Virksomhedspraktik – levering af gratis arbejdskraft dræner kommunekasserne

At fodre virksomheder med gratis arbejdskraft er blevet en praksis, der holder overenskomstlønnede ansatte ude fra jobbene og trækker milliarder ud af kommunernes budgetter, der overføres til arbejdsgiverne. Alene Salling Group og Coop får på den måde et årligt tilskud på omkring en milliard kr. Ansæt i stedet flere varme hænder.


Gratis arbejdskraft der tilføres gennem arbejdsløshedssystemet er blevet gængs praksis, både på det offentlige og det private område. Når den ene praktikant afslutter sin periode, bliver han eller hun afløst af den næste. At et fast job bliver et resultat hører absolut til sjældenhederne.

På nettet bliver arbejdsløse sat til salg, som her på mentor.dk, der videreformidler varen gratis arbejdskraft:

”Du får den ledige i praktik i 13 uger og skal hverken betale løn eller forsikring. I særtilfælde kan praktikken vare op til 26 uger”.
Og herefter, forklarer virksomheden, kan der også gives løntilskud.
op til 26 uger.
På HK-området kan Jesper Thorup og Cliff Præstegård i et læserbrev berette, at alene i Århus holder fodringen med gratis arbejdskraft 150 fuldtidsansatte butiksassistenter ude af job. Der er ikke tale om at den arbejdsløse blot får mulighed for at afprøve et fag eller få erfaring, det drejer sig om ren og skær tilførsel af gratis arbejdskraft og omfordeling til byens – ofte kapitalstærke – virksomheder betalt over skattepengene.

Praktikanterne får ikke job i virksomhederne efterfølgende – men kommer stort set heller ikke videre til overenskomstlønnede jobs andre steder, viser nye tal fra det Regionale Arbejdsmarkedsråd. Kun 16-17 % er et år efter praktikken i et ordinært job.

Der er brug for flere varme hænder overalt i det offentlige system. Kommunerne må ansætte de arbejdsløse der og betale dem en løn – i stedet for at give tilskud til private arbejdsgivere og sende de arbejdsløse rundt i manegen.

Kilde: Der kan spares millioner ved at droppe virksomhedspraktik
Læserbrev i Århus Stiftstidende 1. oktober 2018

Dette er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK

Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne


KPnet 1.  oktober 2018


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne