Danmark må tage skarpt afstand fra Trumps anerkendelse af Israels landrøveri af Golan

Udtalelse ved APK-Arbejderpartiet Kommunisterne – d. 26. marts 2019

De to krigsforbrydere Trump og Netanyahu fremviser  d. 25. marts i Det Hvide Hus – med USA som det første land –  stolte røveri- dokumentet. Dokumentet som viser USA´s historiske godkendelse af Israels indlemmelse af det besatte syriske Golan – helt i strid med international lov og FN resolutioner.

Håndslagene i det Hvide Hus d. 25. marts imellem Trump og Netanyahu, hvor USA som det første land anerkender Israels landrøveri af Golan, udtrykker en farlig retning for folkene i Mellemøsten.
En anerkendelse der sker i lodret strid med international lov og gentagne FN resolutioner og herunder FN´s sikkerhedsrådsresolutioner, hvor Israel pålægges at trække sig tilbage fra alle de besatte områder, syriske og palæstinensiske og senest i 1981 med fordømmelse af Israels annektering af Golan.
En anerkendelses ceremoni der ledsages af Israels gentagne bombninger af det tidligere sønderbombede Gaza – Israels ”åbne fængsel”, palæstinensere spærret inde af ulovlig israelsk blokade.

Trumps handling er en krigerisk handling og støtte til Netanyahus aggressive politik for et Storisrael vendt imod det syriske folk med Golan annektering og vendt imod det palæstinensiske folk, der med rette kan frygte Golan anerkendelsen er forløberen for amerikansk støtte til ulovlig annektering af alle de besatte palæstinensiske områder.

En støtte Trump allerede er i gang med med Trumps illegale anerkendelsen af Jerusalem som Israels udelte hovedstad og flytning af den amerikanske ambassade hertil.

Den amerikanske støtte til Israels landtyveri af Golan, syrisk territorium må fordømmes kraftigt af den danske regering og hele det internationale samfund.

Apartheid Israel må trække sig fra Golan og alle de besatte palæstinensiske områder

På samme måde som Sydafrika blev boykottet og isoleret under apartheid-tiden må Israels besættelser og apartheid betyde øget støtte til den globale Boykot/BDS bevægelse så længe besættelserne og apartheid opretholdes.


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne