fattigdom, skyhøje priser, diskrimination, korruption, underslæb, sanktioner og udenlandsk pres plager hele det iranske samfund. Det blev en gnist, der fik utilfredse folkemængder på gaderne og gav den islamiske republik et alvorligt slag. Irans Arbejderparti (Toufan) skriver om nogle vigtige erfaringer fra de seneste folkelige protester i Iran.

En stærk og bevægende koncert med David Rovics
David Rovics spillede i går sin 5. koncert i Oktober Bogbutik i København. Hans stærke sange om arbejdersolidaritet og klassekamp for en bedre verden gjorde denne torsdag aften til en kæmpe oplevelse for publikummet i den fyldte butik.

Hvornår rejser bunden af Danmark sig i et kæmpe oprør?
Hvornår rejser bunden af Danmark sig i et kæmpe oprør imod den politik, der føres i vores land? Ærligt? Jeg tror ikke, at det varer længe. Vi kan ikke blive ved med, at leve af resterne og almisserne fra de riges bord.

Fedt! Nu kan vi vælge mellem den ene oligark – eller en anden oligark – eller en tredje…
Fedt! Nu kan vi endnu engang vælge hvilken gruppe oligarker der skal styre vores samfund og kontrollere vores liv.

Fatalt at være allieret med USA
Nord Stream gasledningerne har lige fra projektets start været en torn i øjet på USA-imperialismen, der kun kan glæde sig over sabotagen mod gasledningerne. For de var et udtryk for et gensidigt fordelagtigt handelssamarbejde mellem Rusland og Tyskland og det øvrige Europa.

Kommunistisk Politik Digital samler hver anden uge  artikler, analyser og udtalelser fra KPnet og KPnetBlogs til et 14-dages blad som pdf på nettet. Det er gratis.

BESTIL KOMMUNISTISK POLITIK DIGITAL
Send en mail til
kompol@apk2000.dk


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne