SOSU-hjælper: Værnemidlerne er IKKE på plads

Myndighederne bl.a. fra regionerne troner igen og igen frem på TV og forsikrer, at sundhedspersonalet trygt kan gå på arbejde. Men det er ikke virkeligheden. Det er løgn, fortæller en SOSU-hjælper til KPnet

Der er en skandaløs mangel på værnemidler, en skandale der oprulles dag og dag med nye opråb fra sygeplejersker, SOSUer og læger. De går på arbejde hver dag med livet i hænderne. Og de ældre på plejehjem og i hjemmeplejen samt på almindelige afdelinger på hospitalerne ekstra udsat p.gr. af en helt unødvendig smitterisiko fra personalet, når de ikke har de nødvendige værnemidler.

Som i mange andre byer har der været store svigt på plejehjem i København og Frederiksberg. I de to kommuner er indtil nu 17 beboere døde af Covid.

Vi har på KPnet talt med flere SOSUhjælpere i området, som har coronasmitte på deres plejehjem.

Annila fortæller, at der fra starten af ikke var værnemidler, og at det har været en lang kamp at få gennemført at personale og beboere blev testet.

– Jeg har nogle ekstravagter på en afdeling, hvor der var en smittet beboer, men personalet blev ikke informeret. Smitten blev spredt til mange af beboerne og rigtig mange af personalet blev syge.

– Selv blev jeg også smittet – og mine små børn er blevet syge.

– Jeg ringede og ringede til læge og 1813 og fortalte, jeg arbejdede på en afdeling med en syg borger, alligevel kunne jeg ikke blive testet.

– Vores leder plagede også for at få os testet.

– Først i søndags var der kommet nye retningslinjer, så blev både personale og beboerne testet.

– På det plejehjem, hvor jeg er som fast nattevagt, har de i min afdeling 3 der er i isolation. Når vi skal ind til dem, er der masker, briller osv. Men når vi skal ind til de andre beboere er det eneste beskyttelse almindelige ansigtsmasker.

– Da vi personale jo går ud og ind af vores arbejdsplads, kan nogen når som helst have smitte med ind uden at vide det. Så der burde tages mere hensyn til de raske beboere.

Regeringen bliver rost for sin resolutte indgriben. Men der har intet resolut været i beskyttelsen af personale og borgere.

 

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne