Hvem slår bedstemor ihjel?

“Vi skal holde jul uden at slå bedstemor ihjel”, lyder det advarende i medierne. Hvad handler det lige om? Og hvem er det der går rundt og slår bedstemødre ihjel?

Kommentar af Dorte Grenaa, APK

Det er almindeligt kendt, at det bedste forsvar er et angreb. Og det er det regeringen, Folketinget og myndighederne forsøger at gøre, ved at give de unge og børnebørnene ansvaret for, at den ældre generation rammes så hårdt at Corona. Det er et ualmindeligt beskidt kneb – for der dør faktisk bedsteforældre i denne pandemi – og det er ikke børnebørns eller de unges skyld. Det skal ikke ligge på deres samvittighed oveni i alt det andet en Corona-hverdag har medført.

For hvem har ansvaret for, at der ikke var og er værnemidler nok i ældreplejen og på plejehjem? Hvem har ansvaret for, at der ikke er varme hænder nok til at sikre, at ældre og sårbare kan beskyttes.? Hvem har ansvaret for, at de ikke får tilstrækkelig lægehjælp ved mistanke eller opstået smitte – eller får den korrekte medicin og behandling? Hvem har ansvaret for en privatiserings- og regnearkspolitik, der gør at 10-15 forskellige personer skal ud og ind af hjemmene, hos de ældre der har behov for hjælp.

Hvem har ansvaret for at smitten blandt børn, pædagoger og lærere stiger? Hvem har fjernet  ekstra rengøringen på daginstitutioner og skoler? Hvem har afskaffet de varme hænder, der gør at børn kan være i mindre grupper og med afstand. Hvem har ikke sikret værnemidler til de voksne og unge?

Hvem har stuvet stadig flere unge sammen i stadig færre lokaler på ungdoms-og videregående uddannelser? Hvem har skåret det offentlige sundhedsvæsnet så langt ned, at intensivlæger og akutafdelinger frygter for konsekvenserne af en stigende smitte – og i dag er presset ud på kanten?

Hvad bilder de ansvarlige sig ind, at ville tørre det ansvar af på børn og unge. Ja der er nogle unge der fester, nogle børn der leger og glemmer den sociale afstand. Men det er intet imod de ansvarlige politikere, myndigheder og arbejdsgivere, der fuldstændig bevidst og kynisk har skabt disse forhold, som pandemien udvikles i.

Det skal de ikke slippe afsted med. De ansvarlige i skiftende og den nuværende regering og Folketing må stilles til ansvar for at sætte erhvervslivets interesser før befolkningens og folkesundhedens. Og for at når Corona-og sundhedskrisen så rammer, at milliarder ryger ned i grådige kapitalinteressers lommer.

Så hvem slår bedstemor ihjel? Det gør det kapitalistiske system, hvis grundsten er profit før ældre, børn og unge. Hvor private milliardformuer vokser på bekostning af befolkningens og arbejderklassens forhold.

Så et godt råd fra en bedstemor, der gerne vil leve lidt endnu og gerne vil se bekymringen og alvoren væk fra børnebørnenes øjne – bare bliv ved med at være dejlige og solidariske. Jeres fremtid ligger i at I er med til at opbygge et helt nyt samfundssystem af revolutionær vej og afskaffe kapitalismen.


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne