Situationen i Venezuela er kritisk – Deltag i solidaritetsaktion og demonstration

Situationen i Venezuela er kritisk. Lørdag d. 23. februar mødes alle der ønsker at protestere mod en truende invasion eller kup til en solidaritetsprotest. Og kommer der et kup eller en invasion samles der til demonstration ved den amerikanske ambassade kl 17 den efterfølgende dag.

Af Tid til Fred


På grænsen i Cucuta har amerikanske militærfly leveret “nødhjælp”, som de vil forsøge at aflevere i Venezuela her i weekenden 23.-24. februar. Den lovligt valgte præsident Maduro og hæren blokerer for leveringen.

Der er gode grunde til at tro, at dette er et forsøg på kup eller intervention. Den danske presse kommer dagligt med tilsvininger af Maduro og forholdene i Venezuela tales ned. Røde Kors vil ikke deltage i afleveringen af nødhjælpen. Internationalt har kun 20% af verdens lande anerkendt kupmageren Guiado, herunder Danmark og de fleste EU-lande.

I København mødes alle der vil deltage i protesterne mod et truende kup/invasion i Venezuela lørdag den 23. februar kl.11- i Casa Latinoamericana, Høffdingsvej 10 (ved Vigerslev st.)
Der tages fotos, optages video og oplæses resolutioner imod den falske “nødhjælp” og imod kupforsøg.
USA har store interesser i at knække Alba-blokken* og vinde kontrollen med Venezuelas olie og handelen med Sydamerika.

Weekenden vurderes at være en styrkeprøve og internationalt opfordres der til sympatiaktioner for Venezuela.

Demonstration foran den amerikanske ambassade i tilfælde af invasion eller kup

Da situationen uanset weekendens begivenheder stadig vil være meget kritisk opfodres alle til at protestere foran den amerikanske ambassade dagen efter en invasion/kup kl. 17.

Medbring fløjter og grydelåg, bannere og megafoner. Tid til Fred – aktiv mod krig

Se Udtalelse fra Venezuelanetværket

21/2-2019 Tid Til Fred – aktiv mod krig
*) ALBA: Det Bolivarianske Alternativ for Amerika (spansk: Alternativa Bolivariana para los Pueblos de Nuestra América eller ALBA). ALBA  er en alternativ handelsblok som inkluderer 8 latinamerikanske lande.

På spansk betyder ALBA morgengry og står i kontrast til ALCA, det spanske navn for Free Trade Area of the Americas, USA’s initiativ, der skal samle hele Amerika under ét stort frihandelsområde.


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne