Verden i opbrud – Nytårsbrev fra Tid til Fred

Nytår 2019

Tid til Fred – Aktiv mod krig lægger an til et nyt år med krigsmodstand og samling af mennesker for en bedre verden. Tid til Fred opfordrer alle interesserede københavnere til at dukke op og blive aktive for fred.


De kendte geopolitiske strukturer er i opbrud. USA under Trump sætter klart og tydeligt kursen efter storkapitalens behov, mens andelen af dobbeltarbejdende, forgældede, fattige, hjemløse, fængslede konstant øges. Det er dem, der betaler for de de omfattende militære udgifter. USA har langt den største våbenproduktion og de største militære udgifter i verden. Rusland har omtrent samme våbensalg og antal atomvåben som USA, men på alle andre områder er de langt bagud. Tallene fra Kina er ikke tilgængelige, men de har verdens største stående hær.

Samtidig foregår der nye ombrud og rivaliseringer verden over:

Mellemøsten: Udviklingen af krigen i Syrien lægger op til nye slags konfrontationer. Alliancerne i Mellemøsten forandres og flere støtter op om Israel og Tyrkiet, mens Saudi Arabien og Iran svækkes, USA trækker sig af indenrigspolitiske årsager, men EU og NATO er aktive.

I Afrika er en ny form for kolonisering og kamp om råstoffer og markeder i fuld gang, Frankrig og Kina er hovedspillerne og EU, NATO og USA er involveret.

I Asien udvikles flere nye stormagter mens USA og Kina strides om det sydkinesiske hav. Taiwan er i spil og Nord-Sydkorea nærmer sig forsigtigt hinanden.

I Sydamerika undergraves mere eller mindre progressive regeringer med aktiv amerikansk indblanding.

I Europa træffes forberedelser til en krig mod Rusland: EU og NATO er aktivt involveret. Imens smelter isen i nord og det trækker op til konflikter omkring Arktis.

En lang række faktorer understreger at riskoen for nye krige også her i Norden er stor. Krige der betales af verdens arbejdere med blod, sved og tårer, mens de gigantiske koncerner, tjener fedt på at opretholde oprustning og krigsberedskab. Udvikling og test af nye våben, ikke mindst atomvåben, salg af krigsmateriel, opbygning af baser, genopbygning af smadrede lande, forøgelse af mobilitet for våben og soldater, erobring af cyberspace og rummet (USA:
US to create Space Force by 2020
Alt det giver maximal profit.

Det ræs ødelægger vores klode, vores livsgrundlag, vores sundhed og vores miljø og truer fremtiden for livet på jorden.

Det er nødvendigt at vi forsvarer vores liv og levevilkår, det er nødvendigt at vi samarbejder med de aktive kræfter, der nu arbejder i mange forskellige fredsbevægelser, fagforeninger, klima- og miljø-bevægelser, sociale bevægelser, flygtninge-grupper, religiøse og ateister, anarkistiske, antifascistiske og antikapitalistiske grupper, solidaritetsgrupper, rød-grønne, socialistiske og kommunistiske partier osv.

Tid til Fred – aktiv mod krig tilbyder et netværk, hvor jeres aktiviteter kan offentliggøres og meddeles til alle i netværket

Tid til Fred – aktiv mod krig tilbyder aktiviteter, der synliggør mangfoldigheden

Tid til Fred – aktiv mod krig forlanger ikke kontingent for at kunne deltage

Tid til Fred – aktiv mod krig består af alle jer der aktivt ønsker at kæmpe for en verden uden krig, en verden hvor jordens fremtid og opfyldelsen af befolkningernes behov styrer samfundets udvikling.

Følg Tid til Fred på facebook

Aktivitet i Tid til Fred – aktiv mod krig i foråret:Ja til en fremtid for mennesker og jorden.

Mandag 14. januar kl. 17-19, Oktober Bogbutik, Vesterfælledvej 1, 1750 V

https://www.facebook.com/events/208311690053689/

– Fredsløbet fredag den 17. maj skal være endnu større og bedre end i 2018. Plan for hvad vi gør, hvem der er med etc.

– Vi vil protesterer mod NATO verdens største militæralliance og krigstrussel. NATO fylder 70 år den 4. april. Hvordan?

– Valgene i foråret, hvad er politikernes akilleshæl? EU opruster og vores penge bruges til krigsforberedelser. Lad os rejse de spørgsmål, de ikke vil høre.
– F35-flyene er ikke alene farlige angrebsvåben, de er også miljø- og støj-skadelige og potentielle atomvåbenbærere. Protesterne må fornyes.
– Alle de gode forslag fra deltagerne.

3. Året der gik: Hvad gjorde Tid til Fred – aktiv mod krig?

Lidt om, hvad Tid til Fred – aktiv mod krig har lavet i det forgangne år

Hjemmesiden www.tidtilfred.nu har links’ene. Der er udgivet 36 videoer med taler og dokumentation fra nogen af de mange arrangementer samt en række billedserier og facebooksiden https://www.facebook.com/tidtilfred og facebookgruppen https://www.facebook.com/groups/tidtilfred/ er jævnligt blevet opdateret

Højdepunkter: Fredsløbet 2018 den 26. maj. Initiativt til fælles nordisk udtalelse mod oprustningen i Norden, underskrevet af 38 fredsgrupper i Danmark, Norge, Sverige og Finland. Deltagelse i og støtte til protesterne i Norge mod den hidtil største krigsøvelse i Norden: Trident Juncture i november. Tildeling af Fredsprisen fra Kunstnere for Fred til Gerd Berlev, aktiv i koordinationsgruppen.

Gadeprotester og uddelinger: ved Industriens hus vendt mod våbenindustrien, ved fredstrappen på Nørrebro mod NATO-topmødet, minde om Hiroshhima, solidaritet mod Trident Juncture, ved Svanemøllen mod konferencen The future of war

Møder mm. Højskole-foredrag, fredscafeer, åbne planlægningsmøder, fremstillling af skilte og bannere.

Deltagelse i en lang række arrangementer og møder organiseret af og i samarbejde med andre, bl.a.: Nakba 70 år efter uddrivelsen af palæstinenserne, Julemænd mod behandlingen af børn på Sjælsmark, klimamarcher, fredssejlads, 1. maj på Den Røde Plads, Fredsvagten’s 6000 dage, og meget andet.

En nogenlunde liste i omvendt kronologisk rækkefølge:

20. december Julemænd mod Sjælsmark

Danmarks behandling af afviste asylansøgere og deres børn er uacceptabel.

På udvisningscentret Sjælsmark bor over 100 børn bag hegn.

www.defemten.dk der organiserer marchen, kan man læse:

“I december 2018 i anledning af den søde vidunderlige juletid, vil vi skabe en julemandshær, der marcherer ud til asyl søgerne og over hegnene med sne sang og gaver. Vi lover alle en hvid og glædelig jul.”

8. december Klimamarch

I anledning af COP24 i Polen næste måned afholdes der klima-demonstrationer rundt omkring i verden d. 8 december. Indtil videre er der meldinger om 121 demonstrationer.

28. november Protest ved Svanemøllen

25. november Fredsprisuddeling

Underskrift – Vi anbefalede den globale kampagne mod US/NATO baser

Many UNAC leaders and members participated in the First International Conference against US/NATO Military Bases, which was held on November 16-18 at Liberty Hall in Dublin, Ireland and attended by more than 300 activists from 35 countries.  Around 60 people registered from the US.

The conference was organized by the Global Campaign Against US/NATO Military Bases of which UNAC is a founding member.  The campaign has been endorsed by over 700 organizations internationally.

Det blev besluttet at Konferencen støtter protester i Washington 30. marts mm og the Cuban people’s decades-long efforts to take back their territory at Guantanamo Bay and for their Sixth International Seminar for Peace and the Abolition of Foreign Military Bases, which will take place on May 4-6, in Guantanamo, Cuba.

9. november Tid til Fred afholdt et højskole foredrag

Trident Juncture Trondheim 20. oktober, gadeprotest 25. oktober på Nørrebro

26. oktober aktion foran Industriens Hus

Fredscaféer 11. og 18. oktober

6. oktober Tale KPiD

Fredsvagten – Fredssejlads på FN fredsdag 21. september

Havde den 19. oktober stået 17 år foran Christiansborg. En utrolig indsats, ingen havde forventet. Tak for den flotte indsats. Fredsvagten i TVLorry https://www.tv2lorry.dk/artikel/kristian-og-de-andre-fredsvagter-har-nu-demonstreret-i-6210-dage

8. september deltog i klimamarch

6. august Hiroshima mindes

12. juli protest mod NATO-topmødet

9. juli Nordisk udtalelse er underskrevet

26. maj Fredsløb 2018

13. maj Nakba

Industriens Hus

Kampflygruppen indgår i koordineringen

4. Kommende aktiviteter arr. af andre

12. januar Fælledvej 12 hos Mellemfolkeligt Samvirke. Næstehjælperne klipper 64500 hjerter til reformramte børn. Vær med til at synliggøre de mange børn der rammes. https://www.facebook.com/events/484803395341733/

12. januar Nikolaj Plads 27. kld, kl. 12 – Udstilling af Billie Koppels fotografier https://www.facebook.com/events/300404404150316/

15. januar – kl. 15.00 foran Amnesty International, Gl. Torv 8, 1457 København K. Support the children in Sjælsmark https://www.facebook.com/events/1331581123650352

15. januar kl. 16-19, Kunstnersammenslutningen Maj 93 inviterer til fernisering i Helligåndshuset på Amagertorv.

15. januar Almen modstand (mod ghettopakken) starter en lokal gruppe op i Mjølnerparken https://www.facebook.com/events/610737009381981/

19. januar Almen modstand holder seminar for organisering af modstand mod ghettopakken http://kpnet.dk/2019/01/04/ghettopakken-seminar-for-organisering-af-den-fortsatte-modstand-loerdag-d-19-januar/ Kl. 10-16 i Tingbjerg. Adressen er ruten 20, 2700 Brønshøj https://www.facebook.com/events/1981672378793562/

25. januar Øko-net inviterer til 25 års jubilæumsreception på gallopperiet, Christiania https://www.facebook.com/events/600178697077312/

27. – 30. januar er der Auswitzdage i Cinemateket, København, i samarbejde med: Jewish Copenhagen Film Festival og Salaam til din skole. Der er film med debat bagefter.
https://www.dfi.dk/cinemateket/biograf/events/event/primo-levis-journey-debat

30. januar kl. 9.30-12.30 Høring i Landstingssalen, Christiansborg.
Folketingets Udenrigsudvalg afholder – i samarbejde med Folketingets Tværpolitiske Netværk for seksuel og reproduktiv sundhed og rettigheder – en åben høring om seksuel vold i krig og væbnet konflikt. Tilmelding nødvendig i god tid inden – på Folketingets hjemmeside ft.dk

1. februar kl. 10-13 Thorvaldsens plads Klimastrejke https://www.facebook.com/Klimastrejke-Fridaysforfuture-Denmark-401441413727790

10.-12. februar Kvinder i Kamp får besøg af Den franske kvindeorganisation Égalite. https://www.facebook.com/Kampkvinderne/

For dig, der gerne vil være klogere på, hvad militæret foretager sig, så har ingeniørforeningen, IDA en del kurser, podcasts og videoer, der belyser daglig praksis: https://universe.ida.dk/soeg/#?q=&scope=0&htags=milit%C3%A6r

24.-30. juni – Aktionsuge: Stop air-base Ramstein – https://www.ramstein-kampagne.eu/ Frieden ist nicht alles, aber ohne Frieden ist alles nichts. Die Proteste um und bei der Air Base Ramstein 2019 müssen ein unübersehbares Zeichen des Friedens setzen! Die Zeiten sind ernst.

Tid til Fred – aktiv mod krig siger tak for et godt samarbejde i 2018 og ønsker alle et godt og fremgangsrigt 2019, hvor nye og gamle alliancer – for et samfund og en verden indrettet for mennesker og for liv – styrkes og forbedres.

 


Det
te er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK


Udgives af 
APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

KPnet 14. januar 2019


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne