Dansk akademisk Palæstina solidaritet – Med erklæring om boykot af Israel

Solidaritets erklæring og on-line solidaritets begivenhed
(erklæringen ses længere nede i artiklen efter zoom online begivenheden )

Situationen i Palæstina  – Om opbygningen af solidariteten med Palæstina på danske akademier

TUI Teachers Union of Irland  opfordrer enstemmigt til akademisk boykot af Israel; den første akademiske fagforening i Europa, der gjorde det.

“Som lærde, forskere og undervisere i Mellemøsten og den arabiske verden i Danmark står vi i solidaritet med det palæstinensiske folk, når de står over for kolonistens vold, bombardementer, politiets brutalitet og fordrivelse fra deres hjem og jord på tværs af det historiske Palæstina – og hvor vi er vidne til massemobilisering af det palæstinensiske folk og en global solidaritetsbevægelse med modstanden.

På baggrund af aktuelle begivenheder er vedhæftet en solidaritetserklæring, som vi har udarbejdet til støtte for det palæstinensiske folk. Den kollektive erklæring fremgår af det presserende behov for at gøre vores holdning til Palæstina klar og offentlig. Erklæringen er underskrevet af et stort antal forskere, forskere og undervisere i Mellemøsten og den arabiske verden i Danmark. Erklæringen offentliggøres i dansk presse tirsdag den 25. maj.

Ud over nedenævnte erklæring, vil vi (akademiske initiativtagere) være vært for en online eventtirsdag 25. maj kl 12:00 til 01:00 der er åben for vores kolleger, vores studerende og offentligheden for at lære af ekspertisen fra Mellemøsten og Palæstina lærde, forskere og aktivister om den aktuelle situation og måderne, hvorpå vi kan tage stilling og på vores universiteter, i Danmark tage stilling  som en del af en international bevægelse.”

…………………………………..

  • Tirsdag den 25. d. maj 12:00 til 01:00 (DK tid)
  • Talere:
  • PAACBI ( palæstinensisk kampagne for den akademiske og kulturelle boykot af
    Israel)
  • Miriyam Aouragh, Westminister University
  • Moderator:
  • Sune Haugbølle, Roskilde Universitet

ZOOM-LINK til online begivenheden

…………………………………..

 

(Man kan tilslutte sig solidaritets erklæringen herunder, ved at sende en e-mail til samt@ruc.dk med titel, navn og tilknytning.)

SOLIDARITTETSERKLÆRING VED DANSKE AKADEMIKERE 

“Solidaritetserklæring med det palæstinensiske folk, lærde, forskere og undervisere i Mellemøsten i Danmark
Vi som lærde, forskere og undervisere Danmark om  står i solidaritet med palæstinenserne i Gaza, Vestbredden og Israel samt de 7 millioner palæstinensiske flygtninge rundt om i verden, inklusive dem der bor i Danmark, nogle af hvem er vores kolleger, studerende og venner.

Vi står solidarisk med det palæstinensiske folk, stående overfor bombardementer, politiets brutalitet og besættelse – og med deres ret til modstand mod besættelse og diskrimination. Den vold, der nu sker i Gaza, Jerusalem og over hele det historiske Palæstina, er resultatet af den kontinuerlige ekspansion af bosætter kolonialisme og implementeringen af ​​et system med apartheid. Vi som lærere, forskere og mennesker, der beskæftiger os med afkolonisering og international retfærdighed, står sammen med det palæstinensiske folks brede modstand mod denne undertrykkelse på tværs af civilsamfundet og på tværs af alle geografiske områder, der forbinder dem.

Opfattelsen af, at konflikten er en konflikt mellem to lige sider, er en tilsløring; det skjuler virkeligheden, at det er palæstinenserne, der lever under militær besættelse, palæstinenserne der er fordrevet deres hjem, og som lever som andenklasses borgere i et adskillelses system, der er beskrevet som apartheid af både palæstinensiske, israelske og internationale menneskerettighedsorganisationer .

Vi fordømmer den israelske regerings krigshandlinger og vold mod palæstinensiske civile. Vi opfordrer vores valgte repræsentanter til at støtte målrettede sanktioner mod Israel som pres for at standse angrebene på Gazastriben, og afslutte bestræbelserne på etnisk udrensning af palæstinensiske familier fra deres hjem i Sheikh Jarrah og stoppe de fortsatte konfiskation mod palæstinensisk jord på det besatte territorium. Vi opfordrer den danske regering, EU og FN til straks at tage skridt til at gennemføre en omfattende og juridisk bindende militærembargo mod Israel svarende til den, der blev pålagt Sydafrika under apartheid.

Israels militære teknologi markedsføres som ”testet i kamp” og eksporteres over hele verden. Militærhandel og fælles militærrelaterede forskningsrelationer med Israel er med til at gøre Israel straffrihed for at begå alvorlige overtrædelser af international lov og letter forankringen af ​​Israels besættelsessystem, kolonisering og systematisk benægtelse af palæstinensiske rettigheder. Danmark bør være den første vestlige nation, der indførte fulde sanktioner mod apartheid Sydafrika i 1986 – vi mener, at Danmark også bør tage en førende holdning i kampen mod israelsk apartheid i dag.

Vi opfordrer danske universiteter og forskningsinstitutioner til fuldt ud at de-investere og afslutte alt officielt samarbejde med israelske institutioner som formuleret ved BDS (Boykot, De-investering og sanktioner). Dette betyder boykot af institutionelle samarbejder med israelske universiteter og forskningsinstitutioner, der er medskyldige i israelsk besættelse og militarisme.

Det bør gøres klart, at denne holdning ikke har nogen indvirkning på samarbejde og samarbejde med individuelle israelske lærde og kolleger. Vi udvider vores støtte og solidaritet til palæstinensiske lærde, forskere og studerende. I løbet af det sidste årti er mere end 400 palæstinensiske studerende blevet arresteret og tilbageholdt af israelske styrker, ofte uden retssag. Der er mange rapporter om at disse tilbageholdte bliver udsat for forskellige former for tortur. Palæstinensiske lærde er blevet udsat for chikane, og akademikere, der bor i udlandet, har forbud mod at komme ind i Israel.

Vi opfordrer til handling med støtte til det palæstinensiske folk – til at deltage i lokale demonstrationer, tale om israelsk apartheid, forstærke palæstinensiske stemmer i vores arbejde og i vores offentlige engagement, ændre det sprog, vi bruger til at beskrive bosætter kolonialistisk vold, til at støtte BDS og udsætte vores valgte repræsentanter for pression om at deres tavshed er medvirkende årsag til den nuværende situation . Vi vil ikke være medskyldige i bosætter kolonistisk vold eller dens normalisering.

Som lærde, forskere og undervisere i Danmark, en tidligere kolonimagt, er vores støtte til palæstinensisk befrielse en integreret del i den bredere proces med afkolonisering. Vi går ind for ligestilling for alle mennesker, og for at sætte en stopper for al racisme og for at sætte en stoppe for al kolonial vold. Denne sag er en  integreret del i både vores undervisning og stipendium.”

Underskivere:

Sorcha Thomson, ph.d.-stipendiat, Roskilde University

Pelle Valentin Olsen, postdoktor, Roskilde Universitet

Sune Haugbølle, professor, Roskilde Universitet

Michelle Pace, professor, Roskilde Universitet

Henrik Andersen, ph.d.-stipendiat, Roskilde Universitet

Saer El-Jaichi, postdoktor, dansk institut for internationale studier

Marc Schade-Poulsen, gæsteforsker, Roskilde Universitet

Somdeep Sen, lektor, Roskilde Universitet

Rasmus Christian Elling, lektor, Københavns Universitet

Christine Crone, postdoktor, Københavns Universitet

Laure Guirguis, AIAS – COFUND-stipendiat, Aarhus Universitet

Ehab Galal, lektor, Københavns Universitet

Claus Valling Pedersen, Københavns Universitet

Anders Hastrup, Post. Dok. Stipendiat, Københavns Universitet

June Dahy, lektor i undervisning, Københavns Universitet

Lise Paulsen Galal, lektor, Roskilde Universitet

Sara Lei Sparre, lektor, Aarhus Universitet

Zenia Yonus, ph.d.-stipendiat, Københavns Universitet

Jørgen Bæk Simonsen, lektor, Københavns Universitet

Peter Seeberg, lektor emeritus, Syddansk Universitet

Marie Odgaard, ph.d.-stipendiat, Aarhus Universitet

Abir Mohamad Ismail, ph.d.-stipendiat, Aarhus Universitet

Katrine Mandrup Bach, ph.d.-studerende, Aarhus Universitet

Ahlam Chemlali, ph.d.-stipendiat, Aalborg Universitet og DIIS

Birgitte Stampe Holst, postdoktor, Københavns Universitet

Mette Edith Stendevad, ph.d.-stipendiat, University of Leicester

Nina Grønlykke Mollerup, lektor, Københavns Universitet

Özlem Has, ph.d.-stipendiat, Københavns Universitet

Ildikó Bellér-Hann, lektor, Københavns Universitet

Jørgen S. Nielsen, tilknyttet professor, Københavns Universitet

Buthaina Shaheen, ph.d.-stipendiat, Bundeswehr University München

Rasmus Aarslev, ph.d.-stipendiat, Københavns Universitet

Rasmus Alenius Boserup, tidligere seniorforsker ved DIIS

Andreas Bandak, lektor, Københavns Universitet

Anne Kirstine Rønn, ph.d.-stipendiat, Aarhus Universitet

Jihan Zakarriya, adjunkt, Aarhus Universitet

Maj B. Ørskov, ph.d. Fellew, Aarhus Universitet

 

Erklæringen og on-line begivenheden er tidligere bragt hos Boykot Israel

Boykot Israel kampagnen i Danmark:
www.boykotisrael.dk …… facebook.com/boykotisrael.dk

Global BDS kampagne (Boykot De-investering Sanktioner ):
bdsmovement.net ……. facebook.com/BDSNationalCommittee


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne