Hvorfor har Mette Frederiksen haft et hemmeligt samarbejde med Israel gennem hele corona-pandemien?

“Siden begyndelsen af denne globale pandemi har vi arbejdet meget tæt sammen, Israel, Østrig og Danmark”, udtalte Mette Frederiksen efter sit besøg i Israel. I hemmelighed har vores statsminister åbenbart ført samtaler og koordineret Danmarks corona-strategi med en anden statsmagt. Og ikke en hvilken som helst, men med apartheid staten Israel. Dette er fuldstændig uacceptabelt.

Hvem styrer Danmarks politik? Det dukkede op til overfladen, da Danmark gik i corona-krise-tilstand, at politikken styres i tæt symbiose med landets største monopolvirksomheder, der trådte ind på scenen som Mette Frederiksen tætte partnere i krisestaben NOST. Det var Industriens organisationer, som Dansk Industri, Dansk Erhverv, Danske Rederier, det var konsulentvirksomheden McKinsey og firmaer som Mærsk, Carlsberg og Novo Nordisk, der sad med ved bordet.

Det var nyt, at kapitalens repræsentanter trådte så direkte ind i statens ledelse. Men corona-krisen er på mange blevet brugt af regeringen som en chokbehandling til indførelse at nye store skridt. Et andet eksempel er de voldsomme tvangsforanstaltninger der kunne indføres gennem epidemiloven.

Ikke engang Folketingets partier var orienteret om kapitalejernes nye rolle i statens kriseledelse på forhånd – det var de tilsyneladende heller ikke om Israels rolle som Mette Frederiksens sparringspartner og kommende forretningspartner. Ledelsens center ligger et andet sted, med en direkte linje til kapitalinteresser og til de imperialistiske organiseringer NATO og EU.

Krigspolitik og profitter

Der er flere spor i dette samarbejde med Israel, den hårde hund i Mellemøsten, besættelsesmagt og åbenlys krigsforbryder. I denne alliance med verdens værste krigsforbrydernationer, hvor Mette Frederiksen vil placere Danmark. Der er den storpolitiske del, hvor modsætningerne mellem imperialisterne spidser til, og hvor det at få vaccineret sit folk også bliver en del af oprustningen.

Og der er den forretningsmæssige del, hvor landene også rivaliserer om at sikre deres virksomheders plads på markedet. Her har regeringens generelle politik mere og mere koncentreret sig om at servicere de største danske monopoler og sikre dem max profit og markedsandele. I Socialdemokratiets forvrængede virkelighed er dette vejen til velstand og velfærd for alle. Mens sandheden blot er, at de rige skraber til sig. Her kommer samarbejdet med Israel om vaccineproduktion ind som en ’lovende’ forretningsmulighed, som et offentlig-privat samarbejde der indbefatter drømme om kæmpeprofitter til danske medicinal virksomheder.

En af forbindelseslinjerne lader da også til at være den israelske medicinal gigant Teva Pharmaceuticals, hvis øverste leder er den tidligere danske direktør i Novo Nordisk, Kåre Schultz. Det var bl.a. ham Mette Frederiksen holdt møde med i Israel.

Det er Teva Pharmaceuticals der har eneretten på at vaccinere israelerne med de vacciner, som de har indkøbt i andre lande mod til gengæld at udlevere israelernes private sundhedsoplysninger til firmaerne.

Og det er ikke for at gøre skaden god igen med salget af den danske statslige vaccineproduktion, at Mette Frederiksen går i vaccineproduktions tanker, men fordi medicinproduktion vil være blandt fremtidens guldrandede investeringer.

Og selvom det kunne se ud som om Mette Frederiksen lod Danmark gå enegang ifht EU, virker det som om projektet falder godt i tråd med unionens egne planer på området.

I midten af februar lancerede EU-Kommissionen deres nye initiativ, et program med navnet ’Hera incubator’. Programmet består i at fremme samarbejde mellem industri, offentlige myndigheder og investorer, så der kan blive produceret flere vacciner i EU. Og ifølge EU-Kommissionsformand Ursula von der Leyen var Mette Frederiksen besøg i Israel da heller ikke noget problem, tværtimod.

Vi  må helt og aldeles afvise at vores sundhedssystem gøres til et marked for profit, ligesom det er helt utilstedeligt at vores regering tillader sig at indgå i denne tætte alliance med krigsforbryderstaten Israel.


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne