Velfærd ikke oprustning! NATO ud af Danmark og Danmark ud af NATO!

Af Arbejderpartiet Kommunisterne, APK

Der er ikke råd til at behandle vores børn, ældre, syge og handicappede på en værdig og ordentlig måde. Det får vi hele tiden at vide. Men der er åbenbart råd til at bruge milliarder på F35 kampfly, oprustning, NATO-budgetter og deltagelse i USA’s og NATO’s krige rundt om i verden.

”Det gør verden tryggere, mere fredelig og Danmark må yde sin del”. Sådan har det lydt hver eneste gang. Men bag det gemmer sig en anden virkelighed. Nemlig at skiftende regeringer blot villigt følger USA imperialismens og NATO’s ordrer. Flere soldater der skal dø, flere civile der dræbes, flere lande der ødelægges i fredens navn.

USA’s præsident Trump kan ikke købe Grønland. Men han får grønt lys fra regeringen til at forsætte militariseringen og oprustningen af Grønland, som om han ejede det. Kampen om Grønland og Arktis handler om kampen mellem USA, Rusland og Kina om opdelingen af verden. De er ligeglade med os der bor her. Grønland og Danmark kan bruges til kommende slagmarker, til at levere råstoffer og materiel.

NATO optrapper sine baser i Danmark, ikke mindst fly- og radarbaserne fra Jylland til Bornholm. De skal ikke beskytte danskerne. I NATO-regi er Danmark et militært gennemgangsland for tropper fra syd til nord. NATO er ikke en forsvarspagt men en angrebspagt.

København lægger i disse dage by til et stort internationalt våben og krigsmekka. Her flokkes dødens købmand for at tjene på militarisering, krig og elendighed. Også dansk krigsindustri, militær og staten vil være deltagere.

Vi må kræve alle fremmede militærog NATO-baser væk og ud af Danmark

Vi må kræve et alliancefrit Danmark ude af NATO

Stop for dansk krigsdeltagelse

Social tryghed og velfærd i stedet for militarisering og oprustning

 

APK, Arbejderpartiet Kommunisterne 2. september 2019 

Arbejderpartiet Kommunisterne


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne