Vi skal alle hæfte for 5.500 milliarder kroner i støtte til EU’s monopoler og militær

EU vil låne 5,5 billioner kr. og investere i at gøre EU til en stærk global aktør – økonomisk og militært. Regningen skal EU-landenes befolkninger betale. Kampen for at komme ud af EU haster mere end nogensinde – de fælles lån vil blive brugt til at binde landene med gæld og forpligtelser.

Onsdag annoncerede EU-kommissionen at de ønsker at EU skal låne 750 mia. euro (5.550 milliarder kr.), for at undgå et totalt økonomisk sammenbrud. Gælden skal skrives i alle andre EU-borgeres navn. Samtidig borgerne også selv betale lånet tilbage, i form af nye direkte afgifter til EU. Den akutte krise skal igen vendes til win-win for monopolernes EU, der kan spendere milliarder i unionens navn, og får nye beføjelser og direkte indtægter.

– Ærede medlemmer. Lad mig forklare, hvordan Next Generation EU kommer til at fungere… Sådan begyndte EU-Kommissionens præsident, Ursula von der Leyen, sin tale om at EU skal handle hurtigt og bruge den økonomiske og sundhedsmæssige krise til at tage et kæmpe skridt i retning mod mere Union.

750 mia. euro skal det kommende 7-årige budget hæves med, og de penge skal komme ved at ophæve loftet for EUs egne indtægter, således at Kommissionen kan udnytte medlemslandenes samlede kreditværdighed til at låne penge på de finansielle markeder. Med ”egne” indtægter menes der især at almindelige arbejdere skal til lommerne og betale skat og afgifter direkte til EU.

Lånet skal afdrages over de kommende 30 år. Og er helt sikkert kun begyndelsen på EUs kollektive gældsættelse. Det bliver fremover rasende dyrt for medlemslande at slippe ud af EU, fordi ikke blot skal de fortsætte deres forpligtigelser i forhold til budgetaftaler, men de også er bundet af andelen af de fælles lån.

Hvad skal pengene bruges til? Kommissionen forklarer at Next Generation EU budgettet målrettet vil investere fælles prioriteter, hvor EU-Parlamentet får fuld indflydelse på beslutninger.

De 750 mia. ekstra euro skal altså investeres via EUs politiske programmer, her under ambitionen om at gøre EU til en stærk global aktør også militært!

Ursula von der Leyen, og de andre i den Unionsbegejstrede elite, fortæller at det udelukkende bliver et fælles gode. Og at det vil vise hvor godt og værdifuldt det er at være med på idéen om et forenet Europa. Længe leve EU! Vi bruger pengene – gælden ejes af alle.

Mette Frederiksen-regeringen har stillet sig i en let tilbageholdende position, som uenig i den fælles låntagning. Ikke fordi regeringen er modstander af EU’s udvikling og politik, men af frygt for den udbredte modvilje i befolkningen mod nye skridt henimod ‘mere union’, dvs en modstand mod selve det der er kernen i EU.

Bred enighed fra SF til Anders Fogh: Løgnen om de gode muligheders EU

SF har om nogen været med til at skabe en illusion om at EU kan bruges til et eller andet positivt, og nu har de igen meldt sig på banen som glade støtter af billioner til EU. ”Vi er nødt til at gå væk fra sparesporet, flest muligt af pengene skal bruges på klima og på grønne investeringer. På kollektiv trafik.”

Den franske økonom Thomas Piketty, brokker sig over at de nordiske lande ikke er ”ambitiøse”, når det kommer til Europa og bestræbelsen på at bygge en demokratisk transnational model, hvor EU kan vedtage fælles beskatning af de store virksomheder og stærkeste økonomiske aktører. Hvis vi skal bevæge os mod en mere bæredygtig og lige model, skal beslutningsprocessen overdrages til EU. Forklare han, og kalder det demokrati!

Krigsforbryderen Anders Fogh Rasmussen er også på banen og fortæller at det vil være helt forkert, hvis Danmark kommer til at stå som et land, der modsætter sig den solidaritet, vi har behov for i Europa i den her forfærdelige situation vi står i. Det kan slet ikke på nogen som helst måde tjene danske interesser. Alle er blevet ramt, og derfor synes jeg, at det netop er nu, at man skal vise, at EU også er solidaritet. Ellers vil du risikere et EU, der langsomt falder fra hinanden, udtaler han.

Det sidste, lyder meget besnærende. Men vi ved af erfaring at EU ikke falder af sig selv, der er ingen grund til at vente. Den eneste rigtige at kæmpe endnu hårdere for at Danmark melder sig ud i en fart. Danmark ud af EU!

Læs hele Ursula von der Leyen tale her


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne