Oktober Radio: Tyrkiets invasion af Syrien – Krigen mod Syrien fortsætter

UDSENDELSEN D. 12. OKTOBER 2019

I denne ugens podcast kommer vi først ind på Tyrkiets nye angreb på Syrien. Endnu engang har USA imperialismen pustet til en konflikt i Mellemøsten.
Det er langt fra første gang at USA skifter side, eller støtter flere sider i samme konflikt, og det bør derfor ikke komme som en overraskelse for hverken Kurdere, eller det danske Folketing, der fejlagtigt allierede sig med USA.

Læs også:
Arbejderpartiet EMEP, Tyrkiet: Vi vil ikke betale – Nej til krig med Syrien!

Vi når også kort at tale om at de første demonstrationer mod den nye regering. Børnene må kigge langt efter forbedringer, og illusionerne til valgløfterne er forduftet, kampen for forbedringer må fortsætte. Vores krav kan ikke vente.

Læs mere her:
Århus: Hvor er pengene til de nye voksne? Børnene kan ikke vente!

I sidste del af udsendelsen kommer vi rundt om en genudgivelse Ditte Menneskebarn i anledning af Martin Andersen Nexø 150års fødselsdag. Det er en historie om kvindeundertrykkelse og klassekamp der stærkt kan anbefales.

Og vi når også at tale om In the Heat of the Night, den berømte film fra 1967 om den dygtige storby kriminalbetjent Mr. Tipps der besøger sin mor i Misssisippi og bliver slæbt med på den lokale politistation som mistænkt fordi han er sort, og ender med at samarbejde om opklaringen på et mord.

Til sidst taler vi om Ad Astra, en ny biograffilm der kan ses som et slags svar på filmen Contact om Seti instituttets søgen efter radiosignaler fra andre civilisationer i universet. I den nye film er budskabet anderledes jordnært. Der er intet intelligent liv der bare venter på at menneskeheden udvikler teknikken så vi kan kommunikerer, Det er i stedet op til menneskeslægten selv at nå ud i rummet. Men uanset om vi udvikler de færdigheder der skal til for at få adgang til rummets uendelige ressourcer, vil det ikke i sig selv transformere imperialismen.

LYT TIL UDSENDELSEN HER

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne