Oktober Radio: Folketinget åbner og Enhedslistens landsmøde

Udsendelsen d. 3. oktober 2020


I denne weekend afholder Enhedslisten deres årsmøde, og vi har uden held forsøgt at finde ud af hvad der efterhånden adskiller partiet fra et traditionelt socialdemokratisk reformparti. Vi kommer også ind på folketingets åbning. Og til sidst taler vi om det uheldige ved at fremstille historien ved hjælp af dramatiseringer.

I denne uges podcast kommer vi ind på Folketingets åbning og hvem der bestemmer det lovprogram der vil blive fremlagt. Største delen af den lovgivningen der skal tonses igennem i den kommende politiske sæson, kommer slet ikke fra danske politikere, men er blevet bestemt nede fra EU kommissionen. En anden lige så stor del er blevet stærkt inspireret fra landets egentlige økonomiske magthavere i den danske magtelite, der består af storkapitalen og de største danske industrimonopoler og de forskelige medie koncerner. Borgerskabet interesser handler om at øge deres andel af den profit som arbejderklassen skaber. Og deres forslag til regeringen er flere privatiseringer, flere skattelempelser, senere pension osv. osv..

Læs også:
Folketinget åbner 6. oktober – EU og Dansk Industri bestemmer

Enhedslisten holder i denne weekend deres landsmøde, og har i deres hovedudtalelse præsenteret deres vision for fremtiden efter corona-krisen:” Frem mod en langt mere bæredygtig, demokratisk og solidarisk økonomi, som skaber muligheder og frihed for alle.”
Som vi ser det har Enhedslisten fuldstændigt fortrængt både socialisme og revolution fra deres forestillingsverden. De kan lige svinge sig på til at være en dansk kopi af Bernie Sanders, der forveksler Statskapitalisme med et solidarisk samfund.

Til sidst omtaler vi bl.a. et besøg på Den gamle Politigård i Århus, hvor Besættelsesmuseet i Århus netop er genåbnet. Her er rigeligt af teater effekter, og dramatiseringen af besættelsen og de tyske soldater har taget en ideologisk drejning. I det hele taget ser vi en mængde af film, serier, udstillinger og bøger der forsøger sig med en variant af historie fremstilling hvor det foregives at man kan kombinere en objektiv fremstilling, men en fortolkning af hvad folk rent faktisk tænkte og følte. Vi tror ikke på at det bidrager med noget nyt, tværtimod giver det plads til at romantiserer, eller simpelthen gennem skuespillerpræstationer give alle mulige forvanskninger af hvad der rent faktisk skete under krigen.

PS: Den 10. oktober holder radioen fri.

LYT TIL UDSENDELSEN HER


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater