Cuba trodser Boykot Israel-bevægelsen: Tegn på holdningsskifte overfor apartheid Israel!

En israelsk videnskabsmand og delegation for israels racistiske “Jewish National Fund” JNF, et zionistisk værktøj for etnisk udrensning af palæstinensere, deltog for første gang på en konference i Cuba og hvor Cuba hermed bryder med den palæstinensiske globale BDS opfordring om boykot af apartheid Israel, herunder også kulturel  og videnskabelig boykot.
Besøget udtrykker udvikling af ny cubansk holdning siden Cuba brød de diplomatiske forbindelser med Israel i 1973 på grund af undertrykkelsen af palæstinensernes rettigheder. Med en fortsat apartheid, besættelse og fascisering der i dag repræsenterer en endnu større undertrykkelse end da Cuba brød med Israel i 1973.

Billede af de to revolutionære nationale befrielsesledere Cubas Fidel Castro and palæstinensernes Yasser Arafat

Den 8. juli kunne israelske medier glædestrålende meddele at en israelsk videnskabsmand for første gang er til stede ved en cubansk klima og miljø konference ledsaget af en delegation fra den zionistiske og racistiske  Jewish National Fund, JNF som er Israels vigtige værktøj til etnisk udrensning af palæstinenserne.

Det sker i modstrid med den palæstinensiske globale BDS opfordring om boykot af apartheid Israel og er seneste udtryk for en retning væk fra Cubas diplomatiske brud med Israel i 1973.  Samtidig sker det på et tidspunkt hvor Israel accelererer med sin apartheid, etnisk udrensning og kolonisering. Senest med beslutning om nye udvidelser af bosættelser og tidligere ved at gøre Jerusalem til Israels hovedstad og erklære de syriske Golan højder for israelske.  Med en retning mod et Storisrael hvor palæstinensere er et fremmedelement og højest kan tildeles nogle “bantustans” som i Sydafrika under israelsk overhøjhed.

På konferencen skulle Ariel Goldewicht tale om: “Bæredygtig udvikling i skov og store vandprojekter for at tilpasse sig klimaændringernes virkninger i Israel og Mellemøsten.”

På alle måder en provokation overfor det palæstinensiske folk hvor Israel berøver dem deres land, hjem, oliventræer og vand mv.
At tale om “Bæredygtig udvikling i skov” efter bogstavelig talt at have voldtaget landskabet og ødelagt 800 tusind oliventræer i Palæstina (for at give et enkelt eksempel) er vanvittigt, konstaterer Hanna Kawas formand for fra Canadas Palæstina Association i artikel af 16. juli 2019
Cuba bør ikke gennemføre normalisering med Israels bosætter-kolonialisme

—————

Holdningsskifte til Israel har været på vej igennem de seneste par år 

Denne begivenhed er ikke en enkeltstående begivenhed men indgår i et længere forløb som ikke hidtil har været bragt frem, udtaler Hanna Kawas i sin artikel af 15. juli 2019:

“Er Cuba på vej til at normalisere israelsk bosætter kolonialisme i Palæstina?”
“Med disse seneste nyheder om Cuba, der normaliserer med den mest racistiske zionistiske institution, JNF, der var ansvarlig for den etniske udrensning af palæstinensere, deres tyveri og ødelæggelse af palæstinensernes hjem og miljø, føler vi os nødt til at frigive det brev, vi sendte den 31. januar 2018 under overskriften “Udvidelse af Cuba-Israel Relationer”,

Af Hanna Kawas,
Formand for Canada Palestine Association

Med sorg og oprør har vi for nylig erfaret fra den israelske presse om den Jødiske Nationale Funds (KKL-JNF) delegationsbesøg på Cuba.

I begyndelsen af ​​ 2018 blev vi opmærksomme på nogle hændelser, der tyder på, at Cuba måske er på vej mod normalisering af forbindelserne med israelsk apartheid. Ud fra respekt for Cubas anseelse, og den kløft, som dette kunne medføre med den progressive palæstinensiske befrielseskamp og tilhængere, forfulgte vi vores bekymringer privat med et brev rettet til cubanske embedsmænd. Selvom vi ikke modtog endnu en bekræftelse af vores brev, var vi ikke opmærksomme på yderligere normaliseringstiltag siden da. Ikke før nu.
Med disse seneste nyheder om Cuba, der normaliserer med den mest racistiske zionistiske institution, JNF, der var ansvarlig for den etniske udrensning af palæstinensere, deres tyveri og ødelæggelse af deres hjem og miljø, føler vi os nødt til at frigive det brev, vi sendte den 31. januar 2018 under overskriften “Udvidelse af Cuba-Israel Relations”.

“Udvidelse af Cuba-Israel Relations”.

Kære venner:
Som langsigtede tilhængere af cubanske-palæstinensiske forbindelser og beundrere af det cubanske folks eksempel og ånd og deres revolution er det med et tungt hjerte, at vi er tvunget til at skrive dette brev.
Vi henvender os privat til jer om dette spørgsmål, hellere end offentligt, for ikke at give bekymring for den progressive bevægelses velbefindende og vores fælles kampe. I oktober blev den israelske kulturminister Miri Regev (som er en dokumenteret neofascist) rapporteret spå rejse til Cuba, den første israelske kabinetsminister, der har gjort det siden 1973.
Denne underlige nyhed tvang os til at foretage mere undersøgelse, der afslørede en rystende og foruroligende og tendens i de sidste par måneder om nye udvidende cubanske-israelske kulturelle og forretningsmæssige forbindelser. Sammen med Regevs tur falder de fleste af dem i kategorien om at være “den første af sin art” i fire årtier eller længere.

For eksempel på kulturfronten:
I starten af ​​november gav Cubas berømte Lizt Alfonso Dance Company fire udsolgte optrædender i Tel Aviv Opera House efterfulgt af koncerter i Ashdod, Jerusalem og Haifa. Det var det første kulturelle besøg af sin art til Israel i fire årtier. Cubas berømte Buena Vista Social Club lavede også en Israel tur i slutningen af ​​december 2017.

Og på forretningsfronten:
Den 9. november afholdt handelskammeret Israel-Latinamerika et “Doing Business in Cuba” seminar i Tel Aviv. Med tilstedeværelse af omkring ​​40 israelske virksomhedsledere, gennemførtes tre timers briefing, der blev præsenteret på hebraisk, og var et forspil til det planlagte besøg i Cuba af en israelsk handelsdelegation i december. Og den israelske handelsdelegation gennemførte så deres tur til Cuba den 5.-7. 2017, hvor ifølge Camaraisrael:
“Israelsk-Latinamerika handelskammeret sendte for første gang i sin historie en delegation af forretningsmænd til Cuba. Delegationen blev modtaget af det cubanske officielle bureau ved en festlig ceremoni og et forretningsseminar med regerings embedsfolk på National Hotel. ”
Vi er også opmærksomme på, at den tidligere israelske general- og krigsforbryder Rafael Eitan, der har haft private forretningsinteresser i Cuba i over 20 år, er blevet krediteret med at hjælpe til med at lette denne nye stats-til-stats-cubanske-israelske udveksling.

Vi er sikker på, at I kender til den palæstinensiske Boykot, De-investering og Sanktioner (BDS), der kræver både en kulturel og erhvervsmæssig boykot af Israel. Vi ved, at Oslo-aftalerne og den nuværende “palæstinensiske myndigheders” adfærd som droppede den anti-kolonialistiske kamp fra dets dagsordenen, har sat baren lavt, meget lavt, hvad angår hvilken form for støtte der er behov for. Og vi indser, at virkningen af ​​den økonomiske blokade mod Cuba, såvel som den nylige skade fra orkanen Irma, har været ødelæggende.
Men vi ved også, at Cuba og dets folk har en lang historie med principielle positioner, selv når sådanne beslutninger er vanskelige eller bærer omkostninger

Billedet øverst i dette brev er fra december 2017, handels delegations besøg og er et nedslående syn for alle progressive. Vi er opmærksomme på, at Cubas holdning på den politiske front er altid at støtte den palæstinensiske sag, men som et led i fremskridt i Latinamerika opfordrer vi Dem til at sikre, at Cuba’s handlinger på alle fronter følges op med jeres politiske støtte, som det gjorde i forhold til de anti-kolonialistiske kampe i det sydlige Afrika.
Vi opfordrer jer i den palæstinensiske kamps navn, og i navnet af enheden for to viljefaste folk at undersøge disse nylige handlinger og tage skridt til at sikre, at sådanne udvekslinger ikke gentages og udvikles videre.

Udvikl venligst ikke nogen bånd til, hvad den sene og elskede Fidel Castro udtalte i 2014, da han refererede til Israel, som han kaldte en “ny, frastødende form for fascisme “. 

I solidaritet
Hanna Kawas, formand
Canada Palestine Association

Oversat fra engelsk ved KPnet.dk
Is Cuba normalizing settler colonialism in Palestine?

Læs også:
August 2014 var tidligere præsident Fidel Castro, medunderskriver på Latinamerikansk fordømmelse af Israel og opfordring til Palæstina solidaritet og støtte til den globale Boykot, De-investering og Sanktioner, BDS bevægelse:
Fidel Castro, Alice Walker, Bolivian president condemn Israel, join Latin American boycott call

Herunder koncentreret video oplæg (eng) ved journalist Gideon Levy der blotlægger apartheid Israels øgede kolonisering og undertrykkelse af palæstinensernes rettigheder og understreger at fremtiden er een demokratisk stat med lige rettigheder for alle.

 

Andre links:
Boykot Israel Kampagnen  i Danmark

Boycott, Divestment and Sanctions (BDS) movement

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne