Oktober Radio: København vil bygge ny Ø til millionærer

UDSENDELSEN D. 24. AUGUST 2019

Man skulle tro det var en vittighed, men faktisk mener København det helt oprigtigt når de fremlægger planer om at udbygge havnearealerne med en kunstig ø kaldet Lynetteholmen.
Projektet forventes at tage 50 år, og man vil hælde jord i indsejlingen til havnen mellem Nordhavn og Refshaleøen og indkapsle udsigten til det åbne havn for alle der går langs Langelinje og besøger Den Lille Havfrue.

I forvejen koster de nye lejligheder på Nordhavn på den forkerte side af 5 mio. kr. for en lejlighed på 100 m2. Det nye areal forventes at blive tæt bebygget med plads til op mod 30.000 mennesker, og helt sikkert forestiller man sig at priserne skal være i samme boldgade. En ø for millionærer, der kan stjæle udsigten for de almindelig dødelige på søndagsudflugt.

Projektet i København står ikke alene. Alle store danske kystbyer har de seneste 20 år udviklet deres bynære havnearealer med meget tæt bebyggelse, som reservater for en superrig overklasse. Ingen med et almindeligt arbejde har råd til at bo der. De fattiges boliger rives til gengæld ned, og folk sendes på gaden.

På den måde bliver planerne om Lynetteholmen et tydeligt symbol på den ekstreme ulighed der er vokset frem i Danmark. Og på hvor ligeglade overklassen er med samfundets problemer. Selv skattevæsenet mangler penge, og det kan naturligvis ikke finansieres uden at der skal skæres ned på børns uddannelse og det sociale område. Mens de rigeste mennesker i landet er helt urørlige. De vil bygge en ø til dem selv –  og deres penge vil politikerne end ikke tale om.

Vi synes det vil være en god ide, at sende de rige ud på en ø, men den skal ligge langt væk, og vi vil ikke høre mere til dem. Med det samme de er rejst, skal de frasige sig alle deres ejendele og ejendom her i den virkelige verden. Men det kommer ikke til at ske frivilligt. Deres rigdomme er jo netop ikke sprunget ud af den blå luft, men er skabt af almindelige menneskers arbejde.

Link:
Københavns Kommune foreslår enorm udvidelse af Lynetteholm

LYT TIL UDSENDELSEN HER


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne