NEJ til rådne aftaler!

Mandag blev der indgået overenskomstforlig på det kommunale område, og det blev en klam klud i ansigtet på de mange der går og knokler. Ser vi tilbage på overenskomstperioden og de seneste tre års kampe mod nedskæringer og dårlige arbejdsforhold, underbemanding, personaleflugt og kæmpe lønefterslæb, så leverer forliget INTET. Kurser til ledelsen på plejehjem i psykologi?! Når problemet er at plejeområdet er tæppebombet. Det er totalt til grin.
Den 18. februar holdes online møde FAGLIG KAMP PÅ TVÆRS. Alle er velkomne.

Overenskomstforliget på det kommunale område blev mandag præsenteret som nærmest et velfærdsløft. Der var penge til rekruttering og kurser til ledelsen, og hvordan det kan blive solgt som en overenskomstforbedring, viser meget godt hvad der er galt med systemet. Det vil være direkte uforskammet at sende regningen for ledelsens manglende kvalifikationer til medarbejderne. Men sandheden er da også den, at ledelserne rundt omkring faktisk er lige præcis det som KL og politikerne har bedt om. Deres eneste funktion har været at skabe et utåleligt arbejdsmiljø, og formidle nedskæringsbeslutninger, og dække over dem med minutskemaer, der aldrig har passet til virkeligheden.

Den offentlige sektor er lige nøjagtig der hvor man har styret den hen, der er intet tilfældigt i at folk der kan flygter, og når der ikke uddannes nye, er det heller ikke en tilfældighed, men et resultat af KL og politikernes bevidste angreb på den offentlige sektor. Intet skal fungere, fordi dette er den mest effektive del af argumentationen for privatisering. Og topembedsfolk, toppolitikere og toppen af fagbevægelsen er helt enige i de direktiver der udstedes af kapitalen, bl.a. via EU: Den overordnede strategi er afmontering af sundhed og skole og pleje.

Her kommer de rådne overenskomstresultater som sendt fra oven. Fortsat garanti for en elendig løn, og kortvarige kontraktansættelser, manglende faglighed, osv. Mens toppen af fagbevægelsen ikke stiller de ansvarlige i systemet til ansvar, men løber med på alle de platte undskyldninger.

En reelt ny politik betyder at man skal skrotte hele minuttyranniet og økonomistyrings værktøjerne og direktører uden sundhedsfaglig baggrund osv. og sikre ordentlig uddannelse, gode løn- og arbejdsforhold og gode boliger til beboere på plejehjem. Og det vil KL og politikerne ikke når det kommer til stykket. Overenskomstforliget har også afsløret, at det er rent bluff når der tales om at corona-krisen har ændret tankegangen hos politikerne. Det sker kun gennem klassekamp.

FOA-toppen kalder nogle små puljer for et gennembrud på vej til ligeløn. Det kan ikke skjule at der knap er garanti for en reallønssikring for de næste tre år. Forliget betyder ikke en mere attraktiv offentlig sektor, eller bare noget der ligner ligeløn eller mandeløn til kvindefag. Det er en kniv i ryggen på de pædagoger og sundhedsarbejdere, der holder fast ved kravet om virkelige lønløft.

Der bør stemmes klart Nej til de offentlige overenskomstaftaler. Ingen af dem betyder et reelt lønløft, og de er brandudsalg af alt hvad der kæmpes for.

Læs også

Jernbanearbejdernes Landsklub: Vi opfordrer til at stemme NEJ!
KPnet 11. februar 2021

OK21: Nej til arbejdsgiver- og fagpamper overenskomst!
KPnet 7. februar 2021

OK21:Ansatte ønsker stærkere solidaritet mellem faggrupper – Mens fabriks-og profittænkning, magthierarkier, og fagtoppe splitter folk op mod hinanden
KPnet 30. januar 2021


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne