Kommunistisk Politik Digital 20-2018 – Uge 39-40

Nr. 20 – 2018

NYHEDER HVOR DER KÆMPES

 Uge 39-40, 2018

14-dages blad på nettet – Få overblik med  KPDigital.
Med bl.a. vigtige artikler fra KPnet og KPnetBlogs

 

Åbningstale: En visionsløs mand med ‘grøn vision’
– Det går rigtig godt i Danmark, erklærede Lars Løkke i et TV-interview efter folketingets åbning tirsdag den 2. oktober. Ikke ‘ufatteligt godt’, som hans mentor Anders Fogh mente. Men ‘rigtig godt’. Der er bare rigtig mange, der er rigtig uenige. Det går den helt gale vej.
Af Kommunistisk Politik


Folketinget åbner: Valgkamp og protester

Den ny folketingssamling indledes i dag. Der lægges op til en fortsættelse af EU-nedskæringspolitikken – og til forstærket valgkamp og forstærket modstand mod nedskæringsreformerne. Den åbnedes under under stor ballade om en homofobisk præst.

Elbiler: Løkkes fossile hvidvask
Talmagi og løgn om udfasning af fossile brændstoffer i transportsektoren
Mens klimakrisen er blevet alvor i de seneste år, har den danske regering siddet på hænderne og bygget motorveje og bremset udviklingen af elektriske biler. Det skal alt sammen være slut nu lover den grønvaskede statsminister, mens han barsler med en stor pose varm luft.
Af FsK, Kommunistisk Politik

NYT OM AKP OG KPNET

Arbejderklassens parti i går, i dag og i fremtiden: Novemberkonferencen 2018

Novemberkonference 2018 –
ARBEJDERKLASSENS PARTI – I GÅR, I DAG OG I FREMTIDEN
Karl Marx 200 år

Se også facebook-event

Kære læser af KPnet: Støt den kommunistiske presse!
Vi er nu i fuld gang med den økonomiske indsamling til støtte for den kommunistiske presse – både den daglige netavis og det trykte tidsskrift ENHED og KAMP. Vær med til at støtte og udvikle medier, der kæmper for arbejderklassen og en socialistisk fremtid. Alle beløb er vigtige – små som store – målet er at indsamle 55.000 kr. inden 1. december.

Støt den kommunistiske presse: Støt den daglige netavis KPnet og tidsskriftet Enhed og Kamp
55.000 kr. er målet for den økonomiske indsamling fra 1.10 til 30.11. Vær med til at støtte og udvikle medier, der kæmper for arbejderklassen og en socialistisk fremtid.

Krig og fred

Fredsfestival i Århus: Hvad laver Danmark i Baltikum?
Der foregår en heftig oprustning og krigsopbygning i de nordiske lande rettet mod Rusland. Århus Fredsfestival 2018 sætter fokus på NATO’s planer for Norden og Baltikum, og ikke mindst på den krigsmodstand der bygges op. Mod rustningsudgifter, krigsfaren og de kæmpemæssige militære krigsøvelser.

NATO kører tungt krigsmaterial gennem Danmark og USA truer Rusland med at ‘sætte missiler ud af spillet’
I de kommende uger vil 500 tunge militærkøretøjer tromle igennem Danmark på vej mod krigsøvelsen Trident Juncture med centrum i Norge. De seneste års kolossale krigsøvelser i de nordiske lande er tæt forbundet med NATOs militære pres mod Rusland med troppeopstillinger ned gennem Europa og dannelse af en række udrykningsstyrker. At krigsforberedelserne hurtigt kan vende fra øvelse til varm krig viser truslerne fra USA’s NATO-ambassadør på det igangværende møde mellem NATO’s krigsministre.

VALGKAMP – KLASSEKAMP

Et øresønderrivende kollektivt brøl
Det er efterhånden et faktum, at vores børn i landets dagtilbud oftere og oftere skal kigge langt efter en voksen og i stigende grad er overladt til sig selv. Det betyder for mange lange dage uden den helt nødvendige støtte og voksenkontakt som sikrer trivsel og udvikling for vores mindste.
Af Cathrine Pedersen

Nej til ghettopakke og nedrivninger – Bliv væk fra vores kvarter!
I Århus blev der som i København og Odense i dag demonstreret mod det forslag til ‘ghettopakke’, der allerede uden at være vedtaget har fået byrådet til at gennemtrumfe en nedrivningsmassakre på tusindvis af familiers boliger i Århus og Odense. Et buldozerangreb der retter sig frontalt mod menneskers basale levevilkår. Som en af talerne udtrykte det: “Vi kalder det ikke en ghetto – vi kalder det vores hjem”.

Almen modstand Odense: Jan Nielsens tale
Tale ved Almen modstands demonstration i Vollsmose, Odense, 29. september 2018
Af  Jan Nielsen, beboer i almennyttigt byggeri

For få hænder og for få pladser: Overflyttes midt i fødslen
1000 fødende kvinder er de seneste par år blevet bedt om at finde et andet sted at føde når de er mødt op på deres fødested. De fødende er så nødsaget til at rejse til et andet hospital med fødeafdelingen i regionen – ofte en rejse på mange kilometer.
Det viser en opgørelse fra regionerne til folketingets sundhedsudvalg.

Virksomhedspraktik – levering af gratis arbejdskraft dræner kommunekasserne
At fodre virksomheder med gratis arbejdskraft er blevet en praksis, der holder overenskomstlønnede ansatte ude fra jobbene og trækker milliarder ud af kommunernes budgetter, der overføres til arbejdsgiverne. Alene Salling Group og Coop får på den måde et årligt tilskud på omkring en milliard kr. Ansæt i stedet flere varme hænder.

Kriminalitetens anatomi hos de rige – og hos de udsatte unge
Skyderi i gaderne er i virkeligheden blot et symptom på den tilstand som meget af samfundet befinder sig i.

Storebæltsbroen: Bygget med stål fra kriminelt forurenende firma i ‘dødens by’ Taranto i Italien
Da Storebæltsbroen stod færdig i 1998 var den angiveligt bygget med overholdelse af alle miljøregler. Ikke desto mindre betød systemet med udlicitering og ikke-ansvarsholdte underleverandører, at de 80.000 tons stål, der blev benyttet til byggeriet kunne købes hos  firmaet Ilva, hvis miljøsvineri står bag en bølge af kræftdød i den italienske havneby Taranto.

FRA KPNETBLOGS

Kvinder siger fra: #whyIdidntreport
Af Marie Herget
Der er gået et år siden #metoo fortællingerne bredte sig som en steppebrand over hele verden. Millioner af kvinder fandt deres stemme og fortalte om de voldtægter og krænkelser de havde været udsat for.

#whyIdidntreportit
Digt af Kirsten Lund

Because it wasn’t just one coward
but two who had me overpowered
one held my arm
the other did harm
because my fright so steeply towered

DR’s dækning af John Mac Cains død som krigshelt
I det følgende kan en mailkorrespondance følges mellem forfatter og journalist Ron Ridenour og Danmarks Radio. Ron Ridenour har klaget over DR’s dækning af den amerikanske senator John Mc Cains død, der fremstiller ham som en krigshelt.
Af Ron Ridenour

FRA DEN INTERNATIONALE BEVÆGELSE

Selma Gürkan fra Tyrkiets Arbejderparti retsforfølges for påstået ‘terrorpropaganda’
Forkvinden for Tyrkiets Arbejderparti EMEP anklages for ‘terrorpropaganda’. – Hun har for nylig holdt en kritisk tale om Erdogan-regimets invasion af Afrin og krig i Syrien. Hun kommer for retten den 9. oktober.

BJMF: Solidaritet med det palæstinensiske folk
Bestyrelsen for Bygge, Jord og Miljøarbejdernes Fagforening (3F), markerer vores støtte og solidaritet med det palæstinensiske folk. Det sker i anledning af World Federation of Trade Unions har indkaldt til aktionsdag og konference i Ramallah.
Udtalelse fra BJMF`s bestyrelsesmøde onsdag den 3. oktober 2018

LO og valg

LO kaster dagpengene ind i valgkampen
Hvorfor bekymrer LO toppen sig pludselig for de arbejdsløse og det gennemhullede dagpengesystem? Endda med en dyr kampagne: ‘Tryghed – styrk dagpengene’.
Der er i den grad brug for at få skrottet den nuværende dagpengereform – ligesom de øvrige asociale reformer for den sags skyld.
Af Dorte Grenaa, Arbejderpartiet Kommunisterne

 

Kommunistisk Politik Digital samler hver anden uge  artikler, analyser og udtalelser fra KPnet og KPnetBlogs til et 14-dages blad som pdf på nettet. Det er gratis.

BESTIL KOMMUNISTISK POLITIK DIGITAL
Send en mail til
kompol@apk2000.dk

Se tidligere numre af Kommunistisk Politik Digital

 

 


Det
te er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK


Udgives af 
APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

KPnet 8. oktober 2018


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne