Hong Kong demonstranter toner rent flag for USA imperialismen

Hong Kong demonstranter tonede i søndagens demonstration til USA´s konsulat i Hong Kong rent flag med opfordring til Trump om at gribe ind og ”befri Hong Kong”.
En indikering af hvordan USA og CIA har været på langvarig overarbejde for at understøtte og udvikle protester imod Kina og med retning for USA og den vestlige imperialisme.

Det kinesiske Hong Kong blev i 1842 gjort til britisk kronkoloni og fungerede som finanscentrum for den vestlige verdens østlige aktiviteter og dør til det kinesiske marked frem til 1997, hvor Hong Kong igen blev overdraget af briterne til Kina efter 156 års koloniherredømme.

Det man ser er at demonstranterne i Hong Kong er blevet stadig mere voldelige selvom deres oprindelige krav om fjernelse af lov om udlevering efter dom til fastlands Kina er blevet indfriet. Derimod er kravene skærpet i retning af vestlig løsrivelse, en skærpelse der næppe kommer ud af det blå:

Optrapningen af demonstrationerne finder sted helt samtidig med at USA fører en alsidig ”krig” mod Kina. I dag ikke med militære angreb, men med sanktioner, en accelererende handelskrig og ulovliggørelse af handel med kinesiske firmaer. Som Huawei og anholdelsesbegæring af Huaweis direktør for at have brudt USA´s sanktioner mod Iran, og en Trump der kræver amerikanske firmaer bliver trukket hjem fra Kina.
Samtidig har USA også forøget sin flådeaktivitet i det Sydkinesiske Hav og i Taiwanstrædet og har netop bevilget salg til Taiwan af 70 F-16 jagere.

Protester som i denne omgang har varet mere end 2 måneder og har udviklet sig med brug af molotov cocktails og blokering af infrastrukturen som hovedveje og lukning af Hong Kongs Lufthavn i flere dage.
Bemærkelsesværdigt at se de vestlige mainstream mediers forstående holdning – hvor de i anden sammenhæng er mere end hurtige med at trække terrorkortet op overfor protester og aktioner, der blot har lidt brod mod de herskende og deres infrastruktur.

Samtidig er det også blevet kendt, at dele af aktivisterne lader sig inspirere af den USA-støttede opstand i Ukraine, der førte til Maidan kuppet i 2014, med erklærede fascisters aktive medvirken og drab.
Der er også Hong Kong protester hvor de toneangivende stemmer giver associationer til situationer med stemmer fra dominerende proimperialistiske ”oppositionsfolk” i bl.a. Ukraine, Venezuela, Libyen og Syrien, der også har haft eller har CIA´s fulde engagement og støtte og med krav om amerikansk intervention.

For USA er det ikke befolkningernes ve og vel eller ”demokrati” de har i tankerne – hvor de er gået ind er landene forvandlet til ukendelighed og kaos – det har derimod været håbet om dollarens ekspansionsmuligheder.

I dag bruges Hong Kong-urolighederne som en del af USA´s generelle forsøg på at destabilisere et ekspansivt økonomisk Kina, der truer USA´s økonomiske og globale dominans.
I dag er det Hong Kong, sidenhen måske militær optrapning omkring Taiwan eller USA´s og allieredes støtte til skærpelse af etnisk/religiøse spændinger indenfor Kina.

En farlig udvikling med stadig skarpere modsætninger mellem to globale imperialistmagter anført af USA.


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne