Kommunistisk Politik Digital 4 – 2021 – Nyheder hvor der kæmpes

Nr. 4 – 2021

NYHEDER HVOR DER KÆMPES

Uge 6-7, 2021

14-dages blad på nettet – Få overblik med KPDigital.
Bl.a. med vigtige artikler fra og uh KPnet og KPnetBlogs

 

Stem NEJ til OK21 forligene!
De indgåede treårige overenskomstforlig for stat, regioner og kommuner er en hån mod de ansatte. De må mødes med protest og et stort NEJ ved urafstemningen.
Der lægges op til en minusoverenskomst, hvor de offentlige ansatte skal takke for ikke at betale lønkroner tilbage. Der er ingen forbedringer på arbejdstid, ansættelsesforhold. Stress og tilsidesættelse af faglighed og værdighed forsættes. Det er en hån mod de offentlige ansattes daglige store arbejde under Corona. Et spark som tak for indsatsen.
Udtalelse ved Arbejderpartiet Kommunisterne, APK

Stop krigsplanerne – Danmark ud af NATO!
NATO vil gennemføre et kæmpe oprustnings boost – i Europa, i Arktis, i rummet.
Som medlem af NATO er dette også den danske regerings politik.
Den danske regering, stat og NATO kører en kæmpe reklamekampagne for at hverve ungdommen for deres planer. De udnytter at mange unge i krisen vil komme til at stå uden job og uddannelse og spekulerer kynisk i at unge gerne vil gøre en forskel og være med til at skabe en bedre verden.
Udtalelse ved Arbejderpartiet Kommunisterne, APK

NEJ til kapitalistisk krisepolitik! – JA til socialisme!
Vi er vrede over regeringens, fagtoppens og kapitalens skalten og valten med vores liv, levevilkår og rettigheder. Vi er vrede over hastelove, der fjerner rettigheder med den ene hånd og deler milliarder ud til virksomheder med den anden. Der er ikke brug for mere tvang, der er brug for gennemsigtighed, sundhedsvidenskabelige argumenter og langsigtet planlægning …
Udtalelse fra Arbejderpartiet Kommunisterne, APK-Kbh.´s  distriktskonference

Arbejderklassen og ungdommen har hovedrollen i den revolutionære forandring
Der findes rigtig meget håb og ønsker om en anden hverdag og fremtid. Ikke bare i forhold til Corona, hvor de rige lande som Danmark nu har fået vaccine, men ønsker om at kunne få og beholde et arbejde, kunne slå sig fri af lavtløn og sociale ydelser, der hverken er til at leve eller dø af. Om at få et sted at bo man kan betale, eller blive boende der, hvor der nu skal rives ned til dyre ejerlejligheder.

OK21

Løsansættelser – et angreb på kvinders rettigheder
Løsansættelser griber om sig indenfor rigtig mange fag, og vinder lige nu stærkt frem i det offentlige. Med løse ansættelser kan arbejdsgiverne hyre folk ind fra dag til dag og fyre med dags varsel. Alle rettigheder og følelsen af at være sikret er forduftet. Det gælder også kvinders rettigheder på barsel.

Kvinder i lavtlønsjob: Vi bliver brændt af igen!
OK-resultatet for de der arbejder i kommunerne blev stort set en kopi af statens, og den store gruppe af lavtlønnede kvinder fik nul og niks. Centralt i dagens kvindekamp står kampen mod lavtløn. Som en SOSU-assistent kommenterede FOA’s OK-resultat: Det er jo og gøre medlemmerne til grin. Dem der knokler hver dag, fysisk og psykisk, får den mindste løn, og dermed også den mindste stigning, syntes i selv, i kan være det bekendt?

NEJ til rådne aftaler!
Mandag blev der indgået overenskomstforlig på det kommunale område, og det blev en klam klud i ansigtet på de mange der går og knokler. Ser vi tilbage på overenskomstperioden og de seneste tre års kampe mod nedskæringer og dårlige arbejdsforhold, underbemanding, personaleflugt og kæmpe lønefterslæb, så leverer forliget INTET. Kurser til ledelsen på plejehjem i psykologi?! Når problemet er at plejeområdet er tæppebombet. Det er totalt til grin.

Jernbanearbejdernes Landsklub: Vi opfordrer til at stemme NEJ!
KPnet har snakket med Kim Olesen, formand for Jernbanearbejdernes Landsklub om OK-resultatet på statens område: ”Rammen er lagt, og den er alt for lille. Vi er også parat til at stå solidariske med de andre grupper, hvis de kommer frem med deres utilfredshed og siger nej til resultatet. De skal have mere end honninghjerter! Den solidaritet har vi selv mødt. Tiden viser, at man er blevet gode til at kæmpe på tværs. Det bliver spændende at se hvad der sker. Vi anbefaler et NEJ!”

KLASSEKAMPEN OG COVID-19

Forslaget til ny epidemilov: Endnu et skridt hen imod fascisering af det danske samfund
I 2019 bragte vi på KPnet artiklen ”Fascisering af det danske samfund”. Det stod allerede dengang klart, at den kapitalistiske stat med indførslen af love som ghettopakken, maskeringsforbuddet, tørklædeloven osv bid for bid indfører love skabt til undertrykkelse og kontrol af arbejderklassen, ungdommen og de fattige. Nyeste skud på stammen af undertrykkende love er forslaget til ny epidemilov. En lov for tvang og undtagelsestilstand.

Staten skyder flere penge i vaccineproduktion – firmaerne beholder patenter og profit
Medicinalindustrien har indtil coronapandemien opstod ikke satset mange af deres investeringer på vacciner. Deres interesse i området er nu ændret og firmaerne har halset afsted for at komme først med vaccinen. Men dette er sket med massiv kapitalstøtte fra det offentlige. Og industrien kræver nu en endnu større satsning fra staten. Staten skal igen gå ind i vaccineproduktionen, men denne gang i et offentlig-privat samarbejde, hvor befolkningen betaler, mens patenterne og profitten stadig ejes af medicinalmonopolerne.

FRA KLASSEKAMPEN I ØVRIGT

Interview med redaktøren af Håndslag: Tvangslovgivning er en glidebane mod fascisme
Ser man forslaget til epidemilovgivningen i forlængelse af år med terrorlovgivning, ghettoloven og alle de andre tiltag, er det tydeligt, at det er en del af en glidebane, der afmonterer demokratiet og styrker magthaverne. Derfor er det vigtigt at forstå tvangsforanstaltninger og særlige magtbeføjelser i epidemiloven som en del af en tendens til fascisering af samfundet.

Generation standby med SMS job. Kampen mod kontrakt-, deltids- og vikararbejde
Den danske arbejdskraft er en af de mest fleksible i verden. Den mest omstillingsparate og let at fyre. Hvilket er en væsentlig årsag til, at dansk erhvervslivs konkurrenceevne er udråbt som nr. 1 i EU og nr. 2 i verden. Det kan derfor heller ikke undre, at Dansk Arbejdsgiverforening roser det danske arbejdsmarked med sin store andel af deltid, kontraktansatte, freelancere og vikarer for hurtigt at kunne omstilles efter ønsker og behov. De fleste ansatte gør det endog frivilligt, hykler DA1 . Og de, der ikke gør det, kan ende på tvangsarbejdet for sociale ydelser, som stadig flere grupper låses fast i

FRA DEN INTERNATIONALE KLASSEKAMP

Solidaritet med Amazon-arbejdernes kamp for retten til at organisere sig
Lørdag d. 20 februar er der national solidaritetsdag rundt omkring i USA ved mange af Amazones faciliteter som led i Amazonarbejdernes faglige kamp.
Mellem 8. februar og 29. marts vil ca. 6.000 Amazon-lagerarbejdere i Bessemer, Alabama brevstemme om, hvorvidt deres aftaler om løn og arbejdsforhold skal forhandles af fagforening. Indtil nu har Amazon bekæmpet ethvert tiltag i retning af fagforeninger, overenskomster og andre kollektive aftaler for de ansatte i deres pakhuse.

Hvorfor var Biden krigsforbrydernes kandidatvalg?
Biden har en dokumenteret meritliste som en høgeagtig fortaler for det amerikanske imperium. Han var en tidlig fortaler for udvidelsen af NATO for at udvide amerikansk indflydelse ind i den tidligere østblok efter USSR’s fald. Han støttede USA’s intervention i krigen i Jugoslavien, støttede invasionen i Afghanistan i 2001, stemte for krigen mod Irak i 2003 og støttede som vicepræsident USA’s intervention i Libyen.

Pandemien: Israels Corona apartheid
Staten Israel roses i mainstream-medier og af verdens magthavere for sit effektive corona vaccinationsprogram, der bringer Israel i en førerposition i vaccinationskapløbet. Den sorte side af medaljen er at mere end fem millioner palæstinensere på Vestbredden og i Gaza ikke får del i vaccinen.

Præsidentvalg i Ecuador: Folkets kandidat videre til anden runde.
Søndag den 7. februar blev der afholdt præsidentvalg i Ecuador. Folkets kandidat, Yaku Pérez opnåede anden flest stemmer med 20 procent og vandt over højrefløjens kandidat Guillermo Lasso, stillet op for CREO alliancen. Hvilket betyder at Yaku Pérez kommer med i anden valgrunde den 11. april.

Corona: Nok er nok! Slut med blålys!
I næsten et år har vi levet med Corona, som har betydet næsten 60.000 døde i Tyskland. Med konstant skiftende foranstaltninger baseret på uenighed og konkurrence indenfor den herskende klasse og dens jagt på stemmer og med inkonsekvens og inkompetence – uden der er nogen ende i sigte. Tværtimod! En cyklus truer bestående af lockdown, åbne op, lock down, åbne op og så videre.
Tyskland: Status over 1 år med Corona, fra den tyske netavis Arbeit Zukunft

 

Oktober Radio: Illusionen om det teknologiske fix for kapitalismen
I denne uges podcast taler vi om hvordan nogle af verdens milliardærer påstår, at teknologi kan løse alverdens problemer, fra klima og energi til sundhed og ulighed. Det er et massivt forsøg på at fjerne opmærksomhed fra de egentlige klassemodsætninger under kapitalismen.
Udsendelsen den 20. februar 2021

Oktober Radio: Oprustning og droner til Arktis
Dansk militær vil bruge 750 mio. kr. på to stk. ubemandede militærdroner til overvågning af Grønlands kyster. Og det er kun en lille del af de utroligt mange penge, der i øjeblikket smides efter militarisering af Arktis. Det grønlandske samfund bliver slet ikke spurgt og må se langt efter investering i mennesker og moderne infrastruktur.
Udsendelsen den 13. februar 2021

Oktober Radio: Energi-ø er løgn om grøn omstilling
I denne uges podcast taler vi om løgnen bagved skønsnakken om den grønne omstilling. Den 4. februar kunne regeringen annoncere, at der var indgået et forlig med stort set alle Folketingets partier om at bygge en Ø som en industriplatform, 80 km ude i Nordsøen, inden 2022. Altså i løbet af de kommende ca. 12 år.
Udsendelsen den 6. februar 2021

Made in Bangladesh
Bibliotekernes streaming tjeneste “Filmstriben” har et stort udvalg af film liggende. Hvis du er oprettet som låner på det lokale bibliotek er der fri adgang til rigtig mange film her. Også mere smalle film og film der ikke er produceret i USA. Forleden så jeg her en film som jeg gerne vil varmt anbefale. Den hedder “Made in Bangladesh”.

ML-TEORI

Det kommunistiske Manifest – et grundlæggende skrift for den revolutionære arbejderbevægelse
Det Kommunistiske Manifest blev udgivet d. 21. februar 1848. I dagens anledning henleder vi opmærksomheden på dette grundlæggende skrift for arbejderklassens revolutionære bevægelse.

Enhed og kamp nr. 1 – 2021 udkommet
Årets første nummer spænder vidt, fra hvordan pandemier blev bekæmpet under socialismen – til eksempler på hvordan den politiske kunst, som tegneserier og videoer, bliver brugt i kampen for kvinders ret til at bestemme over deres egen krop og mod vold mod kvinder. Et fælles træk der tages op i flere artikler er, hvordan statsmagten med epidemilove og undtagelsestilstande bliver mere og mere totalitær og under dække af Coronabekæmpelse indskrænker de borgerlige rettigheder mere og mere. Som modsvar til dette bringes et bud på en revolutionær retning fra henholdsvis det danske kommunistiske parti, APK og det franske PCOF.

 

 

Kommunistisk Politik Digital samler hver anden uge  artikler, analyser og udtalelser fra KPnet og KPnetBlogs til et 14-dages blad som pdf på nettet. Det er gratis.

BESTIL KOMMUNISTISK POLITIK DIGITAL
Send en mail til
kompol@apk2000.dk

Se tidligere numre af Kommunistisk Politik Digital


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne