Migranter skal ikke bruges som brikker og ofre for den herskende klasses interesser!

Migrantkrisen ved grænsen mellem Hviderusland og Polen har fået offentlighedens opmærksomhed. Arbejdere og folk ser på de dramatiske vilkår hvorunder migranterne, der hovedsagelig kommer fra Mellemøsten, holdes fanget i kuldens, pigtrådshegnets og de væbnede styrkers greb på grænsen til de to lande, mens de internationale spændinger vokser.

Af CIPOMLs europæiske medlemmer

Polen og EU beskylder Hviderusland for forsætligt og organiseret at sende migranter som gengældelse for sanktioner. Hviderusland benægter disse anklager og truer med at afskære russiske gasforsyninger til EU-lande.

Det er tydeligt, at migranter er ofre for de “geopolitiske” stridigheder mellem Hviderusland og Rusland på den ene side og Polen og EU på den anden.

Ingen borgerlig magt bekymrer sig om mennesker, der flygter fra deres lande, for at opnå et bedre liv, efter årtiers imperialistisk aggressions politik, undertrykkelse og elendighed.

Polens regering har efter i årevis at have nægtet at deltage i en fordeling af migranter, der ankom til Italien, Grækenland, Spanien osv., indhegnet sin grænse, uanset at den er medlem af det EU, som kalder sig “forsvareren af frihed og demokrati”.

EU’s imperialistiske ledere udtrykker nu solidaritet med Morawiecki, efter at de i månedsvis har beskyldt ham for at træde “retsstaten” under fode og har udvidet sanktionerne mod Hviderusland.

Disse hykleriske forbrydere er de samme, som betalte den tyrkiske præsident Erdogan for at standse migrationen til Europa, som lagde pres på de afrikanske lande og landene i Mellemøsten for at få dem til at træffe lignende foranstaltninger, og som ikke har gjort noget for at løse et problem, der var kendt i månedsvis.

Kendsgerningerne bekræfter, at borgerlige frihedsrettigheder og menneskerettigheder blot er ord, at alle de besungne principper i den herskende klasse i praksis kastes over bord.

Det gælder også for Hviderusland og Rusland, der kun tager hensyn til deres egne borgerlige statsinteresser i rivalisering og konkurrence med vestlige imperialistiske magter, og som står på samme side som dem mod arbejderne og de undertrykte folk.

De europæiske medlemmer af CIPOML:

– fordømmer de væbnede styrkers handlinger og statens vold mod migranter, der er aggressioner mod verdens arbejdere og folk og øger krigsfaren.

– opfordrer alle arbejdere og folk til at hæve stemmen mod bourgeoisiets reaktionære, provokerende krigsmager politik og til at øge solidariteten med migranter, der har ret til at blive bistået og accepteret i EU.

– fordømmer de imperialistiske og kapitalistiske stater som er ansvarlige for den menneskefjendske situation ved grænsen mellem Hviderusland og Polen, i Middelhavet, på Balkan og andre migrationsruter.

Årsagen til de problemer, der påvirker menneskeheden, er det kapitalistisk-imperialistiske system, og løsningen kommer kun fra den revolutionære forandring og etablering af en ny og højere social orden: socialisme!

CIPOML Europa, november 2021

Organisation for gendannelse af Tysklands Kommunistiske Arbejderparti – Arbeit Zukunft; Arbejderpartiet Kommunisterne, APK Danmark; Frankrigs Kommunistiske Arbejderparti – PCOF; Kommunistisk platform for skabelsen af arbejderklassens kommunistiske parti i Italien; Marxistisk leninistisk organisation – Revolution Norge; Den Revolutionære Arbejderalliance (Savezrada) Serbien; Spaniens Kommunistiske parti (marxist-leninister) PCE (ml), Arbejderpartiet – Arbejderpartiet, EMEP, Tyrkiet.

Medlemmer af Den Internationale konference af marxistleninistiske partier og organisationer; CIPOML
Læs mere fra CIPOML på dansk her


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater