Stop krigen i Ukraine! – Stop imperialisternes krig!

Vi fordømmer Ruslands angreb på Ukraine – og vi fordømmer USA, NATO og EU’s krigsoffensiv og krigsophidselse!
– Vi vil ikke betale de herskende klassers krig! – HVAD KAN VI GØRE? Enhver krigsbevilling vil kun eskalere situationen. Derfor kræv:INGEN VÅBEN TIL UKRAINE!IKKE EN KRONE TIL DEN IMPERIALISTISKE KRIG! INGEN AMERIKANSKE BASER I DANMARK!STOP KRIGEN – HÆNDERNE VÆK FRA UKRAINE!DANMARK UD AF NATO OG EU!

 


Udtalelse fra APK, Arbejderpartiet Kommunisterne

Vi fordømmer Ruslands angreb på Ukraine – og vi fordømmer USA, NATO og EU’s krigsoffensiv og krigsophidselse!

Der er krig i Europa. Ikke en krig mellem befolkningerne i Ukraine, Rusland eller i resten af Europa, der alle ønsker at leve i fred. Men det er dem der betaler prisen. Krigen må stoppes. Rusland må betingelsesløst trække sig ud af Ukraine. USA, NATO og EU må trække deres militære tilstedeværelse ud af Ukraine.

Det er en vanvittig farlig situation for befolkningen og den kan udvikle sig med lynets hast. Vi skal ikke deltage i en krig, der er et led i USA, Rusland og Kinas kamp om kontrollen med energi, og markeder. En økonomisk rivalisering, som nu udkæmpes med rå militær magt i et centralt land i Europa. Det er de store monopolers kamp til sidste blodsdråbe om rovet. Men ikke deres eget blod, nej den del er befolkningen i de krigsførende lande udset til at betale.

Som NATO-land trækkes Danmark ind i krigen. Mette Frederiksens regering og Folketinget følger trop. De er så tæt på at gøre Danmark til en aktiv krigsdeltager, som det overhovedet er muligt, uden direkte at erklære krig. Vi siger nej til al dansk krigsdeltagelse!

EU optræder nu for første gang som åben krigsmagt og sender en kæmpemæssig militær støtte til Ukraine – og åbner for at Ukraine kan blive medlem af EU.

Hele landet er sat på krigskurs, og flygtninge bydes med ét slag velkommen af de ellers så flygtningefjendske politikere.

Regeringen vil give USA fri adgang til Danmark med deres militær, deres tropper og våben. Vores militære EU-forbehold sættes under pres.

Den psykologiske krigsførelse og propaganda er massiv. Hykleriet i kun at ville hjælpe ukrainske flygtninge, mens resten skal spærres inde bag mure i Fort Europa er massiv.

Økonomisk er det befolkningen der vil få regningen. Dødens købmænd tjener store penge på krigen og krigsoprustningen. To ting der udgør den største klimatrussel i verden. Mens befolkningerne vil blive pålagt nye nedskæringer i leve- og arbejdsforhold, højere energipriser og inflation.

Vi vil ikke betale de herskende klassers krig!

HVAD KAN VI GØRE?

Enhver krigsbevilling vil kun eskalere situationen.
Derfor kræv:

INGEN VÅBEN TIL UKRAINE!

IKKE EN KRONE TIL DEN IMPERIALISTISKE KRIG!

INGEN AMERIKANSKE BASER I DANMARK!

STOP KRIGEN – HÆNDERNE VÆK FRA UKRAINE!

DANMARK UD AF NATO OG EU!


Arbejderpartiet Kommunisterne, APK
marts 2022

Arbejderpartiet Kommunisterne, APK

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater