Tyrkiet: Partiet HDPs lokaler angrebet – Deniz Poyraz er dræbt

Deniz Poyraz, der arbejdede på Folkets Demokratiske Parti, HDP’s kontor i Izmir blev i dag dræbt i et brutalt angreb.

Den bevæbnede angriber er nu identificeret som Onur Gencer. Man mener at han trængte ind i bygningen tidligt om morgen, på trods af politibevogtningen foran indgangen. Han tog Poyraz som gidsel, satte ild til kontorene og dræbte hende derefter.

-Vores ven, Denis Poyraz blev myrdet i angrebet på vores lokaler i Izmir. De, der har tilskyndet dette brutale angreb er AKP-MHP-regeringen og Indenrigsministeriet, der konstant angriber vores parti og dets medlemmer”, udtaler HDP.

Da handlingen udløste et offentligt ramaskrig, udsendte Izmirs regeringskontor en erklæring der sagde at angriberen var en tidligere sundhedsarbejder, og at han nu var anholdt. Man mener, at Onur Gencer tidligere har været sendt til Syrien for at kæmpe mod kurderne og at han tidligere har delt fotos med våben fra tiden i Syrien på sin Instagram profil.

Demokratiske kræfter i Tyrkiet har opfordret til øjeblikkelig solidaritet og slår fast, at det brutale angreb – der i sig selv kan blive en udløsende faktor – er udløst af AKP’s altomfattende angreb på HDP, af chikane mod demokratisk valgte oppositionspolitikere og nultolerancen overfor kritik af regeringens politik og dens repræsentanter.

EMEP: De der skabte et klima af provokation er ansvarlige for angrebet på HDP

Det tyrkiske Arbejderparti (EMEP) fordømmer angrebet på det kraftigste. EMEP udtaler:

– Deniz Poyraz, medlem af HDP og ansat på partiets kontor, blev dræbt i et væbnet angreb i partiets afdeling i Izmir. Angrebet er et resultat af en kujonagtig provokation, og vi fordømmer det på det kraftigste.

Nærmere end at stadfæste hvem der affyrede skuddet, må der spørges hvorfra han fik sin styrke og hvilket politisk klima han kommer ud af.

HDP har været mål for den herskende bloks angreb i måneder. Hver gang en repræsentant for regeringen åbner munden flyder der den ene opfordring efter den anden til at lukke HDP ned.

HDP er blevet objekt for en politisk lynchning i de førende medier, mens repræsentanter for HDP ikke får en chance for at forsvare sig i offentligheden.

De der skaber dette klima af had er ansvarlige for de åbenlyse provokationer.
Vi ønsker at det skal blive husket, at tilsvarende provokationer fandt sted i Ankara under ”Kobane-sagen”s høringer.

Disse angreb på HDP, der er det tredjestørste parti i den tyrkiske nationalforsamling er et slag mod retten til at engagere sig politisk og imod politiske frihedsrettigheder.

En-mandsstyret har forsøgt at kriminalisere alle former for samfundskamp gennem HDP.

Hvad den mafiaagtige orden har gjort mod landet skal betagtes sammen med denne alvorlige hændelse.

Arbejderbevægelsen og de demokratiske kræfter må styrke solidariteten imod sådanne angreb og provokationer, der udspringer fra samme kilde. For det der er essentielt er befolkningens krav om arbejde, brød, frihed, demokrati og retfærdighed.

Ikke alene drabsmanden, men også de der tilskyndede angrebet må findes, denne mørke forbrydelse må blotlægges og alle de ansvarlige må stilles til ansvar.

Oversat fra Evrensel Daily 17. juni 2021:
Gunman attacks HDP office and kills Deniz Poyraz

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne