Kvinder i lavtlønsjob: Vi bliver brændt af igen!

OK-resultatet for de der arbejder i kommunerne blev stort set en kopi af statens, og den store gruppe af lavtlønnede kvinder fik nul og niks. Centralt i dagens kvindekamp står kampen mod lavtløn. Som en SOSU-assistent kommenterede FOA’s OK-resultat: Det er jo og gøre medlemmerne til grin. Dem der knokler hver dag, fysisk og psykisk, får den mindste løn, og dermed også den mindste stigning, syntes i selv, i kan være det bekendt?

Overenskomststrejke i 2008: Strejkende fra FOA, PMF og Sundhedskartellet går igennem den indre by op til Flakhaven ved Odense Rådhus: Lønnen skal stige hvis vi skal blive og Vi kræver ligeløn nu!

Forhandlerne bryster sig af at have fået en fantastisk aftale på lønnen generelt og aftaler om ligeløn og lavtløn. Konkret betyder den såkaldte lavtlønsaftale, at ansatte indenfor FOAs område på de laveste løntrin vil få en forhøjelse på 653 kr årligt før skat!

Som medlemmer af FOA kommenterer OK-resultatet:
“En hån mod dem der slider” og  “Så er der lige til en pose bolsjer”.

Op til weekenden skrev Mona Strib, topforhandler for de kommunalt ansatte:

”Det bliver benhårdt. Vi har pakket tandbørsten, og vi tager også rene sokker med”.

Harmen er stor blandt Mona Stribs medlemmer, den er rettet mod resultatet – og mod forhandlerne.

Her et udpluk af kommentarer:

-Hvad hjælper det I stolt skriver soveposen er pakket inden forhandlingerne og så presser i dem ikke engang, for så havde I stadig siddet derinde. I er en sørgelig flok fagbosser der nyder jeres alt for gode løn… Håber jeres ryste sammen tur med statens chefforhandler var det hele værd, her valgte I at sælge ud til statens i stedet for at varetage medlemmers interesser.

-Dvs. reelt ingen lønstigning for vi ved jo alle at pga corona vil der komme nye udgifter som vil koste langt mere end de småpenge. En hån imod dem der har de livsvigtigtse jobs og har ydet over evne i laaaaang tid.

-Sikke dog en patetisk lønstigning… Vi er for helv. frontpersonale der HVER dag sætter liv og helbred på spil for at passe de udsatte her i coronatiden og DET her er hvad vi kan få for vores arbejde? Det her er et klart NEJ fra min side!

-Der er kolleger der er døde af at være i farezonen og så lægger formanden sig fladt ned og vifter med det hvide flag? Fyføj! Hvis FOA ikke er interesserede i at køre den her hele vejen med konflikt/lockout nu her hvor befolkningen er med os og kolleger er døde af at arbejde i coronaland, hvornår er de så parate til det???? Strejkekassen BUGNER af penge!

Ydermere er inflationen ca 2% pr år så WOW en reallønsstigning.

-Synes Mette Frederiksen for åben skærm sagde at Danmark ikke kunne uden os

-Det kunne være man skulle overveje den der nej-stemme

-Flere hænder vil også være noget at kæmpe for – med en løn der er attraktiv

-Jeg stemmer nej når vi kan

-Jeg kan ikke se hvordan denne lønstigning kan får flere til at søge ind i SOSU faget

-Jeg så hellere at FOA gjorde meget mere for at få mere personale så ville vi ikke blive nedslidt før tid og skal ikke stresse hver dag.

-Sidst men ikke mindst er det jo efterhånden ynkeligt at opleve formanden stille sig frem og udtale “ville ønske jeg kunne have gjort mere men vi står jo midt i en sundhedskrise” øøøøhhhhhh det er medlemmerne godt klar over, da de fleste står som front personale i denne krise. For 3 år siden var undskyldningen vi befandt os i en presset økonomisk tid og for 6 år siden, hvor vi havde haft en økonomisk fest i DK, var undskyldningen vi skulle være økonomisk ansvarlige. Nu har I haft det stærkeste forhandlingskort (covid) på hånden i nogensinde får. og fandeme om i så ikke vælger denne vattede løsning uden, at give dem kamp til stregen.

-Vi skal stemme nej, det er da en ommer, og dem på slut skal da have en gulerod for og blive i faget og knogle videre, og vi har knoglet under hele Corona wauuu sikke som vi bliver værdsat

Og sådan kunne man blive ved – der er glæde hos topforhandler Mona Strib, men udbredt utilfredshed hos medlemmerne. OK21 har intet givet – et NEJ er et passende svar.


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne