Corona eller ej – Stem nej!

Forhandlerne i 3F Byggegruppen har i nat indgået forlig om overenskomst for de næste 3 år. Det blev en sand kriseoverenskomst, hvor arbejdergiverne og fagtoppen udnytter coronakrisen til at indgå et skammeligt topforlig, hvor arbejderne intet får. Væk er alle bygningsarbejdernes krav om højere mindsteløn og stop for social dumping. Vreden kommer klart til udtryk: Stem Nej er svaret nu

Resultatet er endnu engang industriens forlig presset ned i halsen på endnu en faggruppe.
Industrien lønstigninger vil knap nok dække reallønsfaldet før Corona-krisen og er ikke et værn mod de dårligere tider arbejderklassens kan se frem til med den kommende økonomiske krise. Det er forlig der vil give arbejdsgiverne næsten frit spil.

Vreden over forliget på byggeriets område udtrykkes på de sociale medier. Blandt de rammende kommentarer:

– Corona eller ej det er bare IKKE godt nok så NEJ må blive resultatet af den afstemning

– Og alt imens er bankerne i gang med at udbetale milliarder til deres aktionærer. I morgen ventes fx danske bank at udbetale 7,5 mia. Alt imens den menige lønmodtager betaler med dårligere overenskomster, ufrivillig ferie, hjemsendelse uden løn og fyringer uden vanlige sikkerhedsforanstaltninger.

– Er det aprilsnar – hvad blev der af hovedkravene?!

– Særlig situation? Om et par måneder er vi ude af coronakrisen. Det er da snæversynet at lave en 3-årig aftale dårligere, på grund af noget der højst varer et par måneder

– Det er bare IKKE godt nok så NEJ må blive resultatet af den afstemning – Nej nej og nej!

Fagtop og arbejdsgivere hånd i hånd i kriseoverenskomst

Regering, arbejdsgivere og FH har sat landet i choktilstand og forstået at udnytte denne corona-undtagelsestilstand til sidste dråbe. Og nu har også bygeriets forhandlere lagt sig fladt ned. De fortjener virkelig et svar fra medlemmerne der afviser denne stilstand og accept af 3 år mere på en mager kriseoverenskomst.

Stem NEJ – corona eller ej!!


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne