Oktober Radio: Kæmp for ligeløn – Stem Nej!

Udsendelsen den 22. maj 2021

I denne uges podcast når vi omkring historien om hvordan toppen i Fagbevægelsens Hovedorganisation vedtog et forræderi mod sygeplejerske og alle der kæmper for ligeløn. Og vi når også omkring udviklingen Israels krig mod Palæstina. Og til sidst kommer vi ind på militarisering af Arktis.

Efter 11 dages israelske bombardementer, og over 240 dræbte, og 70 tusinde der har mistet deres hjem, blev der natten til fredag indgået en våbenhvile. Det er en sejr for modstanden. Det lykkedes at opretholde kampviljen, selvom man bliver tæppet bombet, det viser hvilken styrke og sammenhold der er blandt alle palæstinensere.

USA slagnummer og forslag til fredsløsning er fortsat en tostatsløsning. Den amerikanske udenrigsminister forklarede at de ville bekæmpe alle, der er imod. USA forestilling om tostatsløsning, indebærer fortsat apartheid, og et afvæbnet Palæstina uden nogen selvstændighed og uden nogle rettigheder. Det er ikke nogen løsning for Palæstina at fortsat leve under Israelsk kolonistyre. I praksis har de seneste 30 år vist at Israels slet ikke støtter et selvstændigt palæstina. Deres plan gå ud på at oprette bosættelser og fordrive alle palæstinensere, så de skal leve som flygtninge. Planen er derfor en tom skal, der er intet tilbage.

Læs mere:
Palæstinensisk modstand vinder: Nu fortsætter kampen!

OK21 Fagbevægelsens Hovedorganisation dikterer forræderi
Sygeplejerskerne og radiograferne stemte jo nej til overenskomstforliget for en måned siden. I denne uge skulle det afgøres om det blev konflikt eller om forligsinstitutionen kunne mægle.
Men i begyndelsen af ugen smed toppen i Fagbevægelsens Hovedorganisation en bombe ind i forhandlingerne og stillede et forslag om at udskyde lønspørgsmålet til behandling i en komite.

Den købte parterne, incl. forhandlerne fra radiografer og dansk sygeplejeråd, så nu skal sygeplejersker stemme om den nøjagtig samme overenskomst en gang til. Det eneste nye i overenskomsten, er at der nu står nogle forblommede sætninger om at parterne bakker om forslaget til regeringen om, at der skal nedsættes en ny lønkomite.

Det er en skandale. Der har gennem de sidste 50 år allerede været et utal af udvalg, og undersøgelser og ligelønskommissioner. Der hersker ingen tvivl om at der er ulighed og uligeløn i Danmark. Der er intet andet svar end: STEM NEJ.

Læs mere:
NEJ til mæglingsskitsen. Nej til ny syltekrukke med lønkomite!

Hvem skal egentlig have lov til at bestemme over nordpolen?
Til sidst i udsendelsen omtaler vi en ny dokumentar fra den norske organisation Stopp Nato.

De amerikanske interesser strækker sig langt udenfor deres egne grænser. Deres militære baser og anlæg findes spredt ud over hele jordkloden. Samtidig bekæmper USA alle andre stormagter, og nægter at de har samme privilegium.

Overfor Rusland og Kina og føres en inddæmnings politik, med udvidelse af NATOs område så baser og militær kommer tættere og tættere på Ruslands og Kinas grænser. I takt med klimaforandringer sker der også omkring Nordpolen.

Find dokumentaren på YouTube:
Øget spænding i Nord – Stormagtskonflikter og atomtrusler i Arktis

Udsendelsen den 22. maj 2021


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne