Danmark brænder verdens skove af i klimaets navn

Magthaverne og energiselskaberne i EU anser afbrænding af biomasse som vedvarende energi. Det medfører – kort fortalt – at Danmark kan brænde træ af fra skove i hele verden og kalde det klimaneutral energi.

Magthaverne og energiselskaberne i EU anser afbrænding af biomasse som vedvarende energi. Det medfører – kort fortalt – at Danmark kan brænde træ af fra skove i hele verden og kalde det klimaneutral energi. Og det har resulteret i, at strøm fra de vindmøller klimaminister Dan Jørgensen profilerer sig på i udlandet, i 2020 kun udgjorde 23 % af den såkaldt vedvarende energi i Danmark, mens biomasse til produktion af el og varme udgjorde hele 60 %.

Regeringen holder indtil videre fast i denne falske klimaløsning, på trods af at afbrænding af biomasse fra skove ikke er klimaneutral og har alvorlige konsekvenser for biodiversiteten. Afbrændingen af biomasse udleder CO2 direkte til atmosfæren, mens skovene har brug for årtier, hvis ikke århundreder, for at lagre det igen. Så længe der kontinuerligt brændes mere og mere træ af til energi, accelereres den globale opvarmning.

Danmark brænder træ af fra skove i hele verden og kalder det ”klimaneutral” energi
GYLLE.DK

Pas på de falske klimaløsninger At følge Danmarks eksempel holder ikke 1,5℃ i live
NOAH


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne