Kommunistisk Politik Digital 2-2019 – Nyheder hvor der kæmpes

 

Nr. 2 – 2019

NYHEDER HVOR DER KÆMPES

 Uge 3-4, 2019

14-dages blad på nettet – Få overblik med  KPDigital.
Bl.a. med vigtige artikler fra KPnet og KPnetBlogs

 

HÆNDERNE VÆK FRA VENEZUELA!

Vi fordømmer den danske regerings anerkendelse af kuppræsidenten i Venezuela!
Regeringens anerkendelse af kupregeringen må afvises. Ethvert folk har ret til selvbestemmelse og til at vælge sin egen regering og sit lands fremtid, og vi tager på det kraftigste afstand fra den danske regerings støtte til den selvbestaltede præsident.
Udtalelse Arbejderpartiet Kommunisterne, APK


Respekter folkenes ret til selvbestemmelse!
Vi står solidariske med arbejderne, ungdommen og det venezuelanske folk; vi fordømmer fremmed indblanding i dette lands indre anliggender, og i særdeleshed de handlinger, som den amerikanske regering står bag. Vi gentager vores respekt for folkenes selvbestemmelsesret.
Af Ecuadors Marxistisk-Leninistiske Kommunistiske Parti PCEML

FRA DEN DANSKE KLASSEKAMP

Ret til Folkepension mens man stadig lever – for alle!
Socialdemokratiet kom i denne uge frem med deres forslag til en ny reform af pensionsalderen i Danmark. Forslaget er først og fremmest en billig omgang valgflæsk, hvor pensionsalderen stadig skal blive ved med at stige i takt med en anslået middellevetid. Hele tanken om at pille enkelte grupper ud og give dem retten til en tidligere pension er splittelsespolitik. Kravet må være en lavere pensionsalder for alle og en folkepension man kan leve af.

Ja til sundhed for alle! Nej til besparelser, privatisering og profit i sundhedsvæsenet!
Regeringens sundhedsudspil må afvises. Under dække af at opprioritere sundhed og løse et overbebyrdet sundhedsvæsens problemer baner det vejen for privatisering og økonomisk overskud for private virksomheder. Vi ser hvordan Lars Løkke Rasmussen fortsætter sin linje for ødelæggelse af sundhedsvæsenet tilbage fra tiden under Fogh Rasmussen-regeringen, og endnu engang bliver det de ansatte og patienterne der betaler prisen.
Udtalelse Arbejderpartiet Kommunisterne, APK

Regeringens sundhedsudspil: Flere besparelser – mere privatisering
Regeringens sundhedsudspil vil gøre sundhedsvæsenet til en optimeret forretningsmulighed ved at åbne nye døre for privatisering, mens besparelserne fortsætter. Men det vi har brug for er et sundhedsvæsen der skaber sundhed – ikke profit.

Stop den kyniske lukning af Hjallese Plejecenter – Nok er Nok!
De ældre har ret til en værdig alderdom uden at blive kostet rundt som brikker i privatiserings- og nedskæringspolitikernes syge besparelser. Kravet må lyde til Odense byrådspolitikere ved byrådsmødet onsdag d. 23. januar hvor nedlæggelsen er til endelig afgørelse.
Stop lukningen! – Fingrene væk fra Hjallese Plejecenter!
Udtalelse APK-Fyn, Arbejderpartiet Kommunisterne

BREXIT

En foreløbig sejr for nej-siden i Storbritannien
Theresa May og EU led et forsmædeligt nederlag i denne uge, da deres aftale blev stemt ned. Det er en kærkommen lille sejr for nej-siden, men der er lang vej endnu til at Storbritannien er sikkert ude af EU.


OKTOBER RADIO PODCAST

Godsbanetrafik og EU katastrofer
Oktober Radio podcast den 26. januar 2019

30.000 skolelærere i LA på gaden i forsvar for det offentlige skolevæsen – Oktober Radio Aarhus
Oktober Radio podcast den 19. januar 2019


FRA BEVÆGELSERNE

Nej til USA’s nye missilforsvars strategi – med stjernekrig og fuld dominans over verden
Trump har fremlagt en ny strategi for USA’s missil’forsvar’under sloganet: “anywhere, anytime, anyplace”. Det drejer sig om en optrapning af midlerne til imperialistisk dominans gennem overvågning og militarisering af rummet. En overvågning der skal kombineres med USA’s atomvåben og konventionelle våben til lands til vand og i luften. USA’s strategi er udset til også at blive NATO’s og Danmarks – og medlemslandene i NATO skal betale “deres del”.
Af Stop Terrorkrigen – Ud af NATO

De gule Veste og kvindekamp: Førstehåndsberetning fra Frankrig på møder i København og Odense
I København og Odense byder der sig nu alle tiders mulighed for at få en førstehåndsberetning fra klassekampen i Frankrig i dag, hvor bevægelsen De gule Veste har udviklet sig over hele landet og har bragt den franske protest for bedre levevilkår på forsiderne over hele Europa. Kvindernes deltagelse i den sociale kamp vokser, og den franske kvindeunion Organisation de Femmes Egalité har en lang erfaring at trække på. På møderne vil der blive lejlighed til at møde Ana Azaria fra kvindeunionen. Mødet i Odense ligger d. 11. februar og i København d. 12. februar.

Åbent brev til Folketingets medlemmer: Er Folketingets holdning til krig uforsvarlig?
I dette åbne brev til Folketinget fremlægger medlemmerne af det nedsatte “Tribunal til undersøgelse af Danmarks krige” hvordan deres bestræbelser er stødt mod en mur af politisk afvisning fra de ansvarlige politikere.
Af advokat Bjørn Elmquist, overlæge Ole Hartling, speciallæge Bente Rich, jurist Preben Søegaard Hansen og professor Christen Sørensen.

Men Rosa & Karl lever
I år er det hundrede år siden Rosa Luxemburg og Karl Liebknecht – grundlæggerne af det dengang revolutionære KPD, Tysklands kommunistiske parti – blev myrdet på bestialsk vis. Hvert år i januar er mindet og solidariteten med de to revolutionære ledere blevet markeret i mange lande og ikke mindst i Berlin. Disse to revolutionære ledere der vendte sig imod enhver bevilling og støtte til imperialistiske krige blev tortureret og myrdet med koldt blod af den tyske statsmagt.
Artikel fra Håndslag – tidsskrift mod fascisme og krig

Verden i opbrud
Tid til Fred – Aktiv mod krig lægger an til et nyt år med krigsmodstand og samling af mennesker for en bedre verden. Tid til Fred opfordrer alle interesserede københavnere til at dukke op og blive aktive for fred.
Nytårsbrev fra Tid til Fred

INDLÆG FRA KOMMUNISTISK POLITIK – ENHED OG KAMP

Et nødvendigt og skarpt spørgsmål: Reform eller revolution?
Marxist-leninisternes historiske position på dette spørgsmål er: både reform og revolution. Det er ikke det ene eller det andet, men begge dele. Reformen er underordnet revolutionen. Men begge dele hører med.
Af Den Dominikanske Republiks kommunistiske Arbejderparti – PCT

Miljøbevægelse uden krudt
Udover de bestialske virkninger på de angrebne lande og befolkninger har krig såvel som militærøvelser den ekstra virkning, at de er dybt skadelige for klima og miljø. Dette gjaldt også den store NATO-øvelse Trident Juncture, der gennemførtes i Norge i efteråret 2018. Hvor var miljø- og klimabevægelsen?

GLOBAL KLASSEKAMP – INDLÆG FRA CIPOML

Solidaritet med det sudanske folks opstand
Siden d.19. december, hvor regeringen tredoblede prisen på brød har befolkningen i Sudan været på gaderne i et oprør mod landets nyliberale og brutale regering. Bevægelsen kræver præsidenten Omar al-Bashirs afgang. Politiet har skudt med skarpt mod demonstranterne og brugt tåregas, mere end 40 er dræbt og mange er såret. CIPOML opfordrer progressive verden over til solidaritet med det sudanske folk og deres opstand.

Nej til at udfordre retten til at protestere!
Den franske regering fremsætter nye love der vil indskrænke de demokratiske rettigheder. Frankrigs kommunistiske Arbejderparti afviser lovene og kræver retten til at protestere og demonstrere for arbejdernes og de folkelige bevægelsers krav.
Af Frankrigs kommunistiske Arbejderparti, PCOF

 

Kommunistisk Politik Digital samler hver anden uge  artikler, analyser og udtalelser fra KPnet og KPnetBlogs til et 14-dages blad som pdf på nettet. Det er gratis.

BESTIL KOMMUNISTISK POLITIK DIGITAL
Send en mail til
kompol@apk2000.dk

Se tidligere numre af Kommunistisk Politik Digital


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne