Det er helt på månen

Den tværfaglige Facebookgruppe til ophævelse af Tjenestemandsreformen – #SlutMed1969  – fortsætter protesterne og arrangerer Tjenestemandstirsdage. Her fra demonstrationen den 7. december foran Christiansborg. Det er fælles sag på tværs af fag.

Det er helt til månen!

Sådan betegner Karna Larsen, skolelærer og administrator af facebookgruppen ”Bak op om de offentlige ansatte” , lovgivningen om ULIGElønnen og politikernes manglende vilje til at gøre noget ved det.

Karna Larsen talte på Tjenestemandstirsdags demoen #SlutMed1969 i går den 7.december

Og fortsætter: At den ikke bliver fjernet og løngabet heller ikke, skyldes at uligelønnen tjener et formål. Formålet er blandt andet at statssikre løntrykkeri og interne slagsmål de ansatte og deres fagforeninger imellem.

Det skal ingen finde sig i!

Læs hele talen her: Der skal sikres gode løn- og arbejdsvilkår – ikke hugst på sygeplejersker fra andre lande!

Hør Karna Larsens tale her

Torbens Lensgaard, næstformand for radiograferne i hovedstaden sagde bl.a. at politikerne må forstå at det er afgørende at vores sundhedsvæsen får nogen ordentlige lønforhold.

Og videre: En vinterpakke i min optik er blot et plaster på et åbent kraniebrud. Det er hverken på kort eller lang sigt løsningen på nogen problemer

Hør Torben Lensgaards tale her

Vibeke Klinge Frost, Sygeplejersker og blandt initiativtagerne til Tjenestemandstirsdage demoerne og #SlutMed1969 – kampen. Hun sagde bl.a.; Vi er kommet langt i kampen mod den strukturelle ulighed som tjenestemandsreformen er skyld i. Vi er vokset så vi nu repræsenterer sygeplejersker, jordemødre, socialrådgivere, radiografer, pædagoger, bioanalytikere, tandplejere og mange mange flere. Vi skal have et opgør med tjenestemandsreformern og lønindplaceringen fra 69.

Hør Vibekes Klinge Frost tale her


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne