Ana Azaria på Kvinder i Kamps møde om De gule Veste: “Svaret findes på gaden og i strejkerne”

Ana Azaria fra den franske kvindeorganisation Femmes Egalité gæstede Danmark i denne uge og holdt velbesøgte og mobiliserende møder i København og Odense. Vi bringer her en situationsberetning fra København. Næste oplagte begivenhed for kvindekampen i Danmark er Kvinder i Kamps 8. marts arrangementer i København, Århus og Odense.

Ana Azaria, i midten fortalte levende om kvinders situation og organisering i Frankrig

Klapsalvede bragede – og blev ved – da Ana Azaria fra den franske kvindeorganisation, Femmes Egalite, havde holdt sit oplæg og svaret på de mange gode spørgsmål.

Ana holdt de mange tilhørere fængslede fra først til sidst. Energisk, meget oplysende og med mange konkrete eksempler fortalte Ana på en levende, gestikulerende måde om de fattige kvinders liv og livsvilkår.

På et spørgsmål om, hvad svaret er politisk, sagde Ana: Svaret findes på gaden og i strejkerne.

Mange sagde tak til Ana for hendes stærke fremstilling af situationen. Spørgsmål og debat kunne være fortsat længe endnu.

Det var Kvinder i Kamp, der havde inviteret Ana Azaria og også Katja fra Femmes Egalité til Danmark, som havde arrangeret mødet om de Gule Veste og om kvindernes situation.

Interessen for mødet havde på forhånd været stor. Bl.a. mødte en journalist fra Politiken op og interviewede den franske organisations forkvinde.

På mødet blev kvinderne opfordret til at melde sig ind i Kvinder i Kamp og alle blev inviteret til kvindernes internationale kampdag 8. marts, som holdes i Christianshavns Beboerhus med et stærkt program af talere og musik.

Se programmet for 8. marts i København her

Læs også
Kvindeorganisationen spiller en særlig rolle i udviklingen af dagens protestbevægelser
Interview med Ana Azaria, forkvinde for den franske kvindeorganisation Femmes Egalité i anledning af deres besøg i Danmark.
KPnet 14. februar 2019

Klassekamp i Frankrig: ’Den store debat’ foregår på gaden – ikke på Macrons møder
KPnet 12. februar 2019

Kvinder i kamp på facebook

Femmes Egalité’s hjemmeside


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne