Fuld solidaritet til whistlebloweren Bitten Vivi Jensen

Bitten mødes nu af nye anklager, denne gang fra Københavns Kommune. Det er en skandale, at kommunen gør dette. Det har også rejst et ramaskrig i hele den sociale bevægelse, som vil genrejse solidaritetsbevægelsen til forsvar for Bitten.

Bitten Vivi Jensen er en utrættelig forkæmper for kronisk syge mennesker, der bliver mishandlet i endeløse ressourceforløb i mange af landets jobcentre. I januar blev hun ved Frederiksberg Ret idømt 10 dagbøder for at have udleveret fortrolige oplysninger om kronisk syge borgere i Frederiksberg kommune til Information. Hvilket var en nødvendighed for at kunne dokumentere og offentliggøre den umenneskelige, systematiske og ikke mindst lovstridige mishandling af syge og svage kontanthjælpsmodtagere, der blev udført i kommunen.

Bitten har siden, som bisidder, hårdnakket fortsat arbejdet med at hjælpe udsatte borgere. Og nu bliver hun igen tiltalt for at bryde loven. Bitten skriver bl.a. på sin Facebookside:

“Jeg er lige blevet ringet op af politiet og tiltalt for 14 forhold i Københavns kommune jf. Straffelovens paragraf 121. Jeg bliver anklaget for at have kaldt kvaksalvere kvaksalvere og meget mere. Jeg ved godt, at de andres statsminister har tilladt statsfinansieret terror overfor sårbare borgere.”

Der har allerede været et utal af vrede reaktioner mod de nye anklager og til forsvar for Bitten, som en skriver:

– Bitten er allerede blevet hevet igennem en retssag i Frederiksberg kommune, og nu er hun blevet sigtet af Københavns kommune, fordi hun nægter at tie stille om alle de ulovlige ting, der foregår i jobcentrene samt forvaltningen. Hun har tilladt sig, at kalde dem kvaksalvere når de igen og igen har afvist at give mennesker, uden chance for at komme tilbage på arbejdsmarkedet (nogle af dem terminalt syge ), den førtidspension de burde have haft for lang tid siden.

Hun har haft sager, hvor mennesker er døde inden de nåede, at få den første pensionsudbetaling, og har blot afsløret den rigide og ulovlige sagsbehandling, der foregår i jobcentrene.

I januar var der mange, der støttede Bitten. Bl.a. ved en flot demonstration ved Frederiksberg Rådhus. Og støtten er nu ved at blive genrejst.

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne