Kommunistisk Politik Digital 19 – 2019 – Nyheder hvor der kæmpes

Nr. 19 – 2019

NYHEDER HVOR DER KÆMPES

 Uge 37-38, 2019

14-dages blad på nettet – Få overblik med  KPDigital.
Bl.a. med vigtige artikler fra KPnet og KPnetBlogs


FAGLIG KAMP OG SOLIDARITET

Hvor vil 3F’s kongres gå hen?
Tema 3F kongres:  21.-26. september 2019: Når 3F i dag åbner sin kongres sker det på et vigtigt tidspunkt med OK20 der er lige om hjørnet. Efter stribevis af minus overenskomster, tilbagerulning af tidligere vundne rettigheder omkring arbejdstid, pension og understøttelse og nyliberale reformer, er det tid til at kræve en reel forandring.

Solidaritet med bagagearbejderne

Støtteudtalelse til bagagearbejderne i Kastrup Lufthavn – Fra APK, Arbejderpartiet Kommunisterne, København
Arbejderpartiet Kommunisterne, København giver fuld opbakning til bagagepersonalets brancheklub i Kastrup lufthavn og til alle kampvillige arbejdere, som kæmper for retten til organisering.

Jungleloven hersker
Enhver ved, at SAS i årevis har presset alle ansatte til det yderste, og forsøgt at fyre så mange som muligt i profit-øjemed.
Det lugter langt væk, at SAS har kastet en mand fra en anden fagforening ind blandt 3F gruppen af bagage-arbejdere. Troede SAS- ledelsen, at der kunne sås splittelse mellem arbejderne ved bagagen? Måske.
Fuld støtte til 3F ground Handling folkene. Godt gået
Af Kaj Rudi Rasmussen
Tidligere havnearbejder og metalarbejder

Aarhus Stilladsarbejderklub: Frit fagforeningsvalg? – Ikke hos os!
Stilladsarbejderne i Aarhus afviser de aktuelle angreb på solidariteten og klassefællesskabet ovenpå hetzen på de fagligt aktive 3F arbejdere i SAS med en udtalelse der afviser Frit fagforeningsvalg og slutter med:
“I stilladsbranchen holder vi derfor fast i vores fælles beslutning om alle er medlemmer af den samme fagforening.
Det kommer hverken lovgivning, Liberal Alliance – eller for den sags skyld 3F – til at lave om på!”

Jagten på fagligt aktive og aktive fagforeninger intensiveres op til OK2020
Liberal alliance er gået i frontalangreb mod fagligt aktive i 3F, som kriminaliseres og kaldes tyranniserende og afpressende bøller. Deres forbrydelse? De har krævet at man som ansat melder sig ind i den fagforening der har overenskomsten på området. Hetzen mod fagligt aktive intensiveres op til OK2020.

POLITISK KAMP

Dansk Industris såkaldte klimaplan: Arbejderklassen, de syge og de studerende skal betale
Dansk Industri (DI) hepper på regeringens klimamålsætning og har begejstret fremlagt en såkaldt klimaplan, der følger op på målsætning om 65-70 % CO2 reduktion. Essensen i planen er at skabe vækst og øgede profitter i milliardklassen gennem erhvervstilskud og offentlige nedskæringer. Alt sammen under dække af klimaansvarlighed.

Skrot ghettopakken – småjusteringer er ikke nok!
Boligministeren forsøger at fremstille udsmidninger og nedrivninger af almene boliger som kommunernes individuelle og demokratiske valg. Udsmidninger der nu også breder sig til ikke-‘ghetto’ områder. Men årsagen findes i Ghettoloven, der helt må trækkes tilbage.
Af Poul Andersen

Landsdækkende aktionsdag mod ghettoplanen – et angreb mod ALLE beboere i den almennyttige boligsektor!
Slut op om om den landsdækkende aktionsdag i Århus, Odense og København den 28. september 2019. Ghettoplanen er ikke blot en hetz mod de fattige, uuddannede og folk af ikke vestlig herkomst – det er også en en underminering af ideen om alle bør have ret til en bolig med en rimelig husleje. Det er et frontalt angreb mod alle beboere i den almennyttige boligsektor!

INTERNATIONALT

STOP krigsforbrydelserne i Yemen! Ingen krig mod Iran!
I Yemen dør et barn hvert 10. minut af underernæring og mangel på medicin, 3,3 millioner mennesker ud af en befolkning på 28 millioner er internt fordrevne, mere end halvdelen af befolkningen har ikke adgang til rent drikkevand og kolera er i udbrud som resultat af en krig, der nu har varet i mere end 4 år. Menneskeliv er for intet at regne når stormagternes olieinteresser og våbensalg er på spil. Og nu truer USA og Saudi-Arabien med at udvide krigen med angreb på Iran.
Af Tid til Fred – Aktiv mod krig

BREXIT : “En fortælling om to byer” om de britiske folks vej ud af EU, ud i verden
Som en soap-opera fortsætter den EU-understøttede britiske “femtekolonne”  med at sabotere folkets klare beslutning om at forlade den Europæiske Union.
Af INTERPRES

Hong Kong demonstranter toner rent flag for USA imperialismen
Hong Kong demonstranter tonede i søndagens demonstration til USA´s konsulat i Hong Kong rent flag med opfordring til Trump om at gribe ind og ”befri Hong Kong”.
En indikering af hvordan USA og CIA har været på langvarig overarbejde for at understøtte og udvikle protester imod Kina og med retning for USA og den vestlige imperialisme.

“Et løft” betyder nedskæringer på socialdemokratisk
Kommunernes landsforening (KL) indgik fredag eftermiddag en økonomiaftale med regeringen om kommunernes økonomi for 2020. En aftale, der vil betyde at nedskæringer for børn, ældre og handicappede fortsætter.

 

OKTOBER RADIO

Oktober Radio: Det bedste forsvar mod kapitalismens junglelov er sammenhold i klassekampen
I EU giver man stadig støttemidler til de fossile energikilder og taler om en fremtid for forbrændingsmotorer og såkaldt ”klimaneutrale” mål, der i bedste fald betyder træpiller i stedet for kul, og madolie i stedet for diesel. At der intet nyt er under solen kunne man bl.a. se på denne uges store bilmesse i Frankfurt hvor autobranchen hylder sig selv, her var langt hovedparten af nye biler kæmpe store SUVer på diesel eller benzin.

FRA APK’S TEORETISKE MAGASIN ENHED OG KAMP

K-ordet (kommunisme) skaber hovedbrud
Denne artikel om hvordan den borgerlige klassestat og kommunisme virker i praksis er skrevet med udspring i en debat i det norske venstrefløjsparti Rødt og deres landsmødebeslutning om at fastholde sin reference til ordet kommunisme.
Af Revolusjon, Norge

 

 

Kommunistisk Politik Digital samler hver anden uge  artikler, analyser og udtalelser fra KPnet og KPnetBlogs til et 14-dages blad som pdf på nettet. Det er gratis.

BESTIL KOMMUNISTISK POLITIK DIGITAL
Send en mail til
kompol@apk2000.dk

Se tidligere numre af Kommunistisk Politik Digital


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne