Jagten på fagligt aktive og aktive fagforeninger intensiveres op til OK2020

Liberal alliance er gået i frontalangreb mod fagligt aktive i 3F, som kriminaliseres og kaldes tyranniserende og afpressende bøller. Deres forbrydelse? De har krævet at man som ansat melder sig ind i den fagforening der har overenskomsten på området. Hetzen mod fagligt aktive intensiveres op til OK2020.

En sag om samarbejdsvanskeligheder har de seneste uger udløst nogle punktstrejker hos bagagehåndterings arbejdere i Københavns lufthavn. Sagen blev udløst af en ingeniør-uddannet person, og medlem af ingeniørforeningen IDA, der tog arbejde som vikar hos SAS Ground Handling, og brugte tiden på at filme sine nye kollegaer med sin mobil.

Da vikaren ikke ønskede at skifte fagforening til det nye fagområde han havde taget arbejde indenfor, fik han ren besked om at han ikke var velkommen på arbejdspladsen, og det i en tone som man ikke skulle synes var til at misforstå. Men alligevel er der steget et ramaskrig op fra den stakkels vikar, der tilsyneladende slet ikke kunne forstå hvorfor de andre ansatte holdt sammen og ikke vil have nogle der bare nasser på de aftaler og overenskomster de har kæmpet for at få gennem mange år. Ude i virkeligheden kan der godt være en lidt skarp debattone når bølgerne går højt, især overfor en eller anden strejkebryder type, der har en anden opfattelse af fagligt arbejde, overenskomster, solidaritet og kammeratskab.

Vikaren optog som sagt hans kollegaer og delte efterfølgende nogle af samtalerne med Berlingske Tidende, og i kullissen stod Liberal Alliance klar til at rejse sagen politisk.

– Det er endnu et eksempel – blandt rigtig mange det sidste år – på, at 3F’ere på diverse arbejdspladser opfører sig tyranniserende og afpressende over for kolleger i andre fagforeninger. De her bøllemetoder og den her mentalitet går igen i 3F, udtalte Liberal alliance til DR.

At arbejdsgiverne og politiet bruger skjulte optagelser og agenter for at smadre fagligt aktive er en kendt sag, som alle bør skrive sig bag øret. Det gælder også denne type mediestunts, der er udtænkt hos liberalistiske spindoktorer.

Løgnen om det frie fagforeningsvalg

Blandt borgerlige politikere er anledningen blevet brugt til at forfægte det frie fagforeningsvalg, hvilket reelt betyder retten til ikke at være organiseret. Og dermed i virkeligheden retten til at bekæmpe og undergrave overenskomster.

Der er, når det kommer til stykket, ikke frit valg til at melde sig ind i en rigtig fagforening, da en rigtig fagforening dels kræver at man arbejder indenfor faget, og også gerne skal være tilknyttet en bestemt virksomhedstype, samt et bestemt geografisk område.

Det kommer åbenbart som en overraskelse for politikere og journalister at man ikke som gartneruddannet, ansat ved den lokale kirke i Nørre Snede som graver, kan bliver medlem af slagteriarbejdernes fagforening i Horsens. Men det kan man altså ikke, man kan skifte fagforening hvis man skifter fag, eller ens offentlige arbejdsgiver bliver privatiseret. Det er meget kort fortalt sådan den danske model med overenskomster på arbejdsmarkedet er skruet sammen.

Og de enkelte lokale fagforeninger er organiseret i fagforbund, som 3F – Fagligt Fælles Forbund. og de er også organiseret i forhandlingskarteller og i sidste ende Fagbevægelsens Hovedorganisation.

Kampen mod overenskomster

Både fra Staten, fra EU, fra forskellige religiøse arbejdsgivere og fra stærke kræfter i de største virksomheder og finansspekulanter, gøres der i øjeblikket en fælles front mod overenskomster i det hele taget, og derfor også i særdeleshed mod aktive og kampvillige fagforeninger.

Det handler ikke kun om at sikre endnu en minus overenskomst i 2020, det handler om et totalt opgør med overenskomstmodellen i det hele taget, hvor EU ønsker at indføre en overnational lovgivning. Arbejderklasens organisering fordømmes som rabiat og anti-demokratisk som princip, men det handler først og fremmest om borgerskabet store angst for den kraft som arbejderklassen besidder når den står forenet.

Banen er for alvor ved at blive kridtet op til overenskomsten i 2020, og der må forventes en lang række af angreb og splittelsesforsøg og provokatører. Det må alt sammen afvises ved at vise et endnu stærkere sammenhold om fælles krav for ordnede forhold, lavere arbejdstid, tidligere pensionsalder og højere løn.

Link
Lufthavnen ramt af strejke-kaos
Fagbladet 3F

Støtteudtalelse til bagagearbejderne i Kastrup Lufthavn – Fra APK, Arbejderpartiet Kommunisterne, København
KPnet 19. september

Jungleloven hersker
KPnet 15. september

Læs også
Fagbevægelsens top hetzer mod aktive medlemmer – frygter organiseret kamp for 30-timers kravet og et Nej til OK2020
KPnet 2. september 2019


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne