FEY-KURD: Erdogans krigsgalskab truer stabiliteten i Mellemøsten og sikkerheden i Europa

Pressemeddelelse FEY-KURD
12. juli 2022

Erdogans krigsgalskab truer stabiliteten i Mellemøsten
og sikkerheden i Europa

Mens Vladimir Putins krigsforbrydelser fortsætter i Ukraine, planlægger hans makker, R.T. Erdogan at iværksætte endnu en blodig offensiv mod kurderne i det nordlige Syrien, mens verdenssamfundet er stadig tavse mod forbrydelserne i Kurdistan.

I de regioner, der kontrolleres af den autonome administration i det nordlige og østlige Syrien (AANES), lever kurderne, araberne, assyrerne, kaldæerne, armenierne og alle andre etniske befolkningsgrupper sammen og forsøger at skabe et demokratisk, feministisk og økologisk system på trods af de forfærdelige forhold, som krigen har forårsaget. De kæmper for at skabe fred i en permanent dialog med befolkningen.

Allerede i 2019 udførte Erdogan en offensiv, der kostede utallige civile ofre, ødelæggelser og barbariske handlinger for at destabilisere den kurdiske sociale og politiske struktur. De vestlige lande bør ikke længere vende det blinde øje til overgrebet, der begås af den tyrkiske hær.

De kurdiske krigere fra Kurdistans Arbejderparti (PKK) og Folkets Beskyttelsesenheder (YPG) har nedkæmpet ISIS på afgørende vis, og hele det internationale samfund har hilst det velkommen. I dag synes vi, at det er blevet glemt af de samme kredse, som i går roste dem for deres mod, beslutsomhed og heltemod. Vi kan og må ikke tillade, at Erdogans hær endnu en gang angriber vores kurdiske allierede.

Vi må ikke glemme, at flere tusinde jihadister af alle nationaliteter er tilbageholdt i de regioner, der kontrolleres af AANES. Hvis Erdogan får grønt lys til en ny invasion operation mod den nordlige del af Syrien, vil det betyde en destabilisering af regionen og en alvorlig trussel mod Europas sikkerhed.

Parlamentsmedlemmer af alle politiske overbevisninger bør fordømme præsident Erdogans krigspolitik og opfordrer de europæiske ledere og embedsmænd til ikke at give efter for hans trusler!

Vi opfordrer EU’s medlemsstater til at garantere beskyttelsen af kurdiske aktivister og foreninger, der befinder sig på europæisk jord.

Vi opfordrer  FN’s Sikkerhedsråd til at erklære en flyveforbudszone for det nordlige Syrien, så Syriens kurdere kan komme under international beskyttelse og nyde deres ret til selvbestemmelse med henblik på at opnå en politisk løsning, der kan skabe en varig fred i regionen.

Med venlig hilsen

FEY-KURD (Sammenslutningen af Kurdiske Foreninger i Danmark)
Marielundvej 46, 1., 2730 Herlev.


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne