International aktionsdag i København lørdag d. 25. januar: Ingen krig mod Iran – træk de danske tropper permanent ud af Irak!

Lørdag den 25. januar vil der i byer over hele kloden være protester mod en ny krig i Mellemøsten. I København samler Tid til Fred til en protestaktion gennem byen fra Rådhuspladsen til FredsVagten ved Christiansborg

– Trump-administrationen trækker De Forenede Stater ind i en krig med Iran, der kan opsplitte hele regionen og hurtigt kunne blive til en global konflikt med uforudsigeligt omfang og de største konsekvenser. Verdens folk er nødt til at rejse sig og stoppe det. For alle, der tror på fred, for alle, der er imod endnu en katastrofale krig, er det nu tid til at gå til modsvar, skriver initiativtagerne bag den globale protestdag.
Se mere hos den amerikanske antikrigsorganisation ANSWER

Også Danmark er en del af den koalition, der slås om Mellemøstens olie. Danske tropper har intet at gøre i Irak – træk dem hjem!

Tid til Fred – Aktiv mod krig skriver:

Vi mødes kl. 11 på Rådhuspladsen
Derfra går vi ad befærdede veje og når frem til FredsVagten ved Christiansborg cirka kl. 13. Vi deler flyers ud og taler med interesserede på vejen.
Deltag meget gerne sammen med familie, venner og bekendte!

Læs mere på Tid til Fred – Aktiv mod Krigs hjemmeside her

Tid til Freds løbeseddel:

Ingen krig mod Iran! Træk de danske tropper permanent ud af Irak! 

USA’s dronedrab på højtstående ledere fra Iran og Irak er en helt uacceptabel terrorhandling, beordret direkte fra den amerikanske præsidents kontor. Mordene øger risikoen for en storkrig i Mellemøsten vendt mod Iran.

Også danske politikere er medansvarlige. Mette Frederiksen har understreget, at Danmark stadig er en del af den koalition, der gennem NATO har placeret tropper i Irak. Danmark er dermed med til at optrappe spændingerne i regionen, også med planerne om at sende et dansk krigsskib til Hormuz-strædet.

De udenlandske tropper i Irak er i landet på grund af olie- og stormagtsinteresser. Store folkelige protester og senest Iraks parlament har krævet alle fremmede tropper ud af landet.

USA angriber det iranske folk med yderligere sanktioner, som vil betyde sult, fattigdom, sygdom og død for den iranske befolkning.

Samtidig vil NATO nu ”bidrage mere til kampen mod international terrorisme” – et udtryk der dækker over, at NATO-militær i endnu højere grad end nu skal kæmpe for imperialistiske interesser og dominans i Mellemøsten. At ’bekæmpe terror og ISIS’ er et skalkeskjul for at fastholde tropperne i landet.

De danske soldater og rådgivere må trækkes ud af Irak og Mellemøsten nu! – permanent og ikke kun midlertidigt eller af ’sikkerhedsgrunde’. De truer sikkerheden, forsvarer den ikke.

Regeringen må tage afstand fra USA’s krigsprovokationer. Danmarks følgagtighed overfor USA må stoppe!

Træk de danske tropper permanent ud af Irak!
USA og NATO ud af Mellemøsten – Stop krigstruslen!
Ingen krig mod Iran!

Aktionsdagen slutter hos FredsVagten der d. 20. januar i 6666 dage hver eneste dag har markeret modstanden mod Danmarks krigspolitik!

De markerede dagen bl.a. med denne tale af fredsforsker Jan Øberg

Se Tid til Freds video fra dagen her


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne