Nej til udvisning af de syriske flygtninge

Vi lever i en tid med massive angreb på faglige, sociale og politiske rettigheder. Menneskerettigheder er også under angreb. Syriske flygtninge er blevet det store emne i Danmark, og den danske regering er under pres, fordi der i skrivende stund er en voksende bevægelse, der siger fra overfor regeringens inhumane og racistiske flygtningepolitik.

Omkring 10.000 mennesker på Rådhuspladsen i København og demonstranter over hele landet sagde Nej til udvisning af de syriske flygtninge

D. 19. Maj var der store protester i mange byer mod regeringens flygtningepolitik og beslutning om at sende syriske flygtninge tilbage uden sikkerhed for deres liv.

I København var Rådhuspladsen fyldt til randen med knap 10.000 mennesker. Der blev afholdt taler fra syriske flygtninge i alle aldre. Talerne var følelsesladede, da det er deres liv det handler om. Der var et bredt udsnit af taler fra bl.a. en repræsentant fra Danmarks lærerforening og Refugees welcome (Dorte Lange og Michala Bendixen) og læge og aktivist Haifa Awad.

Desuden talte forfatteren Carsten Jensen og han gik hårdt til angreb på Mette Frederiksens og Mathias Tesfayes politik. “Menneskeburene venter på Jer. Vi kalder dem for udrejsecentre. Fordi vi danskere bilder os ind, at vi er et civiliseret folk, og derfor har svært ved at kalde vore ugerninger ved rette navn”.

Regeringen taler om at hjælpe flygtninge udenfor EU, mens der sag behandles, og har planer om at oprette modtagecentre i Rwanda! Ja, du læste rigtigt. Rwanda, er ikke et land man har lyst til at bo i, og slet ikke som flygtning.

Carsten Jensen fortsatte: “Vi står her, fordi vi ikke tror på politikernes demagogi. Vi står her, fordi vi nægter at gøre Danmark til et småligt, indskrænket og afstumpet land hvor meningsløsheden og umenneskeligheden hersker. Vi står her, fordi I er vore brødre og søstre, og sine brødre og søstre forsvarer man”, Hvilket vakte jubel blandt de tusindvis af demonstranter. Det hele blev flot rundet af med sange fra Savage Rose.

EU’s inhumane flygtningepolitik

Demonstrationen appellerede til vores medmenneskelighed og solidaritet, og den er enormt vigtig. Den kritiserede på det kraftigste regeringens umenneskelige flygtningepolitik, som er et resultat af en fælles EU-politik.

Og man kunne tilføje EUs koordinerede og planlagte migrationspolitik, der har stået på i mange år. Tyrkiet er blevet et depot for syriske flygtninge, og som belønning for det modtager Tyrkiet milliarder fra EU. Hver måned drukner hundredevis af migranter i Middelhavet, og de flygtninge som når at sætte foden på EU-jord, lever under miserable forhold på de sydlige græske, italienske og spanske øer.

Ansvarlige for krigen i Syrien

At den danske regering mener det er sikkert for syriske flygtninge at vende tilbage til Syrien er fra mange sider blevet afsløret som en hjemmestrikket vurdering med et rapport bestilt til dette formål.

At skønmale forholdene er også med til at skjule skiftende danske regeringers medansvar for de forhold som krigen i Syrien har skabt gennem den vestlige koalitions militære krig mod Syrien.

Tyrkiet som er et NATO-land har i årevis givet IS-krigere (Islamisk Stat) frit spil til at likvidere kurdere i Nordsyrien. Tyrkiet har i flere omgange invaderet syrisk jord. Flere NATO-lande med USA i spidsen har ført bombetogter i Syrien under påskud af et giftgasangreb. Et postuleret giftgasangreb som muligvis er fabrikeret af vesten for at få påskud til at intervenere og bombe landet.

USA og dets allierede har støttet militante jihadister i Syrien i kampen for et ’frit Syrien’. Ja, du læste rigtigt! Alle mulige grupperinger har man støttet og fremmet for at vælte Assad. Det danske jægerkorps har også været aktiv i Syrien. Problemet er, at Vestens plan om at opdele Syrien er brast sammen. Assad fik generobret mange af de tabte territorier. Men som det er sket så mange gange før, så blev vestens rolle aldrig rigtig afsløret. Afghanistan-krigen, Irak-krigen, Libyen-krigen, krigen mod Serbien, Vietnam-krigen, ja listen er simpelthen så lang over krigsforbrydelser som vesten med USA i spidsen har begået.

Vi lever i en permanent tilstand hvor tyven råber ’STOP TYVEN’. Præcis som zionisterne gør det i Palæstina. Men vesten kan ikke sikre fred eller demokrati. Tværtimod så undertrykker Vesten demokratiske kræfter i Mellemøsten, og fremmer ekstremisme.

Da der udbrød oprør i oliestaten Bahrain i 2011, blev oprøret kvalt i blod af styret i Bahrain med støtte fra Saudi-arabiske tropper. Saudi-Arabien er vestens nære allierede. Et regime som stener kvinder, og hænger politiske aktivister. Dronning Margrethe hædrede Bahrains enevældige konge Khalifa med storkorset af dannebrog. Ja, vi elsker demokrati i Danmark. Den dansk-bahrainske demokratiforkæmper Abdulhadi Al-khawaja blev fængslet i Bahrain fordi han ledede en bevægelse, og kæmpede for at vælte monarkiet og ønskede at indføre et vestligt demokrati. Han er blevet tortureret og mishandlet og sidder stadig fængslet. Der har ikke været sanktioner eller fordømmelser fra vesten. Ikke engang fra Danmark, selvom han er dansk statsborger. Moral er godt, dobbeltmoral er dobbelt så godt.

Solidariteten

Solidaritet er vigtig. Medmenneskelighed er godt. Men det er mindst lige så vigtigt at kunne skille skæg fra snot. Vi kan ikke forvente løsninger fra forbrydere som EU, USA og øvrige NATO-lande. Magthaverne har det ganske fint med, at vi nøjes med at appellere til deres medmenneskelighed. Men kapitalismens politikere er ligeglade med moral, sandhed eller medmenneskelighed for den sags skyld. De skal tjene milliardærerne, og krig er den økonomiske politiks forlængede arm. Krig opstår når de ikke kan gennemføre deres kolonipolitik med fredelige midler. Imperialisternes beskidte krige i Mellemøsten har skabt millionstore flygtningestrømme, og selv dem formår de ikke at tage vare på. Demonstranterne viste i dag, at vi vil noget andet end politikerne. Vi vil behandle mennesker på en menneskelig måde.


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne