En hån at lade Zelenskyj tale på befrielsesdagen


Udtalelse fra Arbejderpartiet Kommunisterne, APK

Den ukrainske præsident Zelenskyjs optræden online i Danmark 4. maj på befrielsesdagen er en provokation mod den danske frihedskamp mod fascismen og den tyske nazisme under 2. verdenskrig.

Vi finder det usmageligt, at statsminister Mette Frederiksen og Folketinget bruger det ukrainske folks ulykkelige skæbne i en imperialistisk krig til at fremme sin egen politiske dagsorden. Som skal lokke os med i EU’s militære Union med omafstemningen den 1. juni. Og med stadig krigsoptrapning.

Det er en hån, når Zelenskyj og Mette Frederiksen taler om vestlige værdier, frihed og demokrati. At Danmark overhovedet endte på de allieredes side efter 2. verdenskrig på trods af den danske regerings samarbejdspolitik med Nazityskland, skyldes ene og alene den danske modstandsbevægelses indsats.

Nu står arbejderne, ungdommen og folket i Ukraine midt i de imperialistiske stridigheder og er ofre for krig. Vi afviser både Ruslands og det USA-ledede NATO’s krigspolitik.

Zelenskyj er USA og NATO’s mand i deres stedfortræder krig mod den russiske imperialisme. Han står ikke for det ukrainske folks selvstændighed og frihed, men for at det bliver bastet og bunden til USA’s/EU’s kontrol. Zelenskyj kræver udvidet krig, mere oprustning og optrapning af en krig, der kan sætte verden i brand. At kalde ham en frihedskæmper og at han skal tale på befrielsesdagen, er en hån mod dem der gav deres liv, for at folkene skulle kunne leve i frihed og fred – og mod dem der kæmper for det i dag.

De erfaringer FN trak op efter 2.verdenskrig, for ikke igen at skulle opleve en ny verdenskrig var: aldrig mere militær optrapning i konflikter, aldrig mere nazisme, aldrig mere krigspropaganda, aldrig mere krig.

Nej til regeringens krigspolitik og militære deltagelse

Stop imperialisternes krig

Stem Nej 1. juni til EU’s militære Union

UD af EU og NATO

4. maj 2022
Arbejderpartiet Kommunisterne, APK

 

 

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater