Frikend Bitten – Principiel sag om ytringsfrihed for landsretten d. 25. og 26. marts

Hvis du tror myndigheders forfølgelse, overvågning og chikane af systemkritikere er noget der hører hjemme i en diktaturstat kan du godt tro om igen. Jobcentrets ofre og Næstehjælperne er to grupper af reformramte, der har afdækket den lemfældige, sjuskede og ulovlige sagsforvaltning der finder sted på landets jobcentre. Derfor skulle en af de centrale personer heri – Bitten Vivi Jensen – dømmes og straffes. Det blev hun, men ankede sagen til landsretten.

Af Poul Andersen

Den 5. februar sidste år blev Bitten Vivi Jensen dømt for have lækket 90 borgeres personlige oplysninger til en journalist for at bevise ulovlig sagsbehandling i Frederiksberg Kommune, hvor hun havde været ansat. Dommen lød på 10 dagbøder a 500 kr., en forholdsvis mild dom, da anklagerne havde forlangt fængselsstraf. Faktisk var dommen så mild, at det danske retssystem ikke giver mulighed for at anke. Imidlertid har procesbevillingsnævnet besluttet at sagen kan ankes, da den er af principiel karakter. For hvornår bliver noget så vigtigt for samfundet, at man gerne må bryde sin tavshedspligt. Whistleblower Bitten har således anket sagen, som skal for landsretten d. 25. og 26. Marts

Umiddelbart efter domsafsigelsen sidste år, blev Bitten hyldet ved en flot demonstration ved Frederiksberg rådhus. Rigtig mange af deltagerne var syge kontanthjælpsmodtagere som Bitten, med sit indgående kendskab til lovgivningen, havde hjulpet ud af lemfældig og ulovlig sagsbehandling i jobcentret. I år var en begyndende planlægning af en støtte demo ved landsretten ved at tage form, men Bitten har frabedt sig dette. I stedet vil der være andre former for manifestationer.

Således skriver Esben Søvang Måløv på Facebook siden “Frikend Bitten”:

“Der er mange der har spurgt om det bliver muligt at komme ind i retssalen og følge Bittens retssag d. 25 og 26. marts. Det er desværre ikke muligt, der er meget få pladser (4-8) og de går til presse og tilknyttede.

Til gengæld sender vi live på facebook fra dagen. Jeg følger Bitten med live-kamera fra morgenstunden – fra morgenkaffe til retssal. Fra rettens frokostpause og når hun kommer ud igen fra retten.
Der kan desværre hverken filmes eller lydoptages fra selve retshandlingen, men sådan er det jo.
Ind i mellem disse live-sendinger, streamer vi en lang række videoer med Bitten, både videoer om Bitten, men også taler til og vidnesbyrd om Bittens indsats. Så man kan altså sidde klistret til skærmen og følge med hele dagen d. 25 hvis man har lyst. Vi håber at få en vært på, og at der opstår fælles hygge i kommentar-sporet :)”

Andre former for støtte aktiviteter kan ses på Facebook siden “Frikend Bitten”.

Læs pressemeddelelse i forbindelse med ankesagen – her i pdf: Pressemeddelelse-ifm.-Bittens-retssag.


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne