Tyskland skifter til F-35 kampfly – fly der er beredt til atomkrig

Den tyske regering har taget et ekstremt skridt ifht opskruning af militæret og en aggressiv udenrigspolitik, parallelt med at EU og NATO gør det samme. I ly af Ruslands angreb på Ukraine har Tyskland besluttet at øge det militære budget til over 2% af BNP, samt nu og her at kaste 100 milliarder euro ind i en oprustningsfond. Efter den økonomiske vej var banet, har den tyske regering meldt ud, at man vil købe 35 stk amerikanske F-35 kampfly – for at sikre fly der kan bære atombomber.

Billedet er fra kampagnen NEJ TAK TIL NYE KAMPFLY’s landsdækkende aktionsdag i 2016

Beslutningen betyder, at amerikanske atombomber, der er lagret på baser i Tyskland, vil kunne fremføres af tyske fly i en fremtidig krig. De fly der indtil nu har været planlagt som Tysklands nye kampfly produceres i et tysk-fransk samarbejde, men tyske kansler Scholz beroliger de europæiske våbenproducenter med, at dette køb angiveligt også vil blive gennemført. Men som ikke-atombombe bærende ses de ikke længere som tilstrækkelige for en tysk krigsmaskine, der ikke længere forsøger at skjule sin imperialistiske karakter.

F-35 kampfly er fly, der uundgåeligt er en del af USA’s militære program og underlagt teknologi fra amerikanske Lockheed Martin. Flere og flere europæiske lande har købt F-35 kampfly. Senest Sweitz og Finland og tidligere Storbritannien, Danmark, Norge, Nederlandene, Belgien, Italien, Polen – og nu også Tyskland. Også Israel har F-35 kampfly.

Flyene bliver en brik i USA’s kamp for verdensherredømme. Flyvestation Skrydstrup er udpeget og under ombygning til Nordeuropas center for F-35 kampfly. Der sikres også landingsbaner i Grønland i Nuuk og Ilulissat til flyene, ligesom et antal fly bliver tilpasset til forholdene i Arktis, så de kan lande på ”isede landingsbaner”. Grønland er også udset til stedet, hvorfra en evt russisk atombombe kan stoppes af det installerede amerikanske missilforsvar – og udløses – i forsvaret af USA.

Aftalen der forhandles med Danmark om militærbaser i Danmark må også ses i den forbindelse. USA ønsker fuld kontrol, og regeringen er klar til at afgive vores nationale suverænitet.

Der er tale om en kynisk kalkuleret plan fra USA-imperialismens side om at lade kommende konfrontationer i slaget mod Rusland og Kina finde sted i Europa.

Samtidig med USA/NATO opruster også EU, nu med to krigsivrige lande, Frankrig og Tyskland i spidsen. Det er den udvikling Mette Frederiksens regering synes vi også skal gå helt og fuldt ind i ved at droppe vores forbehold overfor den militære union.

Se også

Skrydstrup Flyvestation ombygges til F-35 – en NATO-base i Danmark
Nej tak til nye kampfly 15. juni 2020

USA stiller skærpede krav til byggeri af F-35 flybasen i Skrydstrup
Nej tak til nye kampfly 22. juli 2022


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne