Socialdemokratisk fup og hykleri

I dag tirsdag lancerer regeringen deres længe opreklamerede Arne-forslag, der med et snuptag, og ganske få penge, skal gøre kravet om at arbejde til langt over 70-årsalderen retfærdigt og rimeligt. De forsøger at få os til at glemme, at intentionen om denne menneskefjendske behandling af arbejdskraften er deres egen politik, og at de kun kommer til at sætte et lille plaster på velfærdsmassakren.

Den almene pension som en ret for alle er blevet forringet og angrebet i et miskmask af forlig i en årrække – af alle regeringer og som diktat fra EU. En privatiseringsdagsorden er blevet sat igennem med et klart sigte om at gøre sikringen af alle former for velfærd til et privat gode for dem der har råd. Pensionsopsparing blev gjort obligatorisk for alle i arbejde, og dem med høje lønninger kan selvsagt lægge ekstra til side. De kan stadig gå på pension som 60-årige – hvis de har lyst.

Samtidig blev reguleringen af folkepensionen afskaffet ligesom de andre overførselsindkomster. Derefter er de bare faldet og faldet i værdi. Opsparet pension bliver modregnet i efterlønnen.
Pensionsalderen stiger, mens pensionen falder. Der er et dobbelt pres ifht at blive i arbejde. Mange vil blive ved med at arbejde længst muligt, de har ikke råd til andet. Og dem helt udenfor arbejdsmarkedet må bare hutle sig igennem.

Socialdemokraternes virkelighedsfordrejning

“Regeringens opbakning til Velfærdsaftalen byggede blandt andet på muligheden for at gå på efterløn. Men siden vi indgik aftalen, er efterlønnen blevet kraftigt forringet”, skriver fire socialdemokratiske ministre i avisen Danmark (statsminister Mette Frederiksen, finansminister Nicolai Wammen, skatteminister Morten Bødskov og beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard.

De glemmer helt at fortælle, at Socialdemokratiet både var en del af velfærdsforliget og gjorde tilbagetrækningsreformen til regeringsgrundlag under regeringen Thorning. De foregiver at deres valgløfter også var deres faktiske politik, da de fik regeringsmagten.

I disse forlig blev stigning i efterlønsalderen besluttet, og ordningen kraftigt beskåret.
Mens S gik til valg i 2011 på at slås for efterlønnen, viste det sig hurtigt som en stor fed løgn, da først regeringsgrundlaget blev lavet. Her erklærede man at fortsætte uændret med Løkke-regeringens økonomiske politik – ikke mindst slagtningen af efterlønnen og den stigende pensionsalder, som stadig er grundlaget for den nuværende Frederiksen-regering.
Det er da også en tidligere Venstre-minister regeringen nu har udpeget til formand for den pensionskommission (“kommissionen om tilbagetrækning og nedslidning”) der bliver nedsat. Nemlig tidligere beskæftigelsesminister og DA-direktør Jørn Neergaard Larsen.

Som beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger det: “Han kender pensionssystemet til fingerspidserne”.

Hvad med pengene?

Der er ikke råd!! hyler politikere og økonomer. Men de mange penge der i de seneste år er trukket ud af velfærdsområdet er jo blot blevet overført til erhvervslivet gennem lovgivning og hjælpepakker. Senest under corona-epidemien. Den trafik ser de selvfølgelig gerne fortsætte –  erhvervslivet skal have i pose og sæk, og så må befolkningen forstå, at der ikke også kan blive råd til folkepension, dagpenge, ældrepleje, arbejdstidaftale til lærerne osv osv.

Lad os ikke følge kapitalens logik! Først og fremmest skal der være råd til menneskelige levevilkår for alle. Lad os nægte at betale for kæmpeprofitter, lad de rige betale! Lad os kræve:

30 timers med løn- og personale kompensation!

Fuld dagpengedækning og væk med dagpengereformen!

Pensionsalderen ned på 65 år som en kollektiv ret for alle!

Væk med velfærdsforliget!

Se også
Vi kræver arbejde og pensionsalderen sat ned
Udtalelse APK

Slagtningen af efterlønnen – også en del af “Velfærdsforliget”
KPnet 21. juli 2020

 

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne