Lagkage til morgenkaffenLæserindlæg af K. J., Odense

Lagkagehuset og flere andre ”danske” virksomheder er røget ind i en shitstorm, fordi de har deres penge placeret i skattely og dermed ikke betaler skat i Danmark. At en sådan shitstorm har indflydelse på forretningen kan man bl.a. se i de store landsdækkende aviser, hvor Lagkagehuset har indrykket en helsides annonce på side 3 i 1.sektion. Jeg tør slet ikke tænke på, hvad sådan en annonce mon koster.

Annoncen fortæller i store træk, at Lagkagehuset er en fortrinlig virksomhed, der ikke bare bager brød, men osse med glæde betaler skatter og afgifter i Danmark. Det er sikkert ikke faktuelt forkert, for det skal da nok passe, at der betales noget vægtafgift på en bil eller andre småbeløb. Men nu er det bare sådan, at det ikke er hele sandheden, selvom det ikke er 100% løgn.

Annoncen er selvfølgelig en skønmaling af firmaet, fordi det har katastrofale konsekvenser for de skattefri investorer, hvis salget fortsætter med at styrtdykke. Men hvor dumme tror de, at vi er? Lad mig citere et par steder fra teksten:

”Vi og vores ejere tager afstand fra skattespekulation….” Jamen, hvorfor helvede har I så placeret hele lortet i lande, der er mest kendt for at sørge for, at store virksomheder ikke skal betale skat?

”Vores ejere har valgt at placere sig på Jersey og Luxemburg for at sikre korrekt beskatning af gevinster i deres investorers hjemlande.” Er det totalt volapyk og dermed bare en måde at sætte en anden dagsorden? Jeg havde en god ven og kollega, der – når han syntes noget gik for tæt på – yndede at udbryde: ”Hopsa er et fransk spil, der spilles af 3 personer. Den ene kaster, den anden griber. Hvad laver den tredje?” De fleste bed på, og dagsordenen var straks en ganske anden.

Eller betyder det mon, at investorerne har valgt at placere sig på Jersey og i Luxemburg, fordi de frygtelig gerne vil betale ”korrekt” skat. Og i dette tilfælde er den ”korrekte” skat lig med ingen skat?? Eller er det bare et udtryk for, at mine følelser og holdninger desværre er drevet af misforståelser omkring Lagkagehusets skatteforhold, som annoncen så smukt udtrykker det?

Faktisk ligger det Lagkagehuset meget på sinde at undgå skattefiduser, – kan man forstå på annoncen. Det er jo lige før man må knibe en tåre.

Jeg ved ikke, hvad sådan en annonce koster, men den kan da sikkert trækkes fra i regnskabet, så skattetrykket kan falde lidt………Nåh nej, de betaler jo ikke skat, så de må ud af egen lomme betale. Det er sgu da synd!

Send et indlæg til KPnet: Skriv til redaktion@kpnet.dk

Se andre læserindlæg


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne