Fem måneder med en socialdemokratisk regering – der passer på kapitalismen

Der er gået 5 måneder siden sidste folketingsvalg, så man må vel kunne begynde at se konturerne af regeringens politik. Når jeg tænker tilbage på, hvor lykkelige forhandlerne fra bl.a. SF og Enhedslisten så ud, da de sammen med Mette Frederiksen og Nicolai Wammen kunne præsentere offentligheden for det såkaldte forståelsespapir, der skulle garantere den socialdemokratiske mindretalsregerings levedygtighed, så må der jo virkelig kunne diskes op med helt anderledes linjer end dem, som den tidligere regering lagde frem. Lad os kigge lidt på det.

Af Karsten Jonassen, APK


Minimumsnormeringer i daginstitutionerne var af afgørende betydning. Der er ikke sket en skid, bortset fra at man har konstateret, at der ikke er nok pædagoger, og at mange institutionsbørn er mere eller mindre overladt til sig selv. Derudover vil man kigge grundigt på området.

Forholdene i udrejsecentrene, hvor børnene vansmægter i endnu højere grad, skulle der også gøres noget ved. Indtil videre er der ikke sket en skid. Man skulle jo nødig forhaste sig.

Statsministeren og en række ministre og embedsmænd rejser for tiden rundt i EU for at få opbakning til en ide om at oprette særlige flygtningelejre. Disse lejre skal lige udenfor EU, – selvfølgelig. Hvad helvede tænker de på? Hvem er interesseret i at have sådanne lejre liggende? Hvilke forhold mon flygtninge vil have i de lejre? Hvad med at tage fat på årsagerne til flygtningestrømmene?

Nu vi taler om lejre, så befinder der sig adskillige danske statsborgere i lejre i Syrien. Det er tidligere IS-soldater, deres koner og deres børn. Ikke nok med, at minister Tesfaye med et pennestrøg kan fratage de voksne deres danske statsborgerskab, nu vil de gud hjælpe mig også på bedste gammeltestamentelige vis lade fædrenes synder gå i arv til børnene. De skal også fratages statsborgerskabet!

Det er det såkaldte borgerlige demokrati, når det er bedst. Jeg hørte den på alle måder utiltalende Pia Kjærsgård udtale, at der var mange eksempler på, at børn af terrorister selv blev terrorister. Bortset fra at det nok er en hjemmelavet statistik, hun henviser til, så kan man jo bare gætte på, om barnet overhovedet har muligheder for at fungere bare nogenlunde normalt, når det bliver frataget sit statsborgerskab. Jeg tænker, at det bare bekræfter barnet i, at vores samfund er noget lort.

Men det drejer sig jo i politik om at vise handlekraft, så vores handlekraftige regering har indført grænsekontrol for rejsende fra Sverige. Begrundelse: Bomben ved Skat kom nok fra Sverige. Jamen, det er da klart, at der så skal grænsekontrol til. Den kontrol skal da nok stoppe alle ansatser til svensk terrorisme i Danmark. Jeg har hørt, at der er en del kriminelle jyder, der tager til Fyn og Sjælland for at udøve deres ulovlige erhverv. Mon ikke det var på tide at standse det med en effektiv kontrol af de to bæltbroer?

Udover at bekæmpe international kriminalitet med stikprøvekontrol mellem Sverige og Danmark, så er den handlekraftige regering også i fuld gang med at opsætte endnu flere overvågningskameraer i det offentlige rum. Erfaringer fra Kina synes at indicere, at det er særdeles effektivt, især hvis der også laves ansigtsgenkendelse, men det er ikke aktuelt herhjemme, ……endnu.

Der kan komme meget mere af samme skuffe, for statsministeren vil skabe sikkerhed og tryghed, også selvom der skal bruges midler, vi ikke er vilde med. Hvis hun virkelig er så optaget af sikkerhed, tryghed og demokrati, så kunne hun jo på sine rundrejser slå et slag for frigivelsen af Julian Assange, der er ved at blive aflivet i et britisk fængsel, fordi han afslørede amerikanske krigsforbrydelser. Næ nej, for hendes overvågningskameraer tjener i sidste ende det samme formål som de kinesiske, de amerikanske, de britiske osv, nemlig at sikre magthavernes evige magt.

Noget godt må regeringen sgu da have gjort. Ja da, den fastholder ghettoplanen, hvor en lang række af landets dårligst stillede skal frarøves deres boliger. Formålet er angiveligt at skabe områder, hvor livet leves som i resten af landet. Der skal med andre ord ryddes op i parallelsamfundene. Må jeg i al beskedenhed nævne, at der findes adskillige enklaver fx op langs Strandvejen, hvor livet ikke leves som i resten af Danmark. Hvor skat, overenskomstmæssige løn- og arbejdsforhold, forbrug osv er en by i Rusland. Lad os rive lortet ned, så de kan hjælpes ind på den rette vej.

Udenrigsminister Jeppe Kofoed har lige været en tur på besøg hos sin kollega i USA. Med sig bragte han den grønlandske ”udenrigsminister”. Gad vide, hvilke rævestreger, der skulle laves der. Sikkert ikke et salg af Grønland, nok snarere flere gratis baser osv til det amerikanske militær. Mon ikke Kofoed lige benyttede lejligheden til at slå i bordet og kræve, at USA omgør sin beslutning om at anerkende de israelske besættelsesområder som lovligt israelsk territorium? Selvfølgelig gjorde han ikke det. Det eneste, der blev slået, var hælene sammen.

Men de nedslidte? Det er jo Mette Frederiksens hjertesag. Der må da være sket noget. Ja, den seniorpension, som den tidligere regering vedtog med støtte fra Dansk Folkeparti og De Radikale, den eksisterer da vist. Til gengæld har regeringen lige fået vedtaget en regel om, at folk, der kunne gå på folkepension, men venter med det, kan få skattefri præmier. Flot! Det er med andre ord typisk dem, der ikke er slidt, og som i forvejen tjener ganske godt. Samtidig viser statistikkerne, at stadig flere i aldersgruppen 60+ ryger ud af dagpengesystemet. Det er sgu da socialdemokratisk logik. Beløn dem, der har i forvejen, straf dem, der ikke har noget.

Nu skal vi osse være ordentlige og huske, at den grønne omstilling ligger regeringen og dens støttepartier meget på sinde. De taler i hvert fald meget om det. Hidtil er der ikke sket en skid. Der er ingen virkelige ideer, der er kun luftige tanker om fremtiden, – helst måltal for 2030. Det er der så dejlig lang tid til. Lige nu skabes der en bølge, hvor mantraet er ”bæredygtighed”, men hvad det faktisk er får lov at stå lidt uklart. På den måde kan meget kaldes bæredygtigt.

I dagbladene kører der for tiden dagligt helsidesannoncer for AP Pension, der reklamerer for investeringer i bæredygtigt skovbrug. Det drejer sig om investeringer i store eucalyptusskove, som er ”godt for klimaet – og din pension”. Jeg tror, at det er bedst for pensionen. I Sydafrika har man voldsomme erfaringer med kæmpestore eucalyptusbeplantninger. Træet vokser meget hurtigt og giver derfor et hurtigt afkast. Til gengæld er jorden totalt smadret og gold efter en årrækkes intensivt skovbrug. Bæredygtigt??

Nu orker jeg næsten ikke mere regering og dens hamrende reaktionære politik. Igen har vi set en socialdemokratisk ledet regering føre totalt borgerlig politik. Igen ser vi den parlamentarisk fikserede venstrefløj tro på, at denne gang bliver det anderledes. Det gør det ikke! Socialdemokratiet er og bliver Socialdemokratiet, som er mestre i at aflede enhver kamp mod kapitalismen. Den virkelige kamp føres udenfor Christiansborg, og den føres hver dag.


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne