Moria-lejren nedbrændt: Også Danmark må tage imod flygtninge

Tyske Arbeit Zukunft bragte d. 9. september denne artikel, som stadig er aktuel og rejser krav til den tyske regering og det internationale samfund. Kravene er lige så aktuelle i Danmark. Regeringens menneskefjendske afvisning af at tage imod flygtninge fra lejren er gennemført kynisk. Årsagerne bag flygtningestrømmene mod Europa skal findes i Vestens krige og den imperialistiske udnyttelse, der holder lande nede i fattigdom – ikke i den menneskesmugling, som regeringen udpeger som problemet.

Moria flygtningelejren på den græske ø Lesbos står i flammer! Lejren blev angiveligt evakueret, men tusinder af mennesker er på flugt.

På trods af dette går politiet massivt frem mod dem. Der er allerede beskyldninger om, at flygtningene selv skulle have begået brandstiftelsen. Det virker som en billig hetz. Sandheden er, at der er skovbrande på Lesbors, hvo flyvende gnister let kan antænde den totalt overfyldte lejr som for det meste består af midlertidige telte. Indtil videre er der angiveligt kun få let sårede.

Desuden er der også et stærkt udbrud af covid-19. I går aftes var der protester i Moria mod de drakoniske karantæneforanstaltninger i lejren. Devar allerede inden branden en indiskutabel humanitær situation, der er ubærlig for mennesker! Situationen har allerede fremkaldt stærke internationale protester.

Hjælpeorganisationer og frivillige hjælpere på stedet beretter i de sociale medier om mennesker, for hvem røg og ild havde afskåret dem fra flugtvejene. Græske myndigheder er magtesløse, tusinder af flygtninge og migranter forsøger at komme til havnen via en motorvej. Politiet er på stedet i stort antal, men ikke for at hjælpe, men for at forhindre dette!
Regeringen i Athen har indtil videre nægtet at give enhver indrømmelse og forbyder dem at forlade øen!

Vi kræver at Tyskland og andre EU-lande øjeblikkelig modtager flygtninge og de der er ramt af branden!

Vi opfordrer også til solidaritet fra alle arbejdende samt fra fagforeningerne! Vi har samme modstander, kapitalen!

Vi lider i fællesskab fordi vi er underlagt kapitalen! Vi lider under arbejdsforholdene i virksomhederne – flygtningene søger et livsperspektiv fordi kapitalen, og de stater og forbund af stater den kontrollerer (EU, NATO etc.), ødelægger deres lande, ruinerer deres økonomier og fører krig for at få kontrol over råvarer, magt og landområder.

Oversat fra
Arbeit Zukunft 9. september 2020


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne