Banneret som Mette Frederiksens Socialdemokrater ikke ville se 1. maj

1. maj var var BJMF Ungdom arrangør af en manifestation foran LO Storkøbenhavns scene i Fælledparken. De havde malet et kæmpe banner med teksten “Socialdemokrati – Pensionshykleri” for at sætte fokus på det åbenlyse svigt af arbejderklassen som Socialdemokratiet er en del af igennem velfærdsforliget.

At både størrelsen og teksten på banneret gjorde ondt på de ømskindede socialdemokrater, fik de unge fra BJMF hurtigt at føle. En større gruppe med DSU-skilte stillede sig an og forsøgte at spærre for budskabet.

BJMF forklarede at de forsøgte at holde fanen højt, men det var lidt svært med alle dem der pludselig ville stå på deres plads.

De unge fagforeningsaktivister forklarede at grunden til at det var vigtigt at stille sig op:
– Vi mener det er hykleri når Socialdemokraterne her op til valget serverer os valgflæsk med løfter om en sænkning af pensionsalderen for særligt nedslidte på sølle tre år.

Hvis Socialdemokraterne ønskede en retfærdighed pensionsalder har de muligheden for at træde ud af velfærdsforliget; vi vil ikke have valgflæsk og lappeløsninger, vi vil have en pensionsalder vi ren faktisk kan holde til.

Vores holdning er klar: hvis du ønsker at tale fra arbejdernes talerstol, skal du tale arbejdernes sag!

Efterfølgende har episoden fået en tur i mediemaskinen, og her er tingene pludselig vendt på hovedet. BJMF bliver kaldt ballademagere, mens de stakkels socialdemokrater måtte værge for sig.

BAK OP OM UNDERSKRIFTSINDSAMLINGEN
OPSIG VELFÆRDSFORLIGET

Se svaret fra BJMF på anklagerne i medierne her:

Episode i Fælledparken beskrevet misvisende i medierne

En del af pressen har helt misvisende skrevet at BJMF startede slagsmål og havde en truende adfærd 1. maj ved hovedscenen i Fælledparken. Det afviser BJMF.

Flere medier de seneste dage beskrevet voldelige episoder foran hovedscenen i Fælledparken 1. maj, og skrevet, at det var medlemmer af 3F Bygge-, Jord- og Miljøarbejdernes Fagforening, 3F BJMF, der startede balladen.

BJMF kan imidlertid ikke genkende det billede, der bliver tegnet af situationen, og finder pressens dækning af episoden meget ensidig, skriver fagforeningen i en pressemeddelelse i dag.

I følge BJMF var der lagt op til episoden allerede tidligere på dagen, hvor DSU reagerede aggressivt over BJMF Ungdom, der stod med et banner med teksten ” 30 timers arbejdsuge” ved indgangen til Fælledparken på Nørre Allé. DSUerne gik helt tæt på de unge og råbte at de skulle ”skride ad helvede til”.

Ifølge BJMFs medlemmer var forløbet foran selve hovedscenen senere på dagen, at BJMF Ungdom i god tid stillede sig op med et banner om pension. Derefter kom en flok DSUere og forsøgte at mase sig forbi de unge og skubbe dem væk.

De unge fra BJMF Ungdom blev derefter omringet af DSUere, der forsøgte at dække banneret med skilte og faner. Der blev også spyttet på nogle af de unge fra BJMF Ungdom.

Hele episoden medførte en del skubben og tumult fra begge sider, og det tager vi stærkt afstand fra”, siger Claus Westergren formand for 3F BJMF.

Vi finder det helt uacceptabelt, at vores unge ikke kan ytre deres mening uden at blive fysik overfaldet og truet med tæsk”, siger Claus Westergren videre.

BJMF syntes, at den dækning af episoden, som nogle mediere har lagt frem, er en ensidig og direkte usand. For eksempel nævnes det, at et bestyrelsesmedlem fra Murenes Brancheklub skulle være blevet anholdt. Dette er direkte usandt.

Hvis man som journalist gjorde sit arbejde ordentligt, kunne man kontakte politiet, der ville have fortalt, at de ikke foretog anholdelser i forbindelse med episoden.

Man kunne også have kontaktet 3F BJMF eller Murernes Brancheklub, som kunne have oplyst, at ingen medlemmer var blevet anholdt.

Vi ønsker en faglig og aktiv debatkultur, og tager afstand for en enhver form for vold”, siger Claus Westergreen.

Se Episode i Fælledparken beskrevet misvisende i medierne

Udtalelse fra 3F Bygge-, Jord- og Miljøarbejdernes Fagforenings Ungdoms (BJMF Ungdom) bestyrelse:

I går, 1. maj, arrangerede BJMF Ungdom en manifestation foran LO Storkøbenhavns scene i Fælledparken.

Manifestationen havde til formål at vise vores utilfredshed med Socialdemokraternes støtte til den stigende pensionsalder, som de er delagtige i, gennem Velfærdsforliget.

Det er fuldstændigt uanstændigt at folketingets partier har fastsat en pensionsalder som vi som unge med fysisk arbejde aldrig kommer til at kunne holde til.

Vi havde derfor malet et banner med teksten “Socialdemokrati – Pensionshykleri” for at råbe socialdemokraterne op, og gøre dem det klart at deres politik går i mod arbejdernes interesser.

Vi mener ikke at LO’s scene i fælledparken helt ukritisk skal bruges til at føre valgkamp.

Vi mener at man må kæmpe for arbejdernes interesser hvis man ønsker at tale på arbejdernes talerstol.

Vores manifestation var aldrig ment som et oplæg til tumult og slagsmål, og vi tager stærk afstand fra al vold. Vi mener, at det billede der er blevet tegnet i medierne, af os som de aggressive, er dybt misvisende.

Vores oplevelse var at gruppen af Mette Frederiksens støtter var meget aggressive og de prøvede fysisk at forhindre os i at rulle vores banner ud. Efter det opstod en del skubben og fremmødte Socialdemokrater fægtede med deres medbragte bannere og skilte og prøvede at dække for vores banner.

Medlemmerne af vores klub forholdt sig hele vejen igennem fredeligt og prøvede bare at få vores budskab ud på almindelig demokratisk vis.

Vi mener at der skal være plads til at protestere fredeligt og vi mener at vi som unge aktive fagforeningsfolk er i vores gode ret til at også at gøre det 1. maj i fælledparken.

Vedtaget på BJMF Ungdoms bestyrelsesmøde d. 2. maj 2019

Bjmf-ungdom gik blandt andet frem med denne udtalelse 1. maj:

30-timers arbejdsuge nu!


Vi står som lærlinge og unge svende i dag overfor en af de højeste pensionsaldre i verden.

Vi kan ”se frem mod” langt længere tid på arbejdsmarkedet en samtlige af de tidligere generationer. Pensionsalderen bliver hævet af politikkerne på borgen, fordi de kan se at den gennemsnitlige levealder stiger og at man den vej igennem kan spare en masse penge og bruge dem på skattelettelser i stedet. Det er jo dejligt – for de rige.

Men nu er det sådan, at vi arbejder i brancher, som er fysisk krævende.

Konsekvensen er at mange bliver nedslidte og kan mærke deres arbejde på egen krop. Og selvom den gennemsnitlige levealder stiger, betyder det jo ikke at ryggen, skulderen og lænden på mirakuløs vis bliver mere modstandsdygtige. Den slags beregninger er vist ikke noget der fylder i regnearkene i finansministeriet.

For det er ligegyldigt om det er en socialdemokrat eller en venstremand, der sidder ved roret: begge partier er med i det såkaldte velfærdsforlig, som betyder at pensionsalderen skal blive ved med at stige.

En kortere arbejdsuge vil mindske nedslidningen markant. Samtidig vil den i smalle tider, skabe bedre mulighed for at flere får arbejde.

Samtidig vil det give os som arbejdere mere tid, til at tage os af vores familie, venner og de ting vi vægter højere end fysisk nedslidende arbejde.

Hver gang arbejdstiden er blevet sat ned, har arbejdskøberne og deres venner på borgen råbt i kor om at økonomien ville sejle, vi ville miste konkurrenceevnen og det ville blive dommedag. Men de har svært ved at lære både af historien og ved at kigge lidt udover den daglige omkostning.

Ved at sætte arbejdstiden ned får færre stress og vi bliver mindre syge. I nogle tilfælde bliver folk endda mere produktive i løbet af dagen.

Derfor skal vi have en 30 timers arbejdsuge med fuld lønkompensation!

(Gengivet i uddrag)


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne