Afvis USA’s krigsplaner mod Iran

Den internationale antikrigskoalition (UNAC) appelerer til antikrigsbevægelsen om at gribe til handling imod USAs trusler mod Iran og undgå endnu en krig for olie og verdensdominans.

USA’s baser omkring Iran

UDTALELSE

Efter at have trukket sig fra ’the Joint Comprehensive Plan of Action’, den såkaldte Iran-atomaftale og indførslen af hårde sanktioner, truer Trump administrationen nu med en ny krig i Den Persiske Golf. Et amerikansk hangarskib er sendt til regionen sammen med B52 bombefly og planer om at øge den allerede voldsomme tilstedeværelse i regionen med 10.000 soldater. I årevis har USA holdt Iran omringet og har forsøgt at isolere landet politisk såvel som økonomisk.

USA påstår, at de reagerer på en lurende trussel fra Iran, men ingen beviser på en sådan trussel er lagt frem. Dette nye aggressive skridt fra USAs side er i overensstemmelse med ønskerne hos Israel og Saudi-Arabien – to af USAs mest reaktionære allierede i regionen – om at smadre Iran.

Det er ikke Iran der er en trussel mod freden, men USA. I nyere tid har Iran aldrig angrebet et andet land, noget som USA har gjort igen og igen. Iran har ikke truet med at angribe USA eller andre lande, men kun fastholdt sin ret til at forsvare sig selv.

Mens USA på sin side har truet med at tilintetgøre Iran, hvis landet forstyrrer USAs ’interesser’. Mens USA har omkring 20 gange så mange militærbaser som alle andre lande til sammen, har Iran kun udenlandske baser i Syrien, et land der bad om Irans støtte i sin krig mod jihadistiske kræfter, der for størstedelen var støttet af USA og dets allierede, såvel som mod direkte angreb fra Israel, USA og dets NATO-allierede.

USA hævder åbenlyst en ’ret’ til at bestemme hvilken regering ethvert land skal have, en direkte krænkelse af alle landes ret til selvbestemmelse. Sanktionerne mod Iran er krig med andre midler.
Sanktioner fratager befolkningen mad, medicin, handel og international hjælp.

Vi har set de katastrofale virkninger af USAs krige i Irak, Afghanistan, Libyen, Syrien og andre lande, såvel som dets støtte til Saudi-Arabiens krig i Yemen og Israels etniske udrensning af palæstinenserne.

Tiden er inde til at stoppe denne aggression. Begge de to store partier i USA har demonstreret deres vilje til krig. Demokraterne har endda været endnu mere aggressive mod Syrien, Libyen, Nordkorea og Rusland end Republikanerne. Derfor må vores bevægelse stå samlet og være uafhængig af de to store partier der er knyttet til ’big bussiness’ og krig.

Bak op om kravene:

– USA – hænderne væk fra Iran!
– Stop sanktionerne mod Iran!
– Bring alle krigsskibe og tropper hjem!
– Luk alle USA/NATO-baser i regionen!
– Stop al amerikansk støtte til Saudi-Arabien og Israel!

Den internationale antikrigskoalitions (UNAC) appel på engelsk


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne