Kvindernes internationale kampdag: Kvinder i Kamp inviterer til 8. marts i Christianshavns Beboerhus

Igen i år sætter Kvinder i Kamp kvinders liv og kamp i centrum på kvindernes internationale kampdag. I København bliver 8. marts-fejringen ligesom sidste år holdt i Christianshavns beboerhus. KPnet har talt med Marie fra Kvinder i Kamp og spurgt hende om tankerne bag.

Fra Kvinder i Kamps flotte arrangement i København i 2019

-På kvindernes kampdag er der brug for et arrangement der koncentrerer sig om kvindeundetrykkelsen og sætter arbejderkvindernes kamp i centrum. Vi er kvinder i en tid og et land, hvor der bliver myrdet en kvinde om måneden, hvor tusindvis af kvinder og deres børn forarmes under kontanthjælpsloftet og hvor de eneste boliger der er i nærheden der er til at betale skal rives ned pga ”ghettopakken”. Derfor har vi brug for som kvinder at gå sammen og bruge kampdagen til at rejse vores krav, siger Marie og fortsætter:

-Vi står også midt i en overenskomstkamp, hvor kravene om mere i løn og kortere arbejdstid viser hvor svært det er at få arbejdsliv og familieliv til at hænge sammen både økonomisk og tidsmæssigt. Vi vil have muligheden for at leve – og både at arbejde og have børn uden at knække sammen på det.

-Derfor skal vi have mere løn og en kortere arbejdstid og derfor skal vi have ordentlige normeringer i institutionerne nu. Det er tid til at der kommer handling og ikke mindst penge bag alle politikerordene om minimumsnormeringer.

Om programmet

8. marts er i år en søndag og Kvinder i Kamp har derfor lagt arrangementet om eftermiddagen fra kl. 14-17. Gruppen er stadig i gang med at sætte programmet sammen, men der vil være politiske taler og derudover vil der som altid være et formidabelt kulturelt program med livemusik. Eftermiddagen vil også byde på et program for børnene, så de kan blive meningsfuldt underholdt, mens de voksne diskuterer politik.

Kvinder i Kamps paroler for kvindernes internationale kampdag 2020 er:

6 timers arbejdsdag – 30 timers arbejdsuge med fuld løn- og personale kompensation

Minimumsnormeringer nu – for retten til et sammenhængende arbejdsliv og familieliv

Stop volden mod kvinder

Reel ligeløn nu – reelle lønstigninger

Skrot de asociale reformer

Stop privatisering og nedskæringer – flere varme hænder

Væk med ghettopakken – For en billig bolig til alle

Stop dansk krigsdeltagelse

International solidaritet med kvinders kamp i hele verden

Der vil kunne købes mad og drikke.

Arrangementet finder sted søndag den 8. marts 2020 kl 14-17 i Christianshavns beboerhus

Alle er velkomne – både kvinder, mænd og børn

Programmet opdateres løbende – så følg med på Kvinder i Kamps facebook

Også i Odense og Århus er Kvinder i Kamp i gang med planlægningen af 8. marts

Læs også
Kvindernes krav til OK20: 30 timers arbejdsuge og højere løn – arbejde og familieliv skal hænge sammen
KPnet 11. januar 2020

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne