Giv mig hellere en fremtid!

Af Dorte Grenaa, forkvinde Arbejderpartiet Kommunisterne, APK

Børnene på Sjælsmark blev et symbol i valgkampen på en ny børne-og udlændingepolitik. Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten og det Radikale Venstre skrev ind i regeringsaftalen, at børnene og børnefamilierne skulle ud af Sjælsmarks lejren. Alle var glade.

Så i går kunne udlændinge-integrationsminister Mattias Tesfaye (S), under stor mediedækning, så forsikrer DF og andre, at børnene ikke kommer ud i det almindelige samfund. Til gengæld får de og deres familier lov til at tage cafeteriamaden med ind på deres værelse og spise den der!

Nogen vil sikkert kalde det et skridt i den rigtige retning.

Men da en lille pige fra lejren blev spurgt, om hun nu var glad, gik hendes svar lige i hjertet. Det er fint vi må spise på værelset, for der er ikke rart i cafeteriet, sagde hun, men jeg vil hellere have et liv og en fremtid.

Så kan det ikke siges tydeligere.

Sjælsmarkslejren skal lukkes ned. Og ikke erstattes af en lignende med et nyt navn. Ingen børn – eller voksne- skal kunne behandles på den måde. Regeringen og dens støttepartier må fremlægge en konkret plan for,hvordan, der skabes ordentlige forhold, også for udviste asylansøgere.


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne