Hvornår erkender Vesten sit ansvar?

Læserindlæg af Frank Johannesen

Det er ganske vist. Det russiske militær med Putin i spidsen står bag massakren i Butja, selv om den alene imødekommer Kiev-regimets ønsker om yderligere militær støtte og nye sanktioner mod Rusland.

I sin tale til Folketinget den 29. marts sagde Zelenskyj, at ”brutaliteten har nået et niveau, som nu er endnu højere, end det vi så under 2. verdenskrig”. Han glemte vist nazi-Tysklands udryddelseskrig, hvor 27 mio. Sovjetborgere mistede livet.

Men det passer fint med, at Zelenskyj officielt tillader ny-nazistiske militser som Azov-bataljonen at indgå i det ukrainske militær. Bataljonen blev oprettet i kølvandet på det USA arrangerede statskup i februar 2014.

Den danske regering har gjort Danmark til indirekte krigsdeltager. Bl.a. er der sendt panserværnsvåben og pengeindsamling af private til våbenindkøb er godkendt

Helt i overensstemmelse hermed stemte Ukraine sammen med USA som de eneste lande imod en anti-nazi resolution vedtaget af FN´s generalforsamling den 16. december 2021. Rusland havde taget initiativ til resolutionen, der blev vedtaget af 130 nationer og 49 andre undlod at stemme, herunder Danmark og de øvrige EU-lande.

I protest mod kuppet tilsluttede Krim sig til Rusland og i Donbass i Øst-Ukraine oprettede den russisk sindede befolkning autonome republikker. I strid med Minsk-aftalen fra 2015 godkendt af FN har Azov-bataljonen uophørligt i 8 år bombet og myrdet tusindvis af civile i Donbass og smadret huse, skoler og hospitaler. Det er sket, uden at Vesten, herunder Danmarks regering, folketing og toneangivende medier har løftet et øjenbryn.

Men det har Rusland med sit angreb, som har ødelagt det meste af Ukraines militære infrastruktur for at slutte den krig Ukraine startede i 2014 med alt for mange ofre og en enorm flygtningestrøm.

Forude venter afgørende militære slag i Syd og Øst-ukraine, hvor de ukrainske styrker formentlig bliver nedkæmpet. Så ”False Flag”- operationer fra Kyiv-regimet kan forventes, måske brug af kemiske våben.

Hvornår erkender Vesten sit ansvar for den ukrainske tragedie?

Send et læserindlæg til KPnet: Skriv til redaktion@kpnet.dk
Se andre læserindlæg
Synspunkterne i læserindlæg deles ikke nødvendigvis af KPnet

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne