Demonstration: Juan Guadió er ikke velkommen i Danmark

Nej til kup i Venezuela og til Foghs militarisme
MANDAG D. 10 MAJ KL. 16-17:30

Ved Skuespilshuset NYHAVN 71 København

Parolerne for demonstrationen er:
Nej til kup i Venezuela – Guaidó er ikke velkommen!
Stop dansk deltagelse i kupforsøget!
Forsvar Venezuelas suverænitet!
Afvis Anders Foghs militarisme!

Om baggrunden for demonstrationen og dens paroler skriver Arrangør: Venezuelanetværket:
Den aktuelle baggrund for demonstrationen er at der mandag den 10. maj afholdes et såkaldt ”demokrati-seminar” i Skuespilhuset i København og digitalt.
Blandt talerne er Venezuelas oppositionsleder Juan Guaidó, som siden 2019 har forsøgt at kuppe sig til magten i Venezuela og udråbe sig selv som ”præsident” selvom han ikke er blevet valgt af Venezuelas folk.
Guaidó har både forsøgt åben militæropstand i april 2019, støttet tyveriet af Venezuelas udenlandske besiddelser og samarbejdet med colombianske paramilitære bander. Da Venezuela blev angrebet af en militær invasion i maj 2020, ledt af amerikanske lejesoldater, havde Guaidó underskrevet en kontrakt med bagmændene og hans advokat havde sendt et forskud på 50.000 dollars til lejesoldaterne.
Hvis det her var foregået i ethvert vestligt land, ville Guaidó være fængslet under anklager om terrorisme, men USA holder hånden under ham og promoverer ham fortsat, i deres kamp for at få et lakajregime i Venezuela. USA har dog ingen som helst moralsk eller politisk ret til at blande sig i hvem der skal være præsident i Venezuela.
Bag seminaret, hvor Guaidó skal tale, står Anders Fogh. Manden som var ansvarlig for at hive Danmark ind i de blodige krige i Afghanistan og Irak og som senere ledte krigsorganisationen NATO. Det er absurd at denne mand skal tale om ”demokrati” og ”frihed”, efter at han har smadret millioner af uskyldige menneskers liv igennem de seneste årtiers krige. Derfor fordømmer vi Foghs militarisme og ser hans invitation til Juan Guaidó som en del af denne krigspolitik.

 

Tilsluttede organisationer er:
Bygge- Jord- og Miljøarbejdernes Fagforening, Enhedslistens Internationale Udvalg, DKP, Revolutionære Socialister, KPiD, Dansk-Cubansk Forening, Kommunistisk Parti, Hands Off Venezuela, Socialisten, Grupo Salvador Allende, Venskabsforeningen Danmark-DDF Korea, Circulos Allendistas, Patria Grande, UngKommunisterne, Arbejderpartiet Kommunisterne, Tid til Fred – Aktiv imod Krig.

Begivenheden på FB
Juan Guaidó er ikke velkommen i Danmark – nej ti…


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne