Skamløse Vesten

Læserindlæg af Frank Johannesen

Efter at Putins Rusland i 8 år er blevet ydmyget i Ukraine, er bjørnen vågnet af sin dvale og er gået til angreb.

I sit hovmod har Vesten glemt, at Rusland ikke er som Serbien, Irak eller Libyen, som USA og Nato ansvarsfrit kunne bombe eller invadere. Vesten har måtte ”nøjes” med en total anti-russisk mediekampagne med omfattende sanktioner.

Vesten har brugt Ukraine i en aggressiv geopolitisk kamp mod Rusland. Derfor skjuler Vesten optakten til dagens konflikt, nemlig at USA i februar 2014 orkestrerede et forfatningsstridigt voldeligt kup mod den demokratisk valgte præsident Janukovitj, der blev afsat og erstattet af en regering med ny-nazister i magtfulde ministerier. Krysteragtigt svigtede Frankrig, Tyskland og Polen aftalen med præsidenten og oppositionen om at sikre en demokratisk udvikling. Resultatet blev en klapjagt på alle modstandere af kupmagerne.

Og ny-nazisterne marcherer i fakkeltog og hylder Stepan Bandera, der er blevet en officiel nationalhelt, selv om han under 2. verdenskrig medvirkede til folkemord mod jøder og polakker.

Krim kan prise sig lykkelig over, at halvøen i tide fredeligt tilsluttede sig Rusland. Og i den østlige Donbass region oprettedes i protest mod kuppet folkerepublikkerne Donetsk og Lugansk. Siden da er republikkerne dagligt bombet af nazi-bataljonen Azov med tusindvis af civile døde, herunder flere børn. Minskaftalerne fra 2015 for at sikre en fredelig genforening med Ukraine er i alle årene negligeret af Kiev-regimet med Vestens opbakning.

Skamløse Vesten bør presse Kiev til en aftale med Rusland, der stadfæster Ukraines neutralitet uden Nato- og EU-medlemskab, den faktiske status for Krim og folkerepublikkerne samt afnazificerer landet. Så er freden mulig og flygtningene kan vende hjem.

Send et læserindlæg til KPnet: Skriv til redaktion@kpnet.dk
Se andre læserindlæg
Synspunkterne i læserindlæg deles ikke nødvendigvis af KPnet

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne