Politisk decemberarrangement i APKs bogbutik i Århus

Diskussionen gik livligt lørdag eftermiddag i Oktober Bogbutiks hyggelige lokaler i Ny Munkegade i Århus, da APK afholdt politisk decemberarrangement. Bl.a. med debat om hvordan vi kan gå ind i kampen for den offentlige sundhedssektors overlevelse. Alle KPnet’s læsere er velkomne til det næste arrangement i Århus d. 22. dec. kl 15.

Lisbet fra APK, der bl.a. er aktiv i Strejkestøtte komiteen i København kom forbi butikken i Århus og lagde op til debat (til højre i billedet)

Mange emner blev vendt, hovedemnet var dog betydningen af og fortsættelsen af sygeplejerskernes kamp og af hele den bevægelse mellem alle fag på tværs, der har udviklet sig.

Især SOSU-ernes situation blev drøftet. De står med samme problemer som sygeplejerskerne, alt for ringe løn og ikke mindst alt, alt for få kolleger. Hvilket giver utålelige, ofte ubærlige arbejdsforhold.

Nettet flyder over med beretninger om disse forhold, men også med daglige diskussioner om, hvad man kan gøre, hvordan kan SOSU-erne gennemføre en strejke. Måske en strejke som flytter sig fra sted til sted, som sygeplejerskernes morgenstrejke i forskellige byer.

På mødet var der beretninger fra SOSU-hjælpere.

Og det er mennesker, der brænder for deres fag – men også brænder for at være med til at lave de forfærdelige forhold om. Tage kampen op!

Diskussionen blev indledt af Lisbet fra APK, som også er aktiv i Strejkestøttekomiteen i København.

Også forskellige aktivitetsmuligheder i Århus blev taget op.

I Århus har man bl.a. en facebookgruppe af folk, der har deltaget i På Tværs demonstrationerne, som der har været 2 af, og af folk der vil være med fremover. Gruppen blev dannet for også efter de første demonstrationer, at kunne fortsætte samarbejdet om nye aktioner og aktiviteter i fremtiden. Se Fælles sag (Midt- og Østjylland)

Efter 3 timer, som også havde budt på et stort, lækkert tapasbord, blev man enige om, at fortsætte med sådanne politiske eftermiddage, hvor man kan invitere forskellige kammerater til at holde oplæg.

Det havde været en spændende, givende og også hyggelig eftermiddag.

APK i Århus inviterer alle der har lyst til det næste arrangement i butikken. Her vil der også være rig mulighed for at købe politiske julegaver – revolutionær litteratur, musik, kunstbøger, skønlitteratur og meget mere. Kom til en snak om den kommende klassekamp over en kop glögg.

KIG IND I BUTIKKEN
ONSDAG D. 22. DEC. KL 15-17

NY MUNKEGADE 88, ÅRHUS C

OKTOBER RADIO FRA ÅRHUS
APK Århus sender hver lørdag en halv times radio med aktuelt nyt. Kan også høres som podcast –  og en introdukton til ugens udsendelse kan læses her på KPnet hver søndag. Seneste udsendelse med temaet: Hvad vil EU i 2022


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne